5 lucruri la care să renunți dacă vrei să slăbești rapid și sănătos. Cori Grămescu le-a enumerat

12 mai, 2023

Silueta de plajă se pregătește din timp. Însă chiar și persoanele fără multă voință își pot armoniza fizicul, făcând câteva modificări esențiale ale stilului de viață. Nu doar mâncarea contează în ecuația unui corp eliberat de kilogramele în plus.

Cori bleu (1) jpg

Celebra deja Cori Grămescu, nutriționist, antrenor de fitness, life coach, antreprenor de succes și autor de carte, vine în ajutorul persoanelor care încă nu știu de unde să înceapă această interesantă călătorie a eliminării kilogramelor în plus. Mulți oameni încă nu știu cât de important este somnul la orele bune, mai exact, înainte de miezul nopții și cât de mult se poate dezechilibra organismul dacă ne punem la somn după 12 AM.

Cori Grămescu jpg

Cori Grămescu a dezvăluit numeroasei sale comunități online cele mai importante cinci aspecte care ajută la pierderea în greutate.

”1. Renunță la statul până noaptea târziu la seriale sau pe net. Faptul că nu dormi cum trebuie îți întreține starea de oboseală, fluctuațiile de energie de peste zi, pofta de dulce și incapacitatea de a lua decizii corecte în legătură cu alimentația, mai ales când ele contrazic poftele de moment.”, explică Cori Grămescu.

”2. Renunță la mâncarea gătită de la cantine, restaurante, fast-food. Este suficient să citești în meniurile restaurantelor aportul caloric pe care aceste preparate îl au, de regulă au de 2-3 ori mai multe calorii (în special grăsimi nesănătoase și zaharuri) decât preparatele similare gătite acasă în manieră dietetică. Și sunt de 4-5 ori mai scumpe. Păstrează ieșirile la restaurant pentru ocazii speciale și învață să îți gătești mâncarea de zi cu azi acasă.

3. Renunță la alcoolul băut regulat. Indiferent de ce auzi din popor, alcoolul nu te ajută cu mai nimic. Ba din contră, te împiedică să te odihnești, îți agită sistemul nervos, îți blochează slăbirea și suprasolicită ficatul. Cel mai sănătos pentru tine e să nu bei deloc sau să consumi alcool în mod absolut ocazional. Vei observa că ai mai multă energie, ai o capacitate de decizie mai bună și o digestie mai sănătoasă. În plus, slăbești mai repede și celulita se atenuează mai bine.”, potrivit nutriționistului Cori Grămescu.

”4. Renunță la pufuleți, crănțănele, biscuiței, popcorn, sărățele și tot felul de rahaturi de genul ăsta. Sunt doar calorii goale pe care le mănânci de plictiseală, nervi, PMS, draci și orice altceva. Ca să scapi de ele, cel mai simplu e să nu le mai cumperi. Sunt dezastruoase în curele de slăbire - pot dubla caloriile estimate fără nici măcar să îți dai seama - dar mai presus de orice, sunt produse care cresc inflamația, strică sănătatea digestivă, întrețin rezistența la insulină și dislipidemiile.”, atenționează Cori Grămescu.

”5. Renunță la curele-fantomă de slăbire, înțelege că orice slăbire rapidă bazată pe înfometare este urmată de un câștig în kilograme compensatoriu și că în felul ăsta procentul de grăsime de pe corpul tău ajunge tot mai mare, în timp ce la fiecare cură de slăbire pierzi masă musculară. Kilogramele în plus sunt un efect al unui stil de viață dezechilibrat, care crește inflamația în corp și întreține rezistența la insulină, iar înfometarea nu rezolvă niciuna dintre aceste cauze. Dacă vrei să îți modifici corpul, trebuie să îți modifici prioritățile de zi cu zi, alegerile alimentare trebuie adaptate și îndreptate către un spectru dietetic și indulgențele alimentare trebuie să fie temperate și ocazionale.”, explică Cori Grămescu.

”Să vă fie de folos, de obicei acestea sunt cele mai importante schimbări pe care trebuie să le faceți ca să "tăiați" caloriile nesănătoase.

Mâine vă spun ce să puneți în loc, că nu e de ajuns să eliminăm, trebuie să și învățăm cum să mâncăm pentru un corp frumos.”, a scris Cori Grămescu pe pagina sa de socializare.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia
Andreea Cristea colaj jpg
Gina Chirila (1) jpg
Irina Shayk la Cannes, Foto Getty (2) jpg