5 lucruri neştiute despre legendarul Billy Joel

29 octombrie, 2014
elle macpherson jpeg

Artistul de 65 de ani este unul dintre cei mai buni artişti americani. Însă ce-l face şi mai faimos este viaţa tumultuoasă, marcată de depresii şi tentative de suicid, aventuri memorabile cu modele tinere şi inspiraţii inedite.

Artistul de 65 de ani este unul dintre cei mai buni artişti americani, câştigător a 6 premii Grammy. Pianist, compozitor şi textier, Billy Joel îşi merită statutul de rocker iconic. Însă ce-l face şi mai faimos este viaţa sa tumultuoasă, marcată de depresii şi tentative de suicid, aventuri memorabile cu modele tinere şi inspiraţii inedite.

De curând, o nouă carte biografică, “Billy Joel: The Definitive Biograhpy”,scrisă de Fred Schruers dedicată lui Billy Joel dezvăluie toate aceste amănunte picante din viaţa sa, pe baza a 100 de ore de interviu cu starul. Acesta a refuzat, în final, să mai participe la proiect, însă informaţiile au rămas.

Iată 5 dintre aceste lucruri mai mult sau mai puţin şocante despre rocker!

1. Este posibil să o fi descoperit el pe Whitney Houston

În timpul unei vacanţe din St.Barts, în 1982, după ce s-a despărţit de nevasta lui de-atunci, Elizabeth Weber, Joel era curtat de trei femei frumoase: modelul de 28 de ani, Christie Brinkley, (care avea să devină soţia lui), tânărul model de 19 ani, Elle MacPherson, cât şi Whitney Houston, pe atunci un no name. Brinkley spune, în biografie, că artista se ruga de Billy să o ajute în carieră şi să o asculte. “Sper că am fost politicos cu fata asta, dar sunt sigur că era cât pe-aci să îi zic: Pleacă, măi copilă. Mă deranjezi. De multe ori am dat-o în bară aşa”, mărturiseşte Joel.

2. A băut lac de parchet (ceară) într-o tentativă de sinucidere

În 1970, artistul a recunoscut că a căzut pradă disperării şi depresiei şi a încercat să se sinucidă. “Înălbitorul nu părea prea uşor de ingerat, aşa că am băut Old English Scratch Cover”, spune el. A mai încercat să se sinucidă şi cu anestezic, dar a fost salvat şi dus la un centru de reabilitare.

3. A avut o relaţie cu Elle Macpherson şi Christie Brinkley în acelaşi timp

Înainte să se căsătorească cu cea din urmă, artistul a condus-o spre apartamentul lui, unde a dat nas în nas cu tânăra Elle. “Deşi o parte din mine spunea: oh, nu!, altă parte îmi zicea: Dacă m-ar vedea prietenii mei acum!”. Brinkley n-a fost deranjată de situaţie şi a ajuns să se căsătorească cu el în 1985.

image

4. Sean Lennon, fiul lui John Lennon şi Yoko Ono, l-a inspirat pentru un hit

La 14 ani, fiul marii legende The Beatles se plângea lui Billy: “Ai crescut în anii ’50, când nu s-a întâmplat mai nimic”, la care rockerul i-a spus: “Glumeşti? N-ai auzit de războiul coreean? De ungari?”, discuţie de la care a pornit melodia “We Didn’t Start the Fire”, ca răspuns la generaţia tânără.

5. A scris melodia Uptown Girl” pe baza istoricului amoros cu modelele vremii

Iniţial, Joel a numit melodia “Uptown Girls”, inspirat de aventurile lui amoroase cu manechine, pe care le seducea în apartamentele sale din Upper East Side. A schimbat titlul după ce a cunoscut-o pe Christie, de care a divorţat în 1994. Aici, alături de fiica lor, Alexa Ray Joel.

image

FOTO GETTYRecente pe Ok! Magazine

Vladimir Putin  sursa   GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba   GettyImages 1446123513 jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex  sursa   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg