A câştigat finala de la Australian Open, după ce a spulberat-o pe Serena în sferturi. Cine este Naomi Osaka, nipona care face istorie în tenis?

19 februarie, 2021
1 naomi1 gettyimages 1302727631 jpg jpeg

Are 23 de ani şi face istorie în tenis, un sport spre care tatăl ei a îndreptat-o, alături de sora ei, Mari, fascinat fiind chiar de surorile Serena şi Venus Williams. Acum, Naomi a câştigat finala de la Australian Open din nou şi este atleta cel mai bine plătită din lume

Vedeta asiatică a tenisului s-a născut chiar la Osaka. Tatăl ei, haitianul Leonard Francois, şi mama, japoneza Tamaki Osaka, s-au mutat din Japonia în Long Island, New York, pe când Naomi avea doar 3 ani. Sora ei, Mari, este mai mare ca ea - dar Francois şi-a dorit să le antreneze pe amândouă de foarte devreme - declarând pentru New York Times că a fost inspirat să-şi înveţe fiicele tenis după ce le-a văzut jucând pe Venus şi Serena Williams la French Open-ul din 1999. Iar visul tatălui a depăşit orice limite atunci când Osaka a învins-o pe idolul lor, Serena Williams. 

naomi2 gettyimages 1302722554 jpg jpeg

În 2006, întreaga familie s-a mutat în Florida, acolo unde Naomi şi Mari aveau toate condiţiile pentru a se concentra asupra tenisului. În 2013, Naomi a devenit jucătoare profesionistă cu puţin timp înainte de a împlini 16 ani. În 2016, s-a calificat prima dată la Australian Open şi deşi atunci nu a ajuns decât până în runda a treia, Serena Williams i-a remarcat talentul şi agresivitatea. "Am văzut-o jucând. E foarte tânără şi foarte agresivă. E extrem de bună şi talentată. Într-un cuvânt: foarte periculoasă!", a declarat atunci Serena despre jucătoarea care se antrena în America dar juca pentru Japonia. Şi câtă dreptate a avut! 

naomi3 gettyimages 1302728625 jpg jpeg

Osaka a urcat pas cu pas, fiecare treaptă, în viteză. La Wimbledonul din 2017 a fost învinsă de Venus Williams, dar şi-a luat revanşa împotriva ei la Hong Kong. După acel an 2017 care pentru Naomi nu a fost senzaţional, l-a angajat chiar pe Sascha Bajin, fostul antrenor de încălzire al Serenei Williams. Osaka îi sufla în ceafă Serenei, călcându-i pe urme. "Am lucrat cu Serena aproape zi de zi timp de 8 ani, iar armele lui Naomi sunt la fel de puternice", a declarat Bajin pentru New York Times în 2018. În acel an, Naomi a devenit prima japoneză care a câştigat turneul de la Indian Wells. Şi tot în 2018, a ajuns în finala de la US Open împotriva Serenei Williams - câştigând un meci agitat, cu nişte probleme de arbitraj care au făcut-o pe Serena să se enerveze pe teren. Din cauza acelor probleme, Naomi a câştigat fiind huiduită. Era prima japoneză care lua trofeul US Open - dar nu s-a putut bucura cum trebuie din cauza atmosferei. Atunci, Serena a făcut un gest frumos, cerând publicului să înceteze huiduielile şi să o aplaude pe adversara ei, pentru că merită. La 21 de ani, Osaka a devenit prima asiatică ce era cotată numărul 1 în lume. Anul următor, în 2019, Osaka a câştigat Australian Open - turneul la care şi acum, la 23 de ani, a scris istorie, după ce şi-a eliminat idolul din copilărie, pe Serena Williams, cu 16 ani mai mare ca ea, în sferturi. Ajunsă în finală, Naomi a învins-o pe americanca de 25 de ani Jennifer Brady.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Vladimir Putin  sursa   GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba   GettyImages 1446123513 jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex  sursa   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg