A murit actorul Leslie Nielsen

29 noiembrie, 2010

Starul de comedie a decedat duminică după-amiază, în urma unor complicaţii cauzate de pneumonie. Avea 84 de ani. Era internat de 12 zile într-un spital aflat în apropiere de locuinţa sa din Fort Lauderdale (Florida). Nepotul său, Doug Nielsen, a declarat pentru un post de radio american că actorul

Starul de comedie a decedat duminică după-amiază, în urma unor complicaţii cauzate de pneumonie. Avea 84 de ani. Era internat de 12 zile într-un spital aflat în apropiere de locuinţa sa din Fort Lauderdale (Florida).

Nepotul său, Doug Nielsen, a declarat pentru un post de radio american că actorul a părăsit liniştit acestă lume, în timp ce dormea, vegheat de soţie şi de prietenii apropiaţi.

Născut pe 11 februarie 1926 în Canada, a avut o carieră de 60 de ani în cinematografie (unul dintre cei doi fraţi ai săi a fost vice-premier al Canadei în anii ΄80!). Unchiul său, Jean Hersholt, un cunoscut actor din perioada filmului mut, l-a inspirat să se îndrepte spre cea de-a şaptea artă. A debutat cu un rol în televiziune, în 1948, jucând apoi în numeroase drame, westernuri şi filme de dragoste. Reprofilându-se pe comedii în a doua parte a vieţii, Nielsen a obţinut astfel faima internaţională, fiind considerat de criticul de film Roger Ebert un „Laurence Olivier al parodiilor”.

Şi-a câştigat popularitatea cu rolul lui Dr. Rumack, din Avionul buclucaş, dar mai ales cu cel al Locotenentului Frank Drebin, din seria Un poliţist cu explozie întârziată. Parodiile Dracula: Un mort iubăreţ şi Spionul Dandana, precum şi comedia care a avut la bază personajul unui desen animat, Mr. Magoo, i-au adus, de asemenea, o mulţime de fani actorului care, la vremea realizării acestor filme, se apropia de 70 de ani.

A fost căsătorit de patru ori, cea de-a doua soţie, Alisande Ullman, dăruindu-i două fiice, pe Maura şi pe Thea Nielsen. Cea de-a patra soţie i-a stat alături timp de nouă ani, Nielsen căsătorindu-se cu Barbaree Earl la vârsta de 75 de ani.

Foto: NorthfotoRecente pe Ok! Magazine

Aerosmith jpg
Gabriela Prisacariu Otil 2022 (4) jpg
celine dion jpg
Mihai Bendeac FOTO Instagram
kourntey kardashian gets energy back after quitting ivf1 jpg
Thriller, Michael Jackson 1  sursa   Profimedia jpg
dwayne johnson l and lauren hashian gettyimages 1193064219 jpeg
Celine Dion sufera de o boala neurologica foarte rara jpg
bruce - ema
Amber Heard și Johnny Depp jpg
Gerard Pique si Clara Chia   profimedia 0736588889 jpg
America Express Andreea Antonescu și Andreea Bălan Foto Antena 1
Jennifer Lopez, Instagram (5) jpg
Anne Heche, Getty jpg
brendan si partenera lui
Kim Cattrall si Darren Star la premiera Emily in Paris   profimedia 0742901557 jpg
Lily Collins si Ashley Park la premiera sezonului 3 Emily in Paris   Instagram (3) jpg
Amelia Spencer si Eliza Spencer, nepoatele gemene ale Printesei Diana, la British Fashion Awards 2002 02   Instagram jpg