A murit fostul Papă Benedict al XVI-lea, silit să abdice din cauza unui dosar secret

31 decembrie, 2022

În ultima zi din an, s-a dus la Ceruri şi fostul suveran pontif, primul care a abdicat în ultimii 600 de ani.

Papa Benedict al XVI lea  profimedia 0747072087 jpg

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 95 de ani, a murit în această dimineaţă, la ora 09:34, la reședința sa de la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, a anunțat într-un comunicat "Vatican News"..

Retras din fruntea Vaticanului în 2013, după doar 8 ani de la alegerea sa, Papa Benedict al XVI-lea a povesti ce anume l-a deranjat cel mai mult în timpul celor 8 ani de mandat: „vizitele politice”. Fostul suveran pontif a vorbit în cadrul unui interviu despre motivele din spatele demisiei, despre controversele din timpul mandatului său, dar și despre copilăria sa într-un dialog cu jurnalistul și scriitorul german Peter Seewald, publicat în volumul „Last testament: In his own words”.

Suveranul Pontif a fost, însă, silit să abdice din cauza existenței unui dosar secret legat de o rețea a homosexualilor din Vatican, document ce i-a fost înmânat capului Bisericii Catolice în decembrie 2012. Înainte de Crăciun, Papa Benedict al XVI-lea a decis să renunțe la funcţia sa, deși decizia a fost anunțată mai târziu. Potrivit "Discovery", dosarul, intitulat “Relationem”, a fost întocmit chiar la cererea Papei, care a însărcinat trei cardinali să descopere adevărul despre afacerea cu încrengături ascunse. Aceştia au întocmit un raport în care au detaliat cazuri de deviații sexuale chiar în sânul Bisericii Catolice, petrecute din 2007 până în prezent. Printre acestea s-a aflat și cel de pedofilie din 2010, când un membru al corului a fost exclus din biserică pentru că a furnizat unui înalt prelat minori pentru acte sexuale.

Controversatul "Rottweiler al lui Dumnezeu"

Cu o copilărie dură şi o tinereţe marcată de atitudinea regimului nazist din Germania față de Biserica Catolică, a predat teologia timp de 25 de ani în Germania, înainte de a fi numit arhiepiscop de Munchen. Ulterior, a părăsit Germania pentru a fi şeful biroului pentru doctrină al Vaticanului, Congregaţia pentru Doctrina Credinţei (CDF). Acţiunile sale disciplinare împotriva preoţilor din America Latină, care promovau Teologia Eliberării de influenţă marxistă, i-au adus porecla de „Rottweilerul lui Dumnezeu”.

Ultra conservator, a avut mereu o atitudine ostilă faţă de avort, homosexualitate şi eutanasie. El i-a iritat pe musulmani, sugerând că islamul este în mod inerent violent. I-a înfuriat pe evrei prin reabilitarea unui negaţionist al Holocaustului şi a provocat consternare internaţională când a spus că utilizarea prezervativelor în lupta împotriva SIDA nu face decât să agraveze problema. Apoi, în 2012, scandalul „Vatileaks” a contribuit la destrămarea pontificatului său, majordomul lui dezvăluind documente secrete care au scos la iveală intrigi, corupţie şi lipsă de rigoare financiară la Vatican.

Un Papă al recordurilor

Papa Benedict al XVI lea  profimedia 0746776171 jpg

Cardinalul de origine germană Joseph Ratzinger, născut pe 16 aprilie 1927, în comuna bavareză Marktl, a fost ales Papă la vârsta de 78 de ani, unul dintre cei mai în vârstă prelați aleși în această funcție, dar şi primul Papă german din ultimii 1.000 de ani. La momentul renunţării la scaunul pontifical, Papa Benedict al XVI-lea a motivat alegerea sa şi cu faptul că este prea bătrân pentru a mai face față îndatoririlor, devenind primul papă care are a abdicat în ultimii 600 de ani.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Sophia Loren 88 jpg
banner cristina cioran png
Mariah Carey, Getty (4) jpg
Romanita Iovan, sexy la 59 de ani  Instagram (10) jpg
Rihanna si ASAP Rocky, pictorial in 4 cu copiii  Instagram (10) jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta  Instagram (2) jpg
Jennifer Garner ajută un nevoiaș, Profimedia (4) jpg
Naomi Campbell si Mohammed Al Turki  profimedia 0806267536 jpg
Sergiu Costache si Silviu Mircescu  pagina personala (1) jpg
fotografii noi de la nunta lui Garrett Cayton cu Ana Geoana, fiica lui Mircea Geoana la Venetia  Instagram (10) jpg
o BEVERLY HILLS 90210 PHOTOS facebook jpeg
Alin Oprea s a însurat jpg
Jennifer Garner și Ben Affleck au fost căsătoriți timp de nouă ani jpeg
Adele in concert la Las Vegas  Instagram (4) jpg
Alexandru Ciucu (3) jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
Ion Ion Tiriac vs Serena William in scandalul de dopaj ce o vizeaza pe Simona Halep jpg
Andreea Marin si fiica sa, Violeta Banica, intr un pictorial funny si elegant  Alex Galmeanu, pagina oficiala (1) jpg