A murit Jean-Paul Belmondo! "Doctorul îmi spusese că nu voi mai putea vorbi niciodată"

6 septembrie, 2021
3 jean2 jpg jpeg

Jean-Paul Belmondo s-a stins din viaţă. Marele actor avea 88 de ani. Anunţul a fost făcut de avocatul său pentru AFP.

Potrivit lui Michel Godest, starul acuza o stare de oboseală de ceva vreme. „Ştii, nu mă tem de sfârşit. Am avut o viaţă atât de fericită ... ", obişnuia el să spună.

Brăzdat de riduri, adus de spate şi nedezlipit de baston, aşa arăta astăzi unul dintre cei mai iubiţi actori francezi. Eroul filmelor de acţiune era tot mai slăbit după atacul cerebral suferit în 2011.

'Boala a fost îngrozitoare. Doctorul îmi spusese că nu voi mai putea vorbi niciodată. Dar iată că vorbesc. Oamenii de pe stradă sunt cu adevărat foarte drăguţi cu mine, mai mult decât mi-aş fi imaginat. Mă întreabă ce mai fac', povestea el.

Jean Paul Belmondo a rămas atunci cu un handicap sever, iar anul trecut a mai suferit un accident.

Actorul în vârstă de 86 de ani a ratat anul trecut gala Trophées du Bien-être organizată la Teatrul Gaîté Montparnasse din Paris, iar asta din cauza unei căzături urâte. Belmondo s-a lovit la umăr, picior şi coaste. Atunci a urmat un tratament de recuperare.

A bucurat generaţii întregi cu filmele sale, dar boala l-a făcut să renunţe la carieră. După accidentul cerebral suferit, actorul a avut nevoie de şapte ani pentru a reînvăţa să vorbească şi să meargă, dar condiţia fizică pe care o avea şi sporturile practicate l-au ajutat să depăşească cel mai greu episod al vieţii lui.

Jean Paul era renumit pentru măiestria cu care reuşea să contruiască un personaj, dar şi pentru cascadoriile pe care le orchestra de unul singur. S-a ales aşa cu numeroase fracturi şi o deviere a bazinului.

Belmondo a trăit multe iubiri pe ecran, dar şi în viaţa reală. Catherine Deneuve, Sophia Loren, Claudia Cardinale sau Ursula Andress sunt doar câteva  dintre divele care i-au trecut prin viaţă.

Jean-Paul Belmondo este una dintre cele mai mari vedete internaţionale ale filmului francez din toate timpurile şi multă vreme a fost campion incontestabil al box-office-ului din ţara sa, alături de Alain Delon şi Louis de Funes. Intensa lui carieră de actor şi producător de film şi teatru se întinde pe mai bine de cinci decenii

Fiul sculptorului Paul Belmondo, a cunoscut sărăcia, mai ales în timpul războiului. După o infecţie cu tuberculoză, a luat lecţii de actorie în anii 1950, după ce şi-a încercat norocul în sport, în special în box. Abia în 1953 Jean-Paul Belmondo a făcut primii paşi efectivi în teatru, apoi în 1958 pe marele ecran, în acelaşi timp cu Alain Delon.

Actorul lasă în urmă patru copii, Paul Alexandre Belmondo, Patricia Belmondo, Florence Belmondo, pe care i-a avut cu dansatoarea Elodie Constantin, cu care a fost căsătorit din 1952 până în 1968; şi Stella Belmondo, fiica pe care a avut-o în 2003 cu Natty Tardivel, soţia sa din 2002 până în 2008. Deşi a fost căsătorit doar de două ori, Bébel a avut multe cuceriri în timpul vieţii sale.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg