A murit jurnalista Barbara Walters, care i-a intervievat pe Nixon, Gadhafi şi Fidel Castro

31 decembrie, 2022

O voce de pionierat din anii 1970, când industria media era încă dominată de personalități masculine, Barbara Walters  intervievat cele mai mari nume din politică, cultură și divertisment e parcursul unei cariere de cinci decenii.

Barbara Walters   Instagram (5) jpg

Legendara jurnalistă americană Barbara Walters, un icon al televiziunii și o voce feminină de pionierat într-o industrie dominată cândva de figuri masculine, a murit vineri la vârsta de 93 de ani, a anunţat ABC News, rețeaua unde și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale, de-a lungul a cinci decenii.

Barbara Walters a intrat în istorie devenind prima femeie prezentatoare a unui mare buletin de știri din SUA în prime-time, când s-a alăturat postului ABC News în 1976. O femeie elegantă, distinsă, rafinată, de-o inteligenţă şi o nobleţe aparte, cu un dar special pentru interviuri şi anchete şi cu o forţă de convingere ieşită din tipare.

Moartea ei a fost confirmată de reprezentantul ei, Cindi Berger, care a declarat că Walters a murit "liniștită acasă, înconjurată de cei dragi". "Și-a trăit viața fără remușcări", a spus Berger. "A fost un deschizător de drumuri nu doar pentru femeile jurnaliste, ci pentru toate femeile."

Gazda emisiunilor "20/20" și "The View", activitatea sa jurnalistică a fost recunoscută cu 12 premii Emmy. A fost inclusă în Television Hall of Fame în 1989, are o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar în 2000 a primit de la Oprah Winfrey premiul pentru întreaga carieră de la National Academy of Television Arts and Sciences.

Barbara Walters   Instagram (2) jpg

Barbara Jill Walters s-a născut la 25 septembrie 1929, la Boston, fiica lui Dena și Louis Lou Walters, potrivit ABC News. Tatăl ei a lucrat ca agent și producător în cluburi de noapte, ceea ce a adus-o pe Walters în lumea spectacolului. După ce a absolvit Sarah Lawrence College din Bronxville, New York, în anii 1950, Walters a lucrat ca publicist și scenarist de televiziune. În 1961, a devenit redactor la Today Show de la NBC News, unde a devenit prima femeie co-prezentatoare a emisiunii în 1974. În anul următor, a câștigat primul ei premiu Emmy pentru cel mai bun prezentator de talk-show.

Talentul ei a strălucit cel mai mult în interviuri: a acoperit un spectru larg, accesul la personalități publice a fost de neegalat, iar vocea ei nu i-a tremurat când i s-au pus întrebări dificile.

Barbara Walters a intervievat toți președinții și primele doamne din SUA, de la Nixon la Obama. Ea i-a intervievat pe fostul președinte Donald Trump și pe fosta primă doamnă Melania Trump înainte ca aceștia să intre la Casa Albă.

Walters l-a înfruntat pe Fidel Castro în 1977 și a realizat primul interviu comun cu Sadat și cu prim-ministrul israelian Menachem Begin. De asemenea, i-a intervievat pe Muammar Gadhafi în 1981, Monica Lewinsky în 1999, Hugo Chavez în 2006 și Bashar al-Assad în 2011. "L-am întrebat pe Vladimir Putin dacă a ordonat vreodată uciderea cuiva", și-a amintit el odată. "Ca să se consemneze, a spus "Nu".

Barbara Walters   Instagram (3) jpg

De asemenea, a stat de vorbă cu personalități de top din sport și divertisment, printre care Mohammed Ali, Barbara Streisand, Hugh Jackman (foto sus) și Michael Jackson.Recente pe Ok! Magazine

nunta lui Conrad Mericoffer cu Ana Odagiu   Instagram jpg
Bruce Willis și Emma Heming în 2019, GettyImages 1083172626 jpg
nunta lui Edy Kovacs cu Ana Baniciu   Grabazei Photography (2) jpg
Sophia Loren, deschidere restaurant jpg
banner cristina cioran png
Simona Urzica si Marius Urzica, impreuna cu fiica lor, Yasmin   arhiva personala (1) jpg
Miley în Vogue, Instagram PNG
Ioana Ginghină s a căsătorit jpg
Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
FotoJetCuplunou jpg
Carmen Iohannis și Jill Biden în SUA, 2022, Profimedia (2) jpg
FotoJetWitches jpg
Jada Pinkett Smith are o noua podoaba capilara   Facebook jpg
emmanuel macron brigitte macron jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg
Mădă as Sophia PNG
Ioana Ginghina in vacanta   Instagram (2) jpg