A murit Valentin Uritescu! Suferința care l-a măcinat pe marele actor

18 iunie, 2022
uritescu jpg

Valentin Uritescu a murit, astăzi, după ani  grei de suferință. Actorul avea 81 de ani și suferea de mai mulți ani de o boală degenerativă, Sindromul Extrapiramidal. Vestea a fost dată de actorul Valentin Teodosiu pe o rețea de socializare.

"A plecat spre stele şi dragul nostru maestru şi coleg, Nea Vali Uritescu! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!", a spus Teodosiu.

Marele actor a început să fie măcinat de boală încă de la vârsta de 33 de ani. Acum avea momente când nu mai putea vorbi și nu mai putea merge. Ba mai mult, era internat într-un centru de îngrijire.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!».

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”,  povestea actorul pentru ziarullumina.ro.

"Toată viaţa mea a fost un hazard. Acum, boala mea s-a agravat. Aşa e sindromul extrapiramidal. Nu e Parkinsonul ăla care te zvântă, pentru că niciodată capul şi mâinile nu mi s-au mişcat necontrolat. Picioarele, în schimb, îngrozitor mă afectează. Fac ce fac şi pic în genunchi”.

uritescu20 jpg

Starul a fost căsătorit timp de 60 de ani cu Valerie Uritescu cu care are și un băiat, Bogdan Uritescu, care este, de asemenea actor.Recente pe Ok! Magazine

Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg
8 johnny depp3 jpg jpeg
Shakira si Pique jpg