A murit Victor Surdu, soţul Angelei Similea

7 aprilie, 2011
5 1 jpeg

Deputatul PSD Victor Surdu a murit, astăzi, la vârsta de 63 de ani. Conducerea Spitalului "Pantelimon" din Bucureşti a precizat pentru Mediafax că Victor Surdu s-a prezentat la unitatea sanitară în urmă cu două

Deputatul PSD Victor Surdu a murit, astăzi, la vârsta de 63 de ani. Conducerea Spitalului "Pantelimon" din Bucureşti a precizat pentru Mediafax că Victor Surdu s-a prezentat la unitatea sanitară în urmă cu două săptămâni şi că deputatul a murit la el acasă.

image

"L-am diagnosticat acum câteva luni. Avea un cancer de pancreas. Cred că diagnosticul i l-am pus în mai, iunie anul trecut. Mai avea speranţe dar avea cunoştinţa faptului că mare lucru nu i se putea întâmpla pe viitor. A fost o lungă perioadă de citostatice. Pe un examen genetic care nu oferea şanse, îmi este greu să spun dacă se putea prelungi viaţa"a declarat doctorul personal al lui Victor Surdu.

Soţul Angelei Similea a fost internat de urgenţă în luna februarie la secţia de Chirurgie. După ce anul trecut politicianul ieşean a suferit o intervenţie chirurgicală la pancreas, în Italia, boala de care suferea a recidivat.

Victor Surdu a fost ministru al Agriculturii în perioada 1989-1990.

Citeşte mai multe aici

Corina Chiriac este una dintre persoanele apropiate deputatului Victor Surdu, iar pierderea acestuia a venit ca o lovitură pentru cântăreaţă.

„Victor Surdu a fost un prieten de-ai mei de acum vreo 10-12 ani. Era vesel, generos, primitor de oaspeţi, darnic, bucuros, un mare iubitor de muzică. Cânta cu noi la petrecerile la care participam împreună. Ne făcea să ne simţim în largul nostru. Regret amarnic dispariţia lui şi destinul amar al Angelicăi! Am fost destul de recent la înmormântarea mamei ei, iar acum va trebui să mă duc la înmormântarea lui... Când ne-am luat adio de la mama Angelei, Victor a ţinut un discurs emoţionant, deşi era suferind, se vedea cu ochiul liber, de-abia ieşise din spital. Ştiam de boala lui, bineînţeles. Eu spun că soţ ca Victor Surdu i-ar trebui oricărei femei. A adorat-o şi-a onorat-o pe Angela, a pus-o şi mai mult în valoare. Este o pierdere mare pentru noi toţi.”

Cântăreaţa Anca Turcaşiu a fost foarte afectată la auzul veştii trecerii în nefiinţă a soţului colegei sale de breaslă. Deşi n-a fost chiar o prietenă apropiată a cuplului Similea-Surdu, Anca ştia că aceştia s-au iubit foarte mult. „Îmi pare foarte rău, este o veste foarte proastă. Nici nu ştiu ce să spun. Îmi pare teribil de rău pentru că ştiu că s-au iubit foarte mult şi că au avut o căsnicie foarte fericită. Sunt alături de Angela în greaua ei pierdere pentru că ea şi Victor Surdu au fost un cuplu extraordinar. Condoleanţe!“.