ABBA lansează muzică nouă! Ce au făcut membrii trupei în 40 de ani de pauză? Totul despre tragedii personale, divorţuri şi prietenie regală

27 august, 2021
15 111111 abba profimedia 0325156316 jpg jpeg

Fără doar şi poate, ABBA a fost una dintre cele mai mari trupe muzicale din lume, cu hituri precum "Dancing Queen", care au avut vânzări de 385 de milioane de albume, conform celor de la Forbes. Iar acum plănuiesc să revină în prim plan cu noi piese. Totuşi ce au făcut Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson şi Anni-Frid Lyngstad în cei 39 de ani de pauză?

Se pare că ABBA n-a mai scos muzică nouă din 1981, când lansaseră albumul The Visitors, iar acum dau semne că revin pe scenă cu noi piese. Conform The Sun, legendele suedeze vor scoate muzică nouă pe 3 septembrie 2021: „ABBA revine, în sfârşit, în muzică şi plănuieşte să lanseze muzică nouă vinerea următoare, după 39 de ani de pauză. E o mare realizare asta!”, dezvăluie o sursă pentru tabloidul cu pricina. Pe lângă mult aşteptata muzică, ABBA lansează şi un documentar intitulat ABBA Voyage, care ne va dezvălui modul în care au fost realizate piesele respective şi cum le-a venit ideea de-a crea turneul lor cu holograme, care ar începe în mai 2022. „Bjorn, Benny, Agnetha şi Anni-Frid vor fi cu toţii la deschiderea turneului, când vor dezvălui lumii întregi hologramele cu ei. Va fi ca şi cum ne întoarcem cu toţii în timp!...”, a adăugat apropiatul trupei.

ABBA plănuieşte această revenire din 2019 şi lucrează intens cu Simon Fuller, de la American Idol şi So You Think You Can Dance, care a colaborat, de asemenea, şi cu Spice Girls.

Bun, dar ce au făcut cei patru membri în cei aproape 40 de ani de pauză?

Contesa Ani

După destrămarea trupei, roşcata Ani-Frid şi-a continuat cariera muzicală şi şi-a schimbat look-ul. Albumul ei solo, Something's Going On, a fost produs de Phil Collins în 1982, iar doi ani mai târziu a lansat Shine. În 1996, a scos pe piaţă un album în suedeză, după care s-a implicat în proiecte mai mici. Din păcate, viaţa ei personală nu i-a dat pace să se ocupe mai mult de carieră.

După căsnicia cu colegul ei din ABBA, l-a întâlnit pe Prinţul Heinrich Ruzzo Reuss de Plauen când s-a mutat în Londra, în 1986. Cei doi soţi s-au mutat în Elveţia şi au locuit în castelul familiei lui. Şi-au unit destinele în 1992, însă fericirea lor n-a fost de lungă durată, prinţul murind în 1999. În prezent, Ani-Frid este Contesa de Plauen şi este în relaţii amicale cu Regina Suediei.

O tragedie chiar şi mai dureroasă s-a petrecut când fiica ei, Ann Lise-Lotte, şi-a pierdut viaţa subit, într-un accident auto petrecut la New York, în 1998. Ann avea doar 30 de ani.

Agnetha cea retrasă

Blonda Agnetha Faltskog n-a coborât nici ea de pe scenă imediat ce s-a destrămat trupa ABBA. A lansat un album solo în 1982, primul dintre cele şapte realizate de ea post-ABBA. În 1990, s-a măritat cu chirurgul Thomas Sonnenfeld, de care a divorţat trei ani mai târziu. Mare parte din timp şi l-a petrecut studiind astrologia, călărind şi făcând yoga la ferma izolată pe care o are lângă Stockholm.

„Publicul m-a considerat întotdeauna misterioasă, însă sunt mai realistă decât mă percep ei. Locuiesc la o fermă lângă Stockholm, trăiesc o viaţă normală cu doi câini. Vorbesc cu alţi stăpâni de câini, merg la cumpărături şi cinez cu prietenii mei la restaurant, unde nu mă deranjează să semnez câte un autograf”, a povestit ea în rarele ocazii când a stat de vorbă cu presa.

Foştii lor soţi au avut o viaţă mult mai dinamică decât blonda şi roşcata de la ABBA. După destrămarea trupei, Benny şi Bjorn au scris Chess şi Mama Mia, blockbusterul hollywoodian. Cei doi membrii masculini ai formaţiei au compus toate hiturile trupei şi, drept urmare, au plecat acasă cu cel puţin 100 de milioane de lire sterline fiecare.

Duoul masculin n-a dispărut din lumea pop, fiecare şi-a lansat propria carieră solo în paralel cu compunerea unor melodii pentru trupa britanică Steps.

Viaţă de familist

În ceea ce priveşte viaţa lor amoroasă, şi ei au trecut prin tot felul de aventuri. În culmea succesului trupei ABBA, Bjorn şi Agnetha, care aveau doi copii împreună, s-au despărţit. După numai o săptămână, el şi-a şi găsit o altă iubită, lăsând-o pe Agnetha cu inima frântă şi nevoită să apeleze la terapie pentru a putea trece peste acel şoc.

Bjorn este însurat, de 37 de ani, cu jurnalista muzicală Lena Kellersjo, cu care are doi copii. El a reuşit să treacă peste divorţul complicat cu blondina trupei mai uşor decât ea. Totuşi ce i-a despărţit pe cei doi membrii ABBA?

Agnetha se simţea vinovată că nu petrecea prea mult timp cu cei doi copii ai lor, Linda şi Peter, şi devenea tot mai anxioasă pe măsură ce trecea timpul. A dezvoltat o teamă de zbor cu avionul, după care a început să se teamă de mulţimi şi spaţii deschise şi să urască să urce pe scenă. Abia după destrămarea trupei, şi-a găsit şi ea liniştea în mijlocul pădurii, departe de lumea dezlănţuită.

Întocmai ca fosta ei colegă de trupă, Agnetha a fost urmărită şi ea în viaţă de tragedii. Mama ei, Bridget, s-a sinucis în 1994, iar tatăl ei, zdrobit de asemenea pierdere, a murit numai un an mai târziu.

Blonda a mai avut un hop de trecut când bărbatul care-i fusese iubit timp de doi ani, şoferul de camion Gert van der Graaf, a început s-o urmărească peste tot. A reuşit să depăşească şi acel episod înfricoşător cu ajutorul poliţiei.

Foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg