ABBA s-a reunit pentru turneul aniversar de 50 de ani. Cum arată acum Agnetha, Bjorn, Benny şi Anni-Frid

24 septembrie, 2020
1 abba deschidere jpg jpeg

ABBA a anunţat că va înregistra 5 noi melodii şi că se pregăteşte de un turneu aniversar, care să marcheze 50 de ani de la înfiinţarea grupului

Muzicienii s-au întâlnit la Ealing Studios din West London, unde au filmat şi pentru o hologramă care va fi folosită în turneu. Ultima dată când au cântat împreună a fost în 1982. Azi, Agnetha Faltskog are 70 de ani, Bjorn Ulvaeus are 75, Benny Andresson a împlinit 73, iar Anni-Frid Lyngstad are 74 de ani. Dar fanii abia aşteaptă să îi revadă. Şi poate cea mai bună dovadă că muzica ABBA este încă atât de dorită şi ascultată în întreaga lume este succesul filmelor Mamma Mia!, cu Meryl Streep - dar şi al tuturor punerilor în scenă ale celebrului musical cu piesele formaţiei, de la Broadway până la Bucureşti. Semn că reunirea se putea întâmpla mai demult. Însă cei patru muzicieni au aşteptat să împlinească o cifră rotundă. 

anni bjorn gettyimages 96192451 jpg jpeg

Trupa s-a închegat încetul cu încetul din 1969, dar a luat fiinţă oficial în 1972 la Stockholm - când muzicienii alcătuiau două cupluri: Anni-Frid cu Benny şi Bjorn cu Agnetha, muzica lor fiind născută din tot tumultul lor sentimental, iar numele fiind format ca acronim al iniţialelor numelor acestora (foto sus: Anni-Frid şi Bjorn). ABBA a avut ca rampă de lansare participarea la Eurovisionul din 1974, când au interpretat piesa Waterloo, devenită un super-hit. Astfel, suedezii s-au trezit faimoşi peste noapte. "Fanii deveniseră super-isterici, ne loveau maşinile, era înfricoşător", mărturiseşte Agnetha. Ea se mai temea de ceva - să zboare. Şi acesta a fost motivul pentru care ABBA a plecat rareori în turneu. Dar an după an au lansat hituri. 

Între timp, au evoluat şi poveştile lor de iubire. Agnetha şi Bjorn erau deja căsătoriţi din 1971, iar Anni şi Benny s-au căsătorit mult mai târziu, în 1978. Dar era greu să menţină echilibrul între viaţa personală şi încărcata viaţă profesională. "Toţi patru erau încăpăţânaţi şi temperamentali, aşa că vă puteţi închipui cum era când se certau", a comentat pentru revista Closer Carl Magnus Palm, autorul unei cărţi despre formaţia suedeză (foto jos: Benny şi Bjorn). 

benny si bjorn gettyimages 1000354014 jpg jpeg

Agnetha şi Bjorn au devenit părinţi - în 1973 a venit pe lume Linda, iar în 1978, un fiu pe nume Peter. Iar acest lucru, de fapt, a complicat lucrurile. "Când eram acasă, eu aveam grijă de copii, în vreme ce Bjorn scria cântece cu Benny", povesteşte Agnetha despre vremurile în care a înţeles că era greu să păstrezi şi succesul, şi familia. "Nici copiii nu înţelegeau când ne chinuiam să le explicăm de ce plecâm de lângă ei, de ce vom lipsi mai mult - pentru că plecam la concerte. E dificil când ai părinţi faimoşi". În cele din urmă, trupa ABBA a rezistat, în linii mari, cam cât au rezistat şi cuplurile şi mariajele. Acesta era liantul lor. Fără asta, au început să apară fisurile. Bjorn şi Agnetha au divorţat în 1980, anunţând începutul sfârşitului. Benny şi Anni-Frid şi-au spus şi ei "Adio" anul următor - iar celebra piesă The Winner Takes It All s-a născut tocmai din furtuna sentimentală şi durerea din sufletele lor. "Pe mine nu m-a deranjat că am împărtăşit prin acel cântec nişte trăiri atât de intime cu publicul nostru. Era exact ce simţeam atunci şi cântecul era cumva terapeutic", spune Agnetha (foto jos). În 1982, ABBA a anunţat că se destramă. Trupa şi-a vândut albumele în peste 400 de milioane de exemplare în întreaga lume, iar succesul lor continuă şi azi.

agnetha abba 2 jpg jpeg
agnetha abba jpg jpeg

Acum, la 75 de ani, Bjorn încă mai compune cântece cu Benny şi îşi petrece timpul cu cele două fiice din cel de-al doilea mariaj (s-a recăsătorit în 1981), dar şi cu cei 5 nepoţi. Între timp, Agnetha a ales o viaţă liniştită la fermă, alături de câinii ei - dar şi ea îşi vede des copiii şi nepoţii. Şi ea s-a recăsătorit, dar al doilea ei mariaj a durat doar doi ani. Şi Benny s-a însurat în 1981, iar un an mai târziu a devenit tată de băiat, un fiu care şi-a înfiinţat mai târziu propria trupă muzicală. Anni-Frid s-a măritat în 1992 cu Prinţul Heinrich Ruzzo-Reuss, care s-a stins, însă, din viaţă în 1999, suferind de limfom. "Am crezut că vom fi uitaţi la doi ani de la despărţire. Nici acum nu ştiu cum de lumea încă ne ascultă!", spune încântat Bjorn. 

Foto: Getty Images, InstagramRecente pe Ok! Magazine

Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg