Aceşti actori au refuzat Premiul Oscar! Află de ce!

24 februarie, 2017
leo oscar gettyimages 512958226 jpg jpeg

Să primeşti un trofeu Oscar pare recunoaşterea absolută la Hollywood şi, bănuim noi, toţi actorii şi-ar dori aşa ceva în CV-ul lor.

O să vă mire, aşadar, faptul că există staruri care au refuzat această distincţie absolută, în trecut, din convingeri politice sau antipatie pentru membrii Academiei Americane de Film.

Bine, sunt doar două astfel de cazuri în istorie, dar important este că sunt, iar numele despre care este vorba sunt dintre cele mai mari.

George C. Scott în filmul Patton

Prima dată s-a întâmplat în anul 1971, când actorul şi starul de pe Broadway George C. Scott, decedat în 1999, a refuzat premiul Oscar pentru rolul din filmul Patton. Actorul detesta ideea că evenimentul este organizat de Academia Americană de Film, referindu-se la el ca fiind o „paradă de carne“.

Întrebat de ce nu a participat la ceremonie, George C. Scott a replicat că s-a uitat la un meci de hockey. Scott a mai refuzat, în 1961, şi o nominalizare la categoria cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul The Hustler.

Marlon Brando în Naşul

De mai mare notorietate este cazul legendarului Marlon Brando (1924-2004), care, în 1973, a refuzat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din Naşul, în semn de protest faţă de modul în care erau portretizaţi nativii amerindieni în filme.

Acesta a trimis-o la ceremonie, în locul său, pe actriţa amerindiană Sacheen Littlefeather, care, îmbrăcată în port tradiţional, a urcat pe scenă şi a declarat că actorul îşi exprimă regretul că nu poate accepta premiul.

“Comunitatea filmelor este la fel de responsabilă pentru felul în care este degradat nativul amerindian şi umilit personajul de acest fel, descris ca sălbatic, ostil şi rău“, a scris, printre altele, Brando în comunicatul citit de actriţa respectivă.Recente pe Ok! Magazine

Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}