Actorul care a dovedit că un imigrant din Chile poate face carieră la Hollywood! Viaţa neştiută a lui Pedro Pascal

16 ianuarie, 2021
1 pedro pascal jpg jpeg

Fiul unor refugiaţi din Chile şi-a alcătuit o carieră cinematografică surprinzătoare: de la rolul din Narcos a trecut la cel din The Mandalorian, în care nu-i vedem chipul.

Serialul Disney îl plasează pe Pascal în rolul principal, într-o armură şi cu o mască metalică din spatele căreia îi auzim doar vocea. Dar deşi nu îşi arată chipul, acest rol i-a crescut şi mai mult popularitatea. Şi asta fiindcă vorbim de ceea ce creatorii Jon Favreau şi Disney numesc space western, care face parte din franciza Star Wars - acţiunea se petrece la 5 ani după Return of the Jedi (1983), ceea ce înseamnă că serialul a avut din start o uriaşă audienţă asigurată de fanii Star Wars. Călătoria lui Pedro din Chile până aici devine, astfel, de-a dreptul de domeniul SF-ului.

Părinţii lui, Veronica Pascal, de profesie psiholog pediatru, şi Jose Balmaceda, de profesie doctor de fertilitate, şi-au riscat viaţa lucrând pentru opoziţie în timpul dictaturii generalului Augusto Pinochet în timp ce locuiau în Santiago. Şi au ajuns să fie nevoiţi să fugă din Chile pe când Pedro avea doar 9 luni, pentru a nu fi ucişi. S-au refugiat mai întâi în Danemarca, apoi în San Antonio, Texas, unde au cerut azil politic. Ulterior, când s-au mutat în California, Pedro a început să studieze la Orange County School of the Arts, unde a descoperit actoria, apoi a continuat studiile la New York.

Prima reuşită a fost când a obţinut un rol mic în serialul The Good Wife. A urmat Oberyn Martell, în 2014, în serialul Game of Thrones - apoi agentul Javier Pena, în Narcos, pentru care a filmat între 2015 şi 2017. Dar The Mandalorian este cu adevărat cel mai mare proiect pentru el, nu doar pentru că este primul rol principal, dar este vorba şi despre franciza Star Wars.

Şi chiar dacă primul rol principal a venit la 45 de ani, Pedro dovedeşte că un imigrant din Chile poate face carieră la Hollywood. Asta deşi discriminarea pe acest plan continuă - un studiu recent arată că mai bine de jumătate din rolurile primite de imigranţii latino sunt acelea de criminali, o ofertă care oglindeşte, de fapt, vechea preconcepţie a americanilor, motiv de discriminare - şi anume că imigranţii lantino sunt vinovaţi pentru o mare parte din infracţiunile de pe teritoriul SUA.

Dar pe lângă The Mandalorian, Pedro este prezent şi în proaspăt lansatul Wonder Woman 1984 - în care joacă alături de Gal Gadot, Chris Pine şi Robin Wright. Aşadar, a făcut cu succes trecerea şi spre blockbustere. Cu o avere până în prezent de 30 de milioane de dolari, Pedro mai are, însă, o singură problemă de rezolvat: viaţa personală. Actorul este singur şi chiar s-a plâns de singurătatea din apartamentul său din New York în vremea pandemiei.Recente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg