Actriţa Mary Tyler Moore a murit la 80 de ani

26 ianuarie, 2017
18th Annual Screen Actors Guild Awards   Show jpeg

Actriţa americană Mary Tyler Moore, al cărei serial cu acelaşi nume  a deschis uşa unei noi ere pentru femei în televiziune, a murit ieri la vârsta de 80 de ani.

image

Reprezentanta sa, Mara Buxbaum, a făcut public decesul "Astăzi, Mary Tyler Moore a murit la vârsta de 80, în compania prietenilor şi a soţului său iubitor cu care era de peste 33 de ani, Dr. S. Robert Levine", a spus ea. " O actriţă revoluţionară şi un susţinător pasionat al Fundaţiei de Cercetare a Diabetului la tineri, Mary va rămâne un vizionar neînfricat care a transformat lumea cu zambetul său."

Câştigătoare a 7 premii Emmy, Moore şi-a început cariera ca dansatoare  într-o serie de reclame "Happy Hotpoint". Actriţa a debutat în lumea filmului în 1970 cu "Mary Tyler Moore Show" şi a interpretat rolul actriţei Mary Richards, o femeie singură de 30 de ani care lucra la un post de televiziune din Minneapolis. Serialul a fost apreciat de feministe şi de fani deopotrivă şi a fost considerat primul sitcom care înfăţişează femeia modernă.

Mary a devenit faimoasă odată cu interpretarea Laurei Petrie în "The Dick Van Dyke Show", pentru care a câştigat două premii Emmy.

Moore a jucat în peste 10 filme şi a scris două memorii. Ea a fost căsătorită de 3 ori, iar unicul său fiu, Richard, din prima căsătorie cu Richard Meeker a murit ăn 1980, în urma unui foc de armă accidental. În 1983, actriţa s-a căsătorit cu Dr. Robert Levine. În timp ce el juca în drame, ea avea succes în comedii, iar criticii i-au apreciat interpretarea din filmul "Ordinary People", pentru care a primit chiar şi o nomizalizare la Oscar la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol principal.

La 30 de ani, Moore  a fost diagnosticată cu diabet zaharat de tip 1. De-a lungul anilor a avut numeroase probleme de sănătate, inclusiv complicaţii din cauza bolii şi  o operaţie pe creier pentru a înlătura o tumoare în 2011.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg