Actriţe românce care s-au dezbrăcat în filme. Cine a apărut topless sau nud de dragul artei?

23 martie, 2017
nud jpeg

Cu toţii ştim că orice lucru cere sacrificiu, chiar şi arta. Este o afirmaţie valabilă şi pentru câteva dintre actriţele autohtone, care au decis să scape de inhibiţii şi de haine pentru nişte roluri remarcabile în producţii româneşti. Cu ele a început erotismul în cinematografia de după 1989. Pentru că au fost material de primă mână - adevărate frumuseţi care s-au lăsat filmate pe jumătate dezbrăcate, în unele cazuri putem vorbi de apariţii în costumul Evei - aceste actriţe au rămas în memoria colectivă pentru rolurile îndrăzneţe de dragul cărora au respectat scenariul, chiar dacă acesta presupunea să arate mai mult decât îşi închipuiau.

Maia Morgenstern

image

Marea actriţă Maia Morgenstern a apărut dezbrăcată în filmul "Patul lui Procust", lansat în 2001, peliculă în care a intrat în pielea personajului Doamna T., o femeie misterioasă şi bogată.

Anca Turcaşiu

image

Frumoasa Anca Ţurcaşiu s-a dezbrăcat şi ea în tinereţe în unul dintre cele mai celebre filme ale României anilor 1990, "Miss Litoral". Anca a jucat rolul Tinei,  o tânără frumoasa care aspira la titlul de cea mai frumoasă româncă de la malul mării. Într-una dintre scene, actriţa a trebuit să facă dragoste cu iubitul său Dorel, interpretat de Marius Gâlea, iar acel moment a implicat şi apariţia ei nud, la doar 20 de ani.

Oana Sârbu

image

Nici Oana Sârbu nu s-a dat înlături de a apărea semi-nud pe micile ecrane, într-o scenă de dragoste cu Mihai ( Ştefan Bănică Junior), în filmul "Liceenii Rock'n'Roll". Era după Revoluţie, în 1991, când Oana accepta să apară topless în una dintre puţinele producţii de la acea vreme care implica o scenă mai sexy.

Ileana Lazariuc

image

Ileana s-a dezbrat şi ea pentru un film, o producţie celebră marca Sergiu Nicolaescu. A cunoscut succesul în cinematografia românească cu jocul actoricesc din “Supravietuitorul”, interpretând-o pe Zaraza, o tânără frumoasă care îi ispitea pe bărbaţi. În filmul lansat în 2008, Ileana a renunţat de tot la haine pentru o serie de scene erotice alături de Lucian Viziru, în pielea personajului Cristian Vasile.

Maria Dinulescu

image

Iată că şi o actriţă din generaţia mai tânără a avut curajul să renunţe la haine şi la inhibţii pentru un rol memorabil. Aşa că Maria Dinulescu a apărut topless în filmul "California Dreamin' (2007)", într-o scenă de dragoste alături de actorul Jamie Elman.

Eugenia Şerban

image

Actriţa Eugenia Şerban a apărut topless în prima scenă de sex dintre două femei din cinematografia românească. Ea a jucat alături de Irina Movilă în pelicula "Dulcea saună a morţii", lansată în 2003 şi regizată de Andrei Blaier.

Cezara Dafinescu

image

Cezara Dafinescu  a apărut nud în filmul "Atac la biblioteca", lansat în anul 1992, apariţie care a făcut furori la acea vreme în România.

Tora Vasilescu

image

În anul 1993, în ecranizarea romanului  "Cel mai iubit dintre pământeni" al lui Marin Preda, îndrăgita actriţă Tora Vasilescu apărea în pielea personajului Suzy, într-o serie de scene topless.

Anca Pandrea

image

Desigur, avem şi o actriţă care nu s-a dezbrăcat pentru un rol, ci a renunţat la haine pentru un shooting sexy, la 64 de ani, alături de răposatul ei soţ, Iulie Darie, înainte ca actorul să moară.

Foto: Captură FilmeRecente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg