Adelin Petrişor a plecat pe urmele ISIS, în Siria

11 noiembrie, 2021
3 siria2 jpg jpeg

Adelin Petrişor a filmat în cea mai periculoasă zonă de pe glob, discutând cu terorişti ISIS şi cu soţii ale acestora.

Reportajele se văd din 15 noiembrie, de luni până duminică, în „Telejurnalul” TVR 1 de la ora 20.00.

La doi ani de la înfrângerea ISIS, zeci de mii de jihadişti şi familiile lor sunt în continuare în închisorile şi taberele kurzilor din nord-estul Siriei. O echipă a Televiziunii Române, formată din reporterul de război Adelin Petrişor şi operatorul Mihai Florea, a stat de vorbă cu oameni acuzaţi că au luptat pentru ISIS şi cu soţiile acestora, femei provenite din ţări occidentale..

„Sunt 60.000 de oameni blocaţi într-un no man's land. Cei mai mulţi sunt sirieni şi irakieni, dar sunt oameni şi din alte peste 50 de ţări, precum Franţa, Suedia, Canada, Elveţia, Marea Britanie, Belgia etc. Occidentul nu îi vrea înapoi, iar kurzii care îi păzesc îi vor plecaţi. Sunt convinşi că, crescând acolo, copiii teroriştilor vor fi mai îndârjiţi, mai sângeroşi şi chiar mai pregătiţi decât părinţii lor”, explică Adelin Petrişor, cel care semnează reportajele adunate sub titlul „Pe urmele ISIS, în Siria”. De altfel, îngrijorarea acestora nu este deloc nefondată, dat fiind că „numai în ultimul an, în interiorul taberelor din Al Hol şi Al Roj, locurile în care kurzii şi arabii din Forţele Democratice Siriene ţin familiile jihadiştilor DAESH, au avut loc 103 de asasinate. Unele dintre ele, având drept victime chiar copii”, mai spune jurnalistul.

Mii de femei nu-şi mai doresc decât să îşi ia copiii şi să se întoarcă în ţările pe care cândva le-au părăsit şi care acum nu mai doresc să ştie de ele. Vinovate de a se fi îndrăgostit de bărbaţii nepotriviţi, îşi cresc acum copiii cu pâine şi apă, în condiţii greu de imaginat, într-un loc unde aceştia riscă să se transforme în teroriştii de mâine. Echipa TVR a adunat mărturii incredibile din aceste tabere. Pătrundem în închisorile kurzilor, unde jihadiştii, nejudecaţi de ani de zile, îşi spun propriile versiuni ale poveştilor.

„Să ajungi în nord-estul Siriei nu e tocmai uşor. Nu te sună cineva să îţi propună să mergi acolo...”, glumeşte reporterul TVR, mărturisind că a intrat în Siria dinspre Irak, printr-un punct de frontieră nerecunoscut oficial. „De contactele şi călăuzele pe care le găseşti depinde nu doar reuşita reportajelor pe care ţi le propui, ca jurnalist, ci, uneori, chiar viaţa”, mai spune Adelin Petrişor.Recente pe Ok! Magazine

Sophia Loren 88 jpg
banner cristina cioran png
Mariah Carey, Getty (4) jpg
Romanita Iovan, sexy la 59 de ani   Instagram (10) jpg
Rihanna si ASAP Rocky, pictorial in 4 cu copiii   Instagram (10) jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg
Jennifer Garner ajută un nevoiaș, Profimedia (4) jpg
Naomi Campbell si Mohammed Al Turki   profimedia 0806267536 jpg
Sergiu Costache si Silviu Mircescu   pagina personala (1) jpg
fotografii noi de la nunta lui Garrett Cayton cu Ana Geoana, fiica lui Mircea Geoana la Venetia   Instagram (10) jpg
o BEVERLY HILLS 90210 PHOTOS facebook jpeg
Alin Oprea s a însurat jpg
Jennifer Garner și Ben Affleck au fost căsătoriți timp de nouă ani jpeg
Adele in concert la Las Vegas   Instagram (4) jpg
Alexandru Ciucu (3) jpg
Hugh Jackman și soția  foto   Shutterstock jpg
Ion Ion Tiriac vs Serena William in scandalul de dopaj ce o vizeaza pe Simona Halep jpg
Andreea Marin si fiica sa, Violeta Banica, intr un pictorial funny si elegant   Alex Galmeanu, pagina oficiala (1) jpg