Adevăratul calvar al lui Sue Ellen

19 septembrie, 2015
Linda Gray Portrait Session jpeg

La începutul acestei luni, chiar înainte de a împlini 75 de ani, actriţa şi-a făcut un cadou al curajului – şi-a publicat memoriile, dezvăluind că suferinţele personajului său din „Dallas“ au fost o joacă pe lângă surprizele realităţii.

image

Lindra Gray n-a avut o viaţă uşoară încă de la început, viitoarea actriţă crescând alături de o mamă alcoolică. „Nu era o mamă rea, nu devenea violentă, nu ţipa la noi, dar era în lumea ei. Nu-i păsa de nimic, uita să ia de mâncare, aşa că am fost nevoită foarte devreme să încep să gătesc. Iar eu şi sora mea nu ne-am simţit deloc ataşate de mama noastră pe-atunci...”, povesteşte Linda. Nici din partea ta­tălui, bijutier de meserie, nu primeau mai multă căldură. „Nu ne oferea suport emoţional. Era un om bun, dar el doar exista acolo, ca o bucată de mobilă“ Mai mult, Linda a suferit de poliomie­lită, ajungând parţial paralizată, şi a trecut prin durerea pierderii surorii sale, diagnosticată cu o tumoare pe creier. Despre toate aceste traume şi altele care au urmat vedeta a scris detaliat în tomul „The Road to Happiness Is Always Under Construction“.

image

Cartea ne dezvăluie forţa cu care Linda a pu­tut să-şi ascundă suferinţele atunci când se afla în culmea gloriei. Căci la fel cum Sue Ellen trăia într-un roller coaster violent cu machiavelicul ei soţ, magnatul petrolului J.R. Ewing, şi Linda era în viaţa reală prinsă într-o poveste care o consu­ma. Fanii serialului „Dallas“, în care actriţa a jucat până la final, nu aveau habar că ea trăia într-o căsnicie nefericită, cu un soţ care o agresa psi­hic – art directorul şi fotograful Ed Thrasher. Se căsătorise cu el în 1961, pe când avea doar 21 de ani, la Acapulco – o decizie luată în grabă, din dis­perarea de-a avea căldura sufletească ce-i lipsise atât de mult în copilărie. Dar speranţele i-au fost năruite prea curând, căci Ed a instaurat chiar din a doua zi a lunii de miere o atmosferă rece între ei. Ironia făcea ca soţul să-i semene atât de mult tatălui ei. Se ataşase inconştient de un model care nu reprezenta, însă, bărbatul de care avea nevoie. „Ed era cam ca tata, nu prea vorbea deloc. Dar îmi lăsa bilete cu ordine pe uşa frigiderului, de parcă eram servitoarea lui. Şi aşa mă şi vedea: «Calcă-mi cămăşile, spală maşina, du câinele la vete­rinar»“, povesteşte Linda, pe care soţul o dorea mamă şi soţie, mai puţin actriţă. Ba chiar Ed nu ar fi vrut ca Linda să meargă la serviciu – decât pentru joburi part time cu care să sponsorizeze poftele lui. „Îmi dicta: «Avem nevoie de o piscină. A, şi de un teren de tenis!»“, Iar eu mă duceam să filmez o reclamă ca să facem toate astea cu banii pe care-i încasam“.

image

Pentru a fi soţia perfectă, Linda i-a dăruit lui Ed doi copii – pe Jeff, azi în vârstă de 50 de ani, şi pe Kehly, de 48. Dar ulterior, când a vrut să-şi ur­meze visul şi s-a înscris la lecţii de actorie, Thra­sher a luat foc. Din acel moment, căsnicia a deve­nit un calvar, căci Linda i-a încălcat cuvântul şi, la 37 de ani, a început să ia lecţii de actorie. Un an mai târziu, a dat proba pentru rolul lui Sue Ellen. Iar în 1981, la 41 de ani, când a fost nominalizată la premiul Emmy şi se pregătea să plece la gală, soţul i-a urlat: „Arăţi ca o târfă!“ – ulterior acesta sărbătorind batjocoritor faptul că ratase premiul. Anul următor, a înţeles că suferinţa ei durase în­deajuns. Şi a intentat divorţ – alegând să rămâ­nă la ferma lor din Santa Clarita (în nordul Los Angeles-ului), alături de cei doi copii ai lor. Dar fără Ed! Există, totuşi, cel puţin o recompensă în această poveste. Rolul care a făcut-o faimoasă nu a fost unul întâmplător. A fost tocmai cel al unei femei care se lupta cu patima alcoolului, întocmai ca mama sa. Cea care, atunci când a început să urmărească serialul, a fost atinsă de povestea lui Sue Ellen şi, recunoscându-şi problema, a început să meargă regulat la întâlnirile Alcoolicilor Ano­nimi. Şi iată cum Sue Ellen a vindecat-o pe mama Lindei Gray de acest viciu care-i distrugea viaţa!

foto: guliver/getty images, hepta, arhiva adh



Recente pe Ok! Magazine

Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png
FotoJetKate Piers jpg
supermodele de altădată jpg
Andra și invitații săi în concertul Tradițional, Arhivă personală jpg
Emmanuel Macron   Soazig de la Moissonniere (2) jpg