Adio, Emmanuelle! A murit starleta din filmul erotic cult care a făcut ravagii și în România

23 octombrie, 2024

Christine Boisson, actrița devenită celebră după ce a jucat în celebrul film care a înnebunit toți bărbații, a murit la 68 de ani.

Christine Boisson, actrița din filmul erotic Emmanuelle   profimedia 0226532462 jpg

Seducătoarea și iconica actriță din anii 1970 s-a stins din viață ieri. Christine Boisson a murit luni la vârsta de 68 de ani, a relatat AFP, după un anunț dat de la fiica sa. „Ea s-a alăturat stelelor și aș vrea să fie amintită cu grație, pentru că a fost o actriță grațioasă”, a declarat fiica sa, Juliette Kowski, pentru AFP.

Tânăr model, ea a fost recrutată la vârsta de 17 ani de regizorul Just Jaeckin pentru a o interpreta pe Marie-Ange, o adolescentă sălbatică devenită celebră pentru o scenă de masturbare în filmul erotic cult „Emmanuelle” (1974). Filmul, care a avut o incredibilă priză la public, devenind un blockbuster în Franța, a fost bazat pe un roman cu același nume despre aventurile amoroase ale unei tinere franțuzoaice în societatea din Bangkok. De atunci au apărut mai multe remake-uri, cel mai recent în 2024.

În anii 1970, Christine Boisson a interpretat o serie de roluri, multe dintre ele nud, înainte de a le refuza sistematic și de a se dedica teatrului. „Nu i-a plăcut deloc asocierea ei cu filmele erotice”, avea să confirme mai târziu Juliette Kowski.

Născută la Salon-de-Provence (Bouches-du-Rhône) și formată la Conservator, actrița a jucat în aproximativ cincizeci de filme în regia lui Alain Robbe-Grillet, Yves Boisset, Claude Lelouch, Olivier Assayas, Philippe Garrel și Laetitia Masson, iar mai recent alături de Maïwenn în „Le bal des actrices”.

Marea descoperire a doamnei Boisson în cinematografia dramatică a venit cu filmul în limba italiană al lui Michelangelo Antonioni din 1982, „Identificarea unei femei” , în care a jucat rolul unei actrițe. Ulterior, ea a jucat roluri principale în numeroase alte filme internaționale.

În 1984, ea a primit Prix Romy Schneider, un premiu acordat în fiecare an unei tinere actrițe din Franța. Majoritatea filmelor doamnei Boisson au fost în limba franceză, dar a trecut ocazional și la filme în limba engleză. În 2002, a jucat rolul comandantului Dominique în thrillerul lui Jonathan Demme „The Truth About Charlie”, în care au mai jucat Mark Wahlberg, Thandiwe Newton și Tim Robbins.

Din păcate, finalul vieții i-a fost marcat de depresie. În 2010, această actriță, care se declarase în presă victimă a incestului matern, a încercat să sară de la fereastră. De atunci, ea nu mai lucra aproape deloc și suferea de sindrom pulmonar, o „boală a fumătorului”, potrivit celor declarat de fiica sa.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Nicole Kidman, incendiară în Babygirl, Profimedia (6) jpg
Gerard Piqué și Clara Chía, Profimedia jpg
angelina jolie akala profimedia jpg
Michael Newman Foto Getty Images (1) jpg
vedete la debut colaj jpg
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
Kaia Gerber, Zoe Saldana, Kim Kardashian si Nicole Kidman printre vedetele la Academy Museum Gala   Profimedia jpg
colaj lansare fashion berecleanu jpg
jennifer lawrence insarcinata jpeg
Stefan Banica Jr  in 2024   Instagram (6) jpg
delia budeanu colaj arhiva jpg
Andreea Mari, Andreea Antonescu, Anda Adam jpg
Magda Pălimariu (5) jpg
Marius Manole și Cătălin Neamțu la Întrebarea Mesei Rotunde   Acasă TV jpg
Bucharest Fashion Week vedete jpg
Emma Heming și Bruce Willis, GettyImages (4) jpg
Joan Collins din Dinastia  foto   GettyImages jpg
Victoria, David Beckham  jpg