Adrian Iovan s-a stins din viaţă

21 ianuarie, 2014
1240126 4892438243821 504521395 n jpeg

Avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir. Mai mult, avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate. Ca pilot, nimeni nu-i putea reproşa nimic. Era un profesionist, despre care toţi spuneau că este expert „în zboruri line”. Fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan a murit în urma unui accident aviatic survenit în timpul unui zbor utilitar. Un sfârşit tragic, la capătul unui drum sinuos în viaţă.

Fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan a murit în urma unui accident aviatic survenit în timpul unui zbor utilitar. Un sfârşit tragic, la capătul unui drum sinuos în viaţă.

Avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir. Mai mult, avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor. Ca pilot, nimeni nu-i putea reproşa nimic. Era un profesionist, despre care toţi spuneau că este expert „în zboruri line”.

Tot astfel l-a cunoscut şi fosta lui soţie, Romaniţa Iovan, care i-a dăruit şi un copil, pe Albert.

image

După scandalul împuşcării mortale a unui hoţ ce reuşise să le pătrundă în casă, a urmat divorţul dintre el şi creatoarea de modă – o despărţire larg mediatizată, pe fondul suspiciunii infidelităţii soţiei.

În ultimii ani, mai ales după retragerea sa din cursele de linie Tarom, se zvonise că Adrian Iovan o ducea tot mai greu din punct de vedere financiar, fapt pentru care fusese nevoit să-şi vândă vila din Otopeni.

image

Tocmai de aceea, dar şi din pasiune pentru meserie, acesta s-a angajat ca instructor de zbor şi le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi. Iar, în timpul rămas, pilota avioane de mici dimensiuni.

Soarta a vrut ca ultimul său zbor să fie unul utilitar, către Oradea, cu o echipă medicală de prelevare de organe care urma să preia ficatul unei femei aflate în moarte cerebrală. Erau cinci pasageri, plus pilotul (Adrian Iovan) şi copilotul. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit în Munţii Apuseni, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În ciuda semnalului avionului, dar şi al telefoanelor mobile prin care autorităţile au ţinut legătura cu victimele şi care ar fi putut fi lesne localizate cu ajutorul noilor tehnologii, ajutorul a venit prea târziu pentru două dintre cele şapte victime, care, culmea, supravieţuiseră toate cumplitului accident.

citeşte şi:

Vedetele, despre Adrian Iovan

Ce declara Romaniţa despre Adrian Iovan în urmă cu trei ani

Şerban Huidu, despre vinovaţii în cazul accidentului lui Adrian Iovan

Decesul lui Adrian Iovan a fost comunicat în jurul orei 22.30, la cinci ore după prăbuşirea avionului şi la două ore după ce a căzut în stare de inconştienţă.

„Piloţii nu mor niciodată, ei decolează şi nu se mai întorc“, spunea însuşi Adrian Iovan.

Lipsa lui va fi crunt resimţită de fiul său de şapte ani, de fiica sa, Irina, care i-a dăruit o nepoţică, pe Iulia,de câinele său, Max, din rasa Golden Retriever, şi de mii de prieteni, aflaţi şi acum în stare de şoc. Zbor lin spre ceruri, Adrian Iovan!

image

Foto: pagina personală