Adrian Nartea, momente la limită după ce a aflat că avea o tumoare craniană: fiecare zi e preţioasă, e un dar

6 iulie, 2021
1 adrian nartea jpg jpeg

Interviu emoţionant cu Adrian Nartea la podcast-ul lui Cătălin Măruţă, ”Acasă la Măruţă”. Este absolut şocant tot ce a povestit actorul: ”Am o tumoare în cap, aici, în spatele ochiului!” Ce simptome a avut înainte de diagnostic?

Artistul a explicat că a vrut să iasă din imaginea de Vlad şi să le permită oamenilor să îl cunoască aşa cum este, de fapt: ”Acesta este Adi Nartea.”

Adi i-a explicat lui Măruţă că întreaga generaţie de vârstă cu el este o societate care are nevoie de terapie: ”Suntem defecţi şi trebuie să mergem la terapie. Doar aşa vom putea să vedem lumina şi să lăsăm ceva care să conteze generaţiilor viitoare. Fiindcă viaţa e faină.”

Interpretul lui Vlad nu se consideră un supererou, dar este recunoscător că a reuşit să depăşească problemele de sănătate despre care a vorbit la Măruţă în premieră. A fost la un pas să rămână desfigurat, primul medic specialist în imagistică i-a şi spus să se gândească bine şi să se reorienteze, dacă are un job în care lucrează cu publicul, fiindcă riscul de a rămâne desfigurat după intervenţie era mare. Actorul a fost operat de două ori în Franţa, la Lyon, A fost nevoie de a doua operaţie, fiindcă tumoarea era solidă şi nu au reuşit din prima să o elimine integral. Chiar a intrat în fibrilaţii pe masa de operaţie când profesorul a vrut să intre mai profund, la prima intervenţie.

„Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, şi nu ştiam de ce. Făceam aerosoli şi ORL-iştii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviaţie de sept. (…) Mi-au zis să fac o operaţie de deviaţie de sept. (…) Am fost la vreo trei sau patru medici, toţi au zis acelaşi lucru. Am zis bine, hai să mă operez. (…)

Mai erau nişte simptome, când mergeam la dentist şi stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior.

După am asociat. (…) Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formaţiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniştit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversaţia. Am înţeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului. (…)

Am început să sun şi să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lăţime 3 cm, grosime vreo 1 şi ceva 2 cm, mare, foarte mare. Se numeşte schwanom de trigemen. Este o tumoare care creşte pe teaca nervilor, ca o aluniţă, dar pe interior. Sunt mulţi oameni care au genul ăsta de tumori care cresc şi se opresc. Unele nu se opresc din creştere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creştere lentă. Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă. Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus”, a mărturisit Adi Nartea.

Perioada aceasta extrem de grea l-a marcat serios pe Adrian Nartea, însă a avut familia aproape, soţia Alina Ferinceac şi cele două fiice, Mara şi Petra. Ca orice tată iubitor, ochii i se umplu de lacrimi când vorbeşte despre ele.

Actorul a învăţat să preţuiască viaţa la maxim. Şi este extrem de recunoscător pentru tot. De aceea a vorbit despre această cumpănă a vieţii, pentru că a dorit ca oamenii să îl cunoască pe omul Adrian Nartea.

Acum trăieşte viaţa din plin, face sport regulat şi iubeşte fără măsură.

Foto: Instagram şi capturi YoutubeRecente pe Ok! Magazine

ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia