Al Di Meola va concerta în România și va aduce un tribut medicilor români care i-au salvat viața

29 martie, 2024

Concertul de la București din 3 iunie va fi mai mult decât un eveniment muzical de excepție, va fi și un tribut adus medicilor români, a declarat Dan Negru, amfitrionul serii.

Al Di Meola  jpg

Odată cu revenirea pe scenă a celebrului chitarist Al Di Meola, publicul va avea ocazia să se bucure de un regal muzical amplificat de emoția recunoștinței față de profesioniștii din sănătate care l-au salvat pe artist într-un moment critic.

Concertul de la București va fi și un tribut adus medicilor români.

Al Di Meola afis concert jpeg

Să ne reamintim ca Al Di Meola a suferit un infarct în România, mediatizat pe toată planeta și profesionalismul medicilor români l-au adus din nou pe artist pe marile scene ale lumii, astfel ne vom bucura de un regal muzical pe 3 iunie la Sala Palatului, unde voi avea plăcerea de a-l prezenta", ne-a declarat în exclusivitate Dan Negru.

Al Di Meola a fost nevoit să întrerupă un concert la Arenele Romane după ce a suferit un infarct, fiind transportat de urgență la spitalul Bagdasar Arseni. Cu intervenția promptă a medicilor români, artistul a fost salvat printr-o intervenție chirurgicală impresionantă ce a inclus montarea a patru stenturi la inimă. Recuperat complet, Al Di Meola s-a întors pe scenă pentru a continua să încânte publicul cu talentul său unic.

Dan Negru a rememorat discuțiile avute cu artistul, acesta mărturisind că medicii români l-au readus la viață și i-au oferit o șansă nouă de a se bucura de muzică și de a împărtăși pasiunea sa cu publicul din întreaga lume.

Al Laurence Di Meola, născut pe 22 iulie 1954 în Jersey City, este recunoscut drept unul dintre cei mai mari chitariști de jazz și jazz-fusion ai timpurilor noastre. A debutat la Berklee College of Music din Boston și s-a alăturat trupei lui Chick Corea, Return to Forever, înainte de a începe o carieră solo de succes. Colaborările sale internaționale au adus laolaltă nume grele ale industriei muzicale, precum Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Santana sau John McLaughlin.

Apreciat pentru tehnica sa remarcabilă, Al Di Meola a revoluționat stilul interpretativ la chitară, integrând influențe latino-americane și spaniole într-un mod elegant și extrem de tehnic. Albumele sale, precum „Elegant Gipsy” sau „Splendido Hotel”, sunt considerate opere de artă muzicală ce demonstrează geniul său creativ și pasiunea sa pentru frumos.

Astfel, cel mai bun omagiu adus medicilor români care au salvat viața unui maestru al chitarei este prezența publicului la concertul de la Sala Palatului, unde Al Di Meola va încânta sufletele tuturor cu virtuozitatea sa unică. Să aplaudăm nu doar pentru muzică, ci și pentru eroii noștri din sistemul medical, care demonstrează mereu dedicație și profesionalism în fața provocărilor vieții.



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg