Alain Delon a împlinit 83 de ani. Ce mesaj are pentru el fiul pe care a refuzat să-l recunoască

8 noiembrie, 2018
1 ari boulogne jpg jpeg

Superstarul cinematografiei franceze îşi sărbătoreşte azi ziua de naştere, după o perioadă în care a trecut prin grave probleme de sănătate

După o operaţie suferită anul trecut, anul acesta a suportat dureri cumplite la şold, dar din cauza unei infecţii nu a putut fi operat. Cu o astfel de stare a sănătăţii şubredă, nu e de mirare de ce pe 21 septembrie, acorda un interviu pentru Monde, declarând că nu mai vrea să facă niciun film şi că regretă doar că nu a făcut o peliculă în regia unei femei... „Altfel, cineaştii cu care aş mai face un film sunt toţi morţi”, a adăugat legendarul actor, care a făcut peste 80 de roluri, sub bagheta regizorală a unor maeştri precum Visconti sau Antonioni. Talent nativ, fără o şcoală de actorie la bază, Alain a ştiut în egală măsură să se folosească de şarmul lui masculin pentru a intra în lumea cinematorgrafului francez. Un şarm care, însă, i-a şi complicat viaţa. În 1962, pe când se afla într-o relaţie cu marea lui iubire, Romy Schneider, Delon a avut o aventură cu cântăreaţa germană Christa Päffgen, cunoscuta sub numele de Nico, o aventură din care a venit pe lume un băieţel pe nume Christian Aaron Boulogne Päffgen, poreclit Ari – care a şi fost motivul rupturii de Romy, după şase luni de certuri şi crize de gelozie, timp în care actorul a negat paternitatea copilului. De altfel, de-asta a şi refuzat ulterior să-l recunoască pe Christian: din respect pentru marea lui iubire, Romy, cu care nu făcuse copil şi pe care o rănise profund cu o aventură din care, în fond, actorul nu şi-a dorit decât distracţie, nicidecum un urmaş.

image

Ulterior, Delon s-a căsătorit cu Nathalie Barthélémy, care i-a dăruit primul fiu legitim, pe Anthony – iar din relaţia cu manechinul Rosalie van Breemen, a mai avut doi copii, pe Anouchka şi pe Alain-Fabien. Acesta din urmă, foarte rebel, şi-a acuzat tatăl că a fost un iresponsabil, stârnind un scandal în presa franceză. Azi în vârstă de 24 de ani, de profesie manechin, Alain-Fabien a revenit la sentimente mai bune şi s-a împăcat cu tatăl său cu care are o relaţie frumoasă.

image

În schimb, cu Christian Aaron Boulogne e cu totul altă poveste. Una dureroasă, pentru că el nu a fost crescut nici măcar de mama sa, Nico (foto jos) care avea o viaţă foarte dezordonată, fiind mereu plecată în turnee. Cea care l-a adoptat a fost, culmea, Edith Delon, mama lui Alain Delon, care nu a putut nega asemănarea fizică a copilului cu celebrul ei fiu. Şi numele lui de Boulogne este, de altfel, cel al celui de-al doilea soţ al lui Edith. După nişte ani, Nico a revenit în viaţa fiului său.

image

De profesie fotograf şi în vârstă de 56 de ani, Christian a reuşit, însă, să se împace cu trecutul. Chiar dacă îşi păstrează nota ironică referitoare la părinţii săi. Recent a lansat un film despre viaţa mamei sale, declarând: “Ea mi-a dat totul în viaţă. Chiar şi drogurile. Mă drogam împreună cu ea fără să înţeleg că asta era o problem. De când aveam 16 ani până în 1988, când ea a murit, am împărţit drogurile, chiar şi aceeaşi seringă. Devenise un mod de a fi împreună.” Şocantă confesiunea lui… De altfel, Christian a continuat sp se drogheze cu heroină aproape toată viaţa lui şi e o minune că azi trăieşte, având doi copii. De partea cealaltă, Alain Delon i-a considerat întotdeauna din altă lume pe Nico şi pe Christian, mai ales având în vedere viciile lor, pentru care nu avea înţelegere. În plus, probabil că actorul a considerat că prin mama sa, Edith, şi-a făcut cumva datoria faţă de băiat. De recunoscut, însă, paternitatea, nici vorbă. “Tu eşti în cel mai bun caz un prieten pentru mine. Dar nu fiul meu, nu semeni cu mine, n-ai nici ochii, nici părul meu”, i-a spus Delon, negând realitatea – pentru că cei doi chiar seamănă izbitor. Dar Christian spune că l-a iertat, că-I doreşte sănătate şi că se văd din când în când.

image


Recente pe Ok! Magazine

Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg