Alain Delon, la conferinta de presa de la TIFF

10 iunie, 2017
Alain press 1 jpeg
image image

Dragostea este cel mai important lucru in viata. Femeile m-au facut. Ele m-au creat. Lor le datorez totul. Ele au fost motivatia mea. Dar trebuie sa spun ca eu m-am indragostit foarte repede la viata mea. Asta nu o poti controla. M-am indragostit intr-o zi.  - acesta a fost raspunsul data fara a clipi de Alain Delon, intrebat fiind ce este dragostea pentru el. Si, desigur, Delon n-a ratat ocazia sa remarce, daca tot vorbea de iubire, cat de frumoase sunt româncele. Actorul francez a fost punctual la întâlnirea cu jurnalistii romani, fiind placut surprins ca majoritatea i-au adresat intrebarile chiar in limba franceza.

Retras de cativa ani buni din cinematografie, starul care va primi in aceasta seara Premiul pentru Intreaga Cariera la TIFF, a explicat ca a ales sa faca un pas in spate fiindca actorii si filmele din ziua de azi nu-l mai intereseaza, fiind vorba de un gen de cinema in care nu se mai regaseste. Un gen de cinema in care scenariile nu mai sunt scrise avand un anumit actor in minte, ci doar interesele financiare. Tot la capitolul nemultumirilor, actorul a mentionat si comercializarea excesiva a Festivalului de Film de la Cannes, motiv pentru care nu mai vrea sa puna piciorul pe Croazeta. Asta desi acolo a inceput cariera lui. Exact in urma cu 60 de ani, când s-a aflat acolo impreuna cu Jean-Claude Brialy.

image image

OK! Magazine: De ce ati fugit de comedii toata viata?

Alain Delon: N-am jucat comedie din cauza voastra, a publicului. Publicul ma voia in tragedii, in filme de actiune in care la final mor. Asta cereau. Si exista o gluma in Franta. Daca trece un tren si la o fereastra e Belmondo, la cealalta e Delon, oamenii rad când il vad pe el si au o mutra grava când ma vad pe mine.

În 50 de ani de carieră, Alain Delon a bifat peste 100 de roluri, premii importante, dar şi iubiri pasionale, trăite în lumina reflectoarelor. La 23 de ani, era comparat deja cu figuri ilustre ale ci­nematografiei franceze, precum Gérard Philipe şi Jean Marais, şi era considerat corespondentul european al actorului american James Dean. A fost poreclit chiar şi „varianta masculină a lui Brigitte Bardot“, datorită trăsăturilor sale uşor efe­minate. În tot cazul, era un altfel de actor, care se mişca plin de na­turaleţe, dezinvoltură şi şarm în faţa aparatului de filmat, cu toate că n-avea studii de specialitate. A fost regele ecranului parizian, iar regizorii Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni şi Louis Malle s-au întrecut să-i ofere cele mai bune roluri. Citeste mai multe despre viata lui Alain Delon aic http://okmagazine.ro/people/ok-vip-files-viata-lui-alain-delon-playboy-ul-cel-mai-dorit-din-hexagon/index.html.

image image image

Foto: Nicu CherciuRecente pe Ok! Magazine

Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
FotoJet Ben jpg
Oprah jpg
Joe Biden, captură video
Al Di Meola jpg
FotoJet Bradley jpg
Rihanna, look nou, Profimedia (4) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, profimedia 0774735387 jpg
Tudor Constin Altceva cu Adrian Artene png
gimnasta Diana Bulimar   pictorial OK, Sorin Stana (1) JPG
Bon Jovi Familie PNG
nunta gimnastei Larisa Iordache cu Cristian Chirita   Instagram  (4) jpg
Dan Negru jpg
Disney   Becoming Karl Lagerfeld   Daniel Bruhl Theodore Pellerin (3) jpg
FotoJet Feli jpg
FotoJet Năstase jpg
George Clooney si Amal jpg
jennifer lopez ben affleck casa noua profimedia getty jpg