Alec Baldwin, acuzat de omucidere involuntară. „Denaturează moartea tragică a Halynei Hutchins!“

20 ianuarie, 2023
Coșmarul tocmai a reînceput pentru cineastul Alec Baldwin!
Coșmarul tocmai a reînceput pentru cineastul Alec Baldwin!

Când toată lumea credea că tragicul incident petrecut pe platourile de filmare ale peliculei „Rust“ a fost clasat, o nouă acțiune a procuraturii schimbă complet cazul.

Actorul și regizorul Alec Baldwin va fi acuzat de două capete de acuzare de omor involuntar din culpă, pentru împușcarea mortală a cameramanului filmului "Rust", Halyna Hutchins, au anunțat joi procurorii. Procuroarea districtuală din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a precizat într-un comunicat că și armurierul filmului, Hannah Gutierrez Reed, care a supravegheat armele pe platou, va fi acuzată de omor involuntar, care prevede o pedeapsă maximă de 18 luni de închisoare.

"După o analiză amănunțită a probelor și a legilor statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a depune plângere penală împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare a filmului «Rust»", a declarat procuroarea districtuală. "În timpul mandatului meu, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate", a continuat ea.

Halyna Hutchins (sursa FOTO Instagram)

Halyna Hutchins a fost împușcată mortal pe platoul de filmare a filmului western pe 21 octombrie 2021, după ce arma de recuzită a lui Baldwin a descărcat un glonț real, care a lovit-o în piept. Ea avea 42 de ani. Regizorul filmului, Joel Souza, a fost de asemenea rănit, dar procurorul a declarat joi că nu vor fi depuse acuzații specifice rănilor sale.

Dar, potrivit avocatului lui Baldwin, Luke Nikas, acuzațiile reprezintă "o teribilă eroare judiciară". "Această decizie denaturează moartea tragică a Halynei Hutchins. Domnul Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că în armă - sau oriunde pe platoul de filmare - era un glonț adevărat. El s-a bazat pe profesioniștii cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu avea gloanțe adevărate. Vom lupta împotriva acestor acuzații și vom câștiga".

Avocatul lui Gutierrez-Reed, Jason Bowles, a reacționat și el la această evoluție, declarând că clientul său "nu a comis un omor involuntar" și că intenționează "să scoată la lumină întregul adevăr și cred că Hannah va fi exonerată de orice vină de către un juriu".

Versiunea lui Alec Baldwin

Într-un interviu acordat postului ABC News în decembrie 2021, Alec Baldwin a negat că ar fi responsabil pentru împușcături, spunându-i lui George Stephanopoulos că nu are nicio idee despre cum a ajuns un glonț viu pe platoul de filmare al filmului "Rust"

"Cineva a pus un glonț adevărat într-o armă. Un glonț care nici măcar nu trebuia să se afle pe proprietate. Nu știu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu știu cum a ajuns acel glonț în acea armă".

Familia victimei s-a răzgândit

Soțul lui Hutchins, Matthew Hutchins, a ajuns la o înțelegere în procesul său de ucidere din culpă împotriva producătorilor filmului și a lui Baldwin. "Nu am niciun interes să mă angajez în recriminări sau în atribuirea de vină (producătorilor sau domnului Baldwin)", a declarat Matthew într-o declarație din 2022 octombrie pentru E! News. "Cu toții credem că moartea Halynei a fost un accident teribil. Sunt recunoscător că producătorii și comunitatea de divertisment s-au unit pentru a aduce un omagiu ultimei opere a Halynei."

Dar, pe 19 ianuarie, avocatul lui Matt a dat o declarație pentru Law Crime Network, spunând că familia Hutchins susține noile acuzații. "Este o consolare pentru familie faptul că, în New Mexico, nimeni nu este mai presus de lege", se arată în declarație. "Susținem acuzațiile, vom coopera pe deplin cu această urmărire penală și sperăm cu ardoare că sistemul de justiție lucrează pentru a proteja publicul și pentru a-i trage la răspundere pe cei care încalcă legea".Recente pe Ok! Magazine

Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}