Alex. Leo Şerban, comemorat azi la Uniunea Scriitorilor

10 aprilie, 2011

Criticul de film Alex. Leo Şerban, care s-a stins din viaţă vineri noaptea, la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, va fi comemorat la Uniunea Scriitorilor – Casa Monteoru, luni, 11 aprilie, după ora 16.00. Tot luni,

Criticul de film Alex. Leo Şerban, care s-a stins din viaţă vineri noaptea, la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti, va fi comemorat la Uniunea Scriitorilor – Casa Monteoru, luni, 11 aprilie, după ora 16.00.

Tot luni, TVR Cultural va difuza ultima emisiune „Literatura de azi”, la care a fost invitat Alex. Leo Şerban (înregistrată anul trecut, pe 22 noiembrie). Eseist, prozator şi unul dintre fondatorii revistei „Dilema”, Alex. Leo Şerban a trecut în nefiinţă la vârsta de 51 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală incurabilă, cancerul limfatic.

Trupul său va fi incinerat marţi, la ora 14.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti. „Împărtăşeam pasiunea pentru un film care acum este foarte potrivit şi care se numeşte Drumul spre stele (n.r. în regia lui Anthony Asquith)”, a declarat Irina Margareta Nistor (citată de Mediafax), care l-a decris pe Alex. Leo Şerban drept un critic „extrem de caustic, dar iubitor de cinema”.

Foto: Adevărul



Recente pe Ok! Magazine

CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg