Algoritmul lui Leonardo DiCaprio: Nicio iubită nu a depăşit vârsta de 25 de ani alături de el! De ce?

6 aprilie, 2020
2 leo 2 gettyimages 1150789552 jpg jpeg

La 45 de ani, actorul a scăpat, în sfârşit, de glumele cu Oscarul pe care nu mai reuşea să-l câştige, dar nu a scăpat şi de cele despre viaţa lui amoroasă. Despre care nu a demonstrat deocamdată că... n-o ia în glumă

OK, puştiul din Titanic a ajuns cu adevărat un superstar. Mai bine de-atât nu se putea. DiCaprio are forţa imaginii lui Jack Nicholson în vremea lui de glorie. Are un talent incontestabil. Are Oscarul pe noptieră, cam puţini bani la statutul pe care îl are, doar vreo 260 de milioane de dolari, dar nu e rău. Este vânat de toţi marii regizori, cu unii dintre ei a lucrat deja, dar ei tot mai vor. Ceea ce iar nu e rău. Practic, profesional, DiCaprio este, fără doar şi poate, la apogeu. Personal, însă, treburile stau ciudat. Mulţi ochi nedumeriţi sunt aţintiţi asupra lui. Nu pentru că omul ar datora nişte explicaţii. Am înţeles de multă vreme atitudinea lui de libertate şi discreţie totală. Chiar nu datorează nimănui explicaţii. Însă vorbim despre un superstar care pur şi simplu urmează nişte şabloane în viaţa personală pe care nici să vrei nu poţi evita să le comentezi măcar o dată cu prietenii la un pahar. Asta doar dacă nu le-aţi observat. Şabloanele, nu iubitele! Fiindcă acelea, de ceva timp, nu mai au voie pe covorul roşu la braţul lui. Trecute sunt vremurile când iubitele lui aveau onoarea să zâmbească la Oscaruri alături de el, aşa cum s-a întâmplat cu Giselle Bündchen sau Bar Refaeli. La ceremonia Oscarurilor de anul acesta, biata Camila Morrone s-a tot învârtit în jurul lui pe covorul roşu, fiindu-i, practic, parteneră în marea seară lui Leo. A şi stat alături de el în sală. Dar când a venit vorba să pozeze în faţa armatei de fotografi, Leo i-a şoptit răspicat: „Acum lasă-mă singur!“. Nu există, într-un an şi jumătate de relaţie, nicio poză oficială pe covorul roşu cu cei doi. Îi putem vedea împreună doar în imagini stil paparazzi surprinse pe stradă. Lucru cel puţin straniu pentru un bărbat care ar avea de gând să se statornicească alături de o femeie. Asta dacă ar fi să plecăm urechea la zvonurile care spun că, de data asta, Leo e gata să păşească spre altar.

leo 1 gettyimages 1199768271 jpg jpeg
leo 4 profimedia 0501995749 jpg jpeg

Dacă ascultăm, însă, zvonurile cele mai nebuneşti, cum că Leo s-ar fi însurat deja în secret cu iubita lui, care ar fi însărcinată, deja comportamentul lui devine de-a dreptul intrigant: de ce ai ignora-o voit pe covorul roşu pe mama viitorului tău copil? Ca să induci în eroare presa? Ce-i drept, Leo este genul de personaj puţin malefic în relaţia cu presa. Totuşi, pare puţin probabil că ar merge atât de departe. Unele voci i-ar da şanse Camilei pe motiv că... este fata vitregă a marelui Al Pacino şi deci are pedigree. În realitate, însă, acest pedigree este unul forţat: modelul argentinian este fiica Lucilei Solá, de profesie actriţă, cea care a fost câţiva ani iubita lui Pacino. Cei doi nu mai sunt, însă, împreună şi nici n-au fost căsătoriţi, dar Camila a profitat imediat de circumstanţe ca să declare că, pentru ea, Pacino este tatăl ei vitreg. Mai mult decât atât, apropierea de Pacino şi, ulterior, de DiCaprio a şi făcut-o să-şi descopere rapid veleităţi de actriţă. Aşa încât Camila are deja, la 22 de ani, două roluri principale în film, printre care pelicula Never Goin´ Back, şi un rol în miniseria Daisy Jones and The Six. Altfel spus, mai degrabă decât o căsătorie, „pedigree“-ul Camilei poate cel mult să forţeze o carieră mai mult sau mai puţin longevivă în film. În plus, acest aşa-zis pedigree evidenţiază un lucru oarecum straniu: Leo o cunoaşte, practic, pe Camila (foto jos) de când ea avea doar 11 ani, iar el 30 de ani – adică din vremurile când Pacino îşi începea relaţia cu mama ei, Lucila.

leo 6 jpg jpeg

Mai sunt şi cei care susţin că, exasperată fiind de căutările lui fără rezultat, mama lui DiCaprio şi-ar împinge fiul spre altar alături de Camila. Dar oricât de sensibil l-am şti la opiniile doamnei Irmelin Indenbirken, în această privinţă ne vine greu să credem că, la 45 de ani, Leo ar asculta supus de cuvântul mamei sale.

Cu zâmbetul acela ce pare să ascundă multe, în stil Nicholson, DiCaprio şi-a văzut de ale lui pe covorul roşu, cum spuneam, şi a pozat elegant, la distanţă de Camila. Iar ea a continuat să viseze că trăieşte o iubire precum Lauren Bacall şi Humphrey Bogart, aşa cum a şi postat acum ceva timp – motiv ca lumea să se năpustească asupra ei cu cele mai vehemente critici:  „Crezi că tu eşti ca Lauren Bacall? Te vrea doar pentru cum arăţi. În 3 ani te părăseşte!“, a fost unul dintre comentarii.

Stop cadru. Ce-i drept, diferenţa de vârstă dintre Morrone şi DiCaprio este cam la fel ca cea dintre Bacall şi Bogart. Dar mai departe de-atât, asemănări între cele două cupluri nu prea există. Camila are 22 de ani şi formează un cuplu cu Leo de la sfârşitul lui 2018. Dacă ar părăsi-o în 3 ani, conform profeţiei anonimului de pe social media, ar însemna că ar avea 25 de ani când s-ar întâmpla asta. Şi acum să deschidem catastiful amoros al lui Leo şi să analizăm şabloanele despre care vorbeam. Ei bine, pare incredibil, însă Leo pur şi simplu nu reuşeşte să treacă de pragul de 25 de ani la iubitele lui. Dacă arunci un ochi pe graficul nostru, te poţi convinge de asta. De mai bine de 20 de ani, cam de pe vremea când el însuşi avea 25 de ani, Leo nu a mai avut o iubită mai mare de această vârstă. Asta lăsând deoparte atracţia lui pentru manechinele Victoria’s Secret, subiect deja îndelung dezbătut.

poza grafic leo png png

Graficul le arată pe opt dintre iubitele actorului, inclusiv pe Gisele Bündchen şi Blake Lively, care aveau 18, respectiv 21 de ani când au intrat în viaţa lui. Doar trei dintre femeile din grafic aveau chiar 25 de ani când l-au întâlnit pe actor, dar, ghinion, anul următor, deja erau istorie pentru el. Acum este clar de ce Leo nu a fost niciodată cu Kate Winslet, partenera lui din Titanic, în ciuda faptului că o parte a publicului i-a tot cuplat virtual, de dragul faptului că păreau să se înţeleagă atât de bine. N-au fost pentru că... între timp Winslet a devenit prea bătrână pentru el. E de-aceeaşi vârstă cu el, deci prea matură. La fel de interesant de observat, toate cele trei mari nume din palmaresul lui amoros, Gisele, Blake şi Bar Refaeli sunt acum fix în acel punct al vieţii în care Leo s-a temut să ajungă: sunt căsătorite şi cu copii. Gisele are o familie frumoasă cu jucătorul de fotbal american Tom Brady. Blake Lively este fericită alături de actorul Ryan Reynolds, cu care are doi copii. Iar Bar Refaeli are trei copii cu soţul ei, omul de afaceri israelian Adi Ezra. Ar fi oare greşit să spunem că acesta este motivul pentru care cele trei nu au rămas în viaţa lui - fiindcă îşi doreau o familie? Oare Leo nu refuză să se maturizeze şi fuge de responsabilităţi în viaţa personală?

Gisele Bündchen (foto jos) ne-a oferit o posibilă explicaţie pentru comportamentul lui Leo în memoriile ei, publicate anul trecut în februarie: „Când nu mi-am mai amorţit suferinţa cu ţigări şi alcool şi nu m-am mai îngropat în muncă, am devenit din ce în ce mai conştientă de lucrurile pe care alegeam în mod deliberat să le ignor, să mă fac că nu le văd. Dintre mine şi Leo, oare eram singura care-şi dorea să se maturizeze, să crească, în timp ce el rămânea la fel? În final, din nefericire, răspunsul a fost «da»“, a scris Bündchen despre relaţia ei cu Leo. Fascinaţi de comportamentul afectiv al marelui star, unii psihologi de peste Ocean s-au lansat în diverse comentarii şi analize, explicând că alegerea lui Leo de a rămâne doar la un anumit segment de vârstă în privinţa femeilor nu are legătură doar cu sexul, ci şi cu nevoia lui de a le controla total. „Până la 25 de ani, bărbatul încă poate acţiona asupra partenerei sale, o poate modela aşa cum îşi doreşte el. O poate manipula mult mai uşor cu cadouri, de pildă. După acea vârstă, deja procesul de maturizare la femei începe să se manifeste mai puternic şi încep să-şi dorească ceea ce el nu le poate da: angajament pe termen lung şi copii“, spune profesorul universitar Laurence Steinberg. Altfel spus, Leo e pe picior de plecare când femeia de lângă el dă semne de maturizare. Ce am putea, în acest caz, să-i spunem Camilei Morrone? „Don’t grow up, it’s a trap“?

leo 5 gettyimages 111237699 jpg jpeg

Un alt psiholog consultat de cei de la The Sun susţine că este posibil ca DiCaprio să fi suferit o traumă exact în jurul acestei vârste de cotitură pentru el: 25 de ani. Şi, ce-i drept, chiar la acea vârstă a filmat pelicula The Beach, pentru care a fost acuzat că ar fi afectat grav ecosistemul din Thailanda. De atunci a şi început munca de caritate pentru mediul înconjurător. Tot atunci a trecut printr-un greu proces uitat complet de presă: Roger Wilson, iubitul lui Elizabeth Berkley, blonda simpatică din Salvaţi de clopoţel, devenită bombă sexuală în Showgirls, l-a dat în judecată pe Leo fiindcă i-a hărţuit sexual iubita şi apoi l-a bătut pe el drept răzbunare. Influenţa starului şi-a spus cuvântul, însă: Wilson a renunţat la acuzaţii în cele din urmă, iar cariera lui Elizabeth a fost distrusă. Pentru Leo a fost o bătălie câştigată în stilul mafiot al găştii Pussy Pose din care făcea parte pe-atunci. Numele găştii, Pussy Posse, spune totul despre scopul ei: vânătoarea de „păsărici“. Locul de joacă – ai zice Hollywoodul, dar acela era mai degrabă locul de muncă. New York-ul, cu localurile Jet 19, Shine, Skybar şi Veruka era mult mai hip. Din gaşcă făceau parte Tobey Maguire, magicianul David Blaine, Lukas Haas, Kevin Connoly, regizorul Harmony Korine şi încă câţiva. Aceea a fost perioada care i-a definitivat lui Leo gândirea misogină - demascată chiar recent de Guy Lodge, critic de film pentru The Guardian şi Variety. Acesta a ţinut să evidenţieze pe Twitter că Leo a refuzat să mai lucreze cu o femeie regizor din anul 1995. În traducere: a refuzat controlul unei femei asupra lui. „Nu cred că acest lucru este lipsit de semnificaţie. A făcut alegeri excelente în carieră, nu neg asta. Dar a lucrat doar cu regizori bărbaţi consacraţi. Iar la nivelul lui, şi-ar fi putut permite să rişte, să se lase sedus de idei independente de scenarii, să ajute tinere talente“, notează Lodge, care a avut parte de un val de susţinere pe Twitter.

La fel de interesant la portretul lui Leo este maxima maturitate pe care o manifestă când vine vorba despre problemele Planetei. Eforturile caritabile făcute de el pentru protejarea mediului înconjurător sunt mai mult decât lăudabile. Dar Leo vrea să pregătească Planeta pentru copiii pe care se teme să-i aibă... Şi, mai mult ca sigur, această fugă de responsabilităţi i-a hrănit, de-a lungul timpului, creativitatea şi imensul talent actoricesc, de necontestat.

Acum, dacă am încerca o concluzie amuzantă, am spune că cercetătorii britanici susţin, în urma unui studiu efectuat în 2013, că bărbaţii ating maturitatea emoţională abia la vârsta de 43 de ani. Adică cea la care Leo s-a implicat în relaţia cu Camila Morrone. Aşadar, chiar putem spera? Ştiinţific vorbind, „fiica vitregă a lui Pacino“ a apărut la momentul potrivit pentru a-i deveni soţie. Dar cei care-l cunosc ne şoptesc că e mai probabil ca Leo „să facă o figură“ în stil George Clooney şi să-şi pună pirostriile după 50 de ani. 

Foto: Getty Images, Profimedia, InstagramRecente pe Ok! Magazine

Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}