Alina-Maria şi Nicolae ai României, un nou tribut adus portului popular românesc

29 noiembrie, 2022

Cu puţin înainte de Ziua Naţională, cuplul princiar a postat câteva fotografii îmbrăcat în frumosul costum tradiţional românesc.

Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg

Nicolae al României şi soţia sa, Alina-Maria de Roumanie, au apărut din nou în port popular, de data aceasta cu ocazia Zilei Bucovinei. Îmbrăcată în ie, cu fotă roşie, bundiţă brodată şi îmblănită şi basma pe cap, prinsă exact cum o prind femeile în nordul Moldovei, Alina-Maria s-a transformat într-o ţărăncuţă autentică. Alături de ea, fostul Principe Nicolae, îmbrăcat în ie lungă, cu iţari, ilic bogat ornamentat şi îmblănit pe margini şi cu pălărie pe cap, a întregit acest tablou bucolic oferit cu ocazia zilei uneia dintre cele mai frumoase şi mai îndrăgite regiuni din România.

Cuplul Nicolae şi Alina-Maria ai României a mai îmbrăcat acest port bucovinean şi de Paştele din 2018, petrecut în Bucovina.

De altfel, nu este prima oară când îi vedem pe cei doi îmbrăcând costumul naţional. Ba chiar ei au făcut o tradiţie din a se fotografia în haine ţărăneşti, autentice. Iniţiativa îi aparţine chiar soţiei lui Nicolae al României, care, în spiritul iniţiat de marile regine ale României, Regina Elisabeta şi Regina Maria, doreşte să provoveze valorile autentic româneşti şi să fie o continuatoare a tradiţiei instaurate de acestea, de-a aduce în prim-plan ia, marama şi tot ceea ce e mai specific culturii noastre milenare.

Chiar şi la botezul fiicei lor, Maria Alexandra, din februarie 2001, de la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, Nicolae şi Alina-Maria ai României au purtat costume populare româneşti. La fel, cei doi au ales ca fotografiile prin care anunţau venirea pe lume a mezinului lor, Mihai, să fie făcute tot în port tradiţional - ca şi în multe alte ocazii, precum zile de Paşte ori alte sărbători naţionale.

FOTO: pagina oficială



Recente pe Ok! Magazine

andra jpg
FotoJet Ana Violeta sărut jpg
FotoJetKardashian Kate jpg
Elizabeth Hurley și fiul său Damian Hurley, GettyImages (4) jpg
Bradley Cooper si Gigi Hadid   profimedia 0851507160 jpg
Ricky Martin și fiii săi gemeni, Profimedia (2) jpg
Anca Serea și fiica ei Sarah foto Ok Magazine DSC 7786 (3) jpg
FotoJetChicago jpg
FotoJetKS jpg
Miki ex K Pital jpg
Julia Roberts la lansarea colecției sale de bijuterii cu Chopard, la Chateau Marmont, Los Angeles, Getty Images (2) jpg
Olivia Munn, GettyImages jpg
FotoJetLenny și Zoe Kravitz jpg
FotoJetSofiaV jpg
Printul Frederik si presupusa amanta Genoveva Casanova   Casa Regala daneza, Instagram jpg
Jennifer Aniston  sursa   Shutterstock jpg
Nadia Ferreira și Marc Anthony, Instagram (2) (1) jpg
Charlize Theron  foto   Shutterstock jpg