Alina-Maria şi Nicolae ai României, un nou tribut adus portului popular românesc

29 noiembrie, 2022

Cu puţin înainte de Ziua Naţională, cuplul princiar a postat câteva fotografii îmbrăcat în frumosul costum tradiţional românesc.

Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg

Nicolae al României şi soţia sa, Alina-Maria de Roumanie, au apărut din nou în port popular, de data aceasta cu ocazia Zilei Bucovinei. Îmbrăcată în ie, cu fotă roşie, bundiţă brodată şi îmblănită şi basma pe cap, prinsă exact cum o prind femeile în nordul Moldovei, Alina-Maria s-a transformat într-o ţărăncuţă autentică. Alături de ea, fostul Principe Nicolae, îmbrăcat în ie lungă, cu iţari, ilic bogat ornamentat şi îmblănit pe margini şi cu pălărie pe cap, a întregit acest tablou bucolic oferit cu ocazia zilei uneia dintre cele mai frumoase şi mai îndrăgite regiuni din România.

Cuplul Nicolae şi Alina-Maria ai României a mai îmbrăcat acest port bucovinean şi de Paştele din 2018, petrecut în Bucovina.

De altfel, nu este prima oară când îi vedem pe cei doi îmbrăcând costumul naţional. Ba chiar ei au făcut o tradiţie din a se fotografia în haine ţărăneşti, autentice. Iniţiativa îi aparţine chiar soţiei lui Nicolae al României, care, în spiritul iniţiat de marile regine ale României, Regina Elisabeta şi Regina Maria, doreşte să provoveze valorile autentic româneşti şi să fie o continuatoare a tradiţiei instaurate de acestea, de-a aduce în prim-plan ia, marama şi tot ceea ce e mai specific culturii noastre milenare.

Chiar şi la botezul fiicei lor, Maria Alexandra, din februarie 2001, de la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, Nicolae şi Alina-Maria ai României au purtat costume populare româneşti. La fel, cei doi au ales ca fotografiile prin care anunţau venirea pe lume a mezinului lor, Mihai, să fie făcute tot în port tradiţional - ca şi în multe alte ocazii, precum zile de Paşte ori alte sărbători naţionale.

FOTO: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}