Amal & George Clooney, prizonieri în propria căsnicie

13 februarie, 2016
amal clooney and george clooney hepta 2021079 jpg jpeg

La un an şi jumătate de la extravaganta nuntă din Veneţia, căsnicia celui mai celebru fost burlac cu cea mai hot avocată de talie internaţională a intrat pe un făgaş... să-i spunem normal. Acela al iubirii încercate din greu, a se-nţelege. Iar în imaginea de cuplu perfect de care ţin cu dinţii se întrevăd nuanţe de gri.

image

Tot insist că nu mă voi însura şi nici nu voi avea copii vreodată, dar oamenii pur şi sim­plu nu vor să mă creadă“, spunea clar şi răs­picat un Clooney aşa cum îl ştiam de-o viaţă: independent, inteligent peste măsură, cinic, brutal de sincer, îndrăgostit pentru totdeauna de film. Căci Clooney era şi numele celui mai faimos bărbat imun la iubire. Asta, până la Amal. O superbă avocată în drepturile omu­lui, care l-a adus, după câteva luni de relaţie, în faţa altarului, în rol de mire! O schimbare cu care încă ne e greu să ne obişnuim, culmea, aşa cum li se întâmplă şi lor... Căci, la doar un an şi câteva luni de la extravaganta nuntă din 27 septembrie 2014, care-a ţinut trei zile şi trei nopţi în romantica Veneţie, realitatea vieţii maritale, cu bune şi cu rele, cu care nu erau nicidecum familiarizaţi, i-a făcut „prizonieri“ în propria relaţie. O poziţie incomodă şi, spe­răm, temporară.

De la fascinaţia pentru femeia care l-a cuminţit pe marele celibatar de la Hollywo­od, presa a trecut rapid la răutate şi acuzaţii menite să demonteze, fără milă, mitul iubirii perfecte pe care Amal & George încearcă să-l întruchipeze. Cele mai recente speculaţii au pus-o la zid pe frumoasa britanică de 37 de ani, aşa cum fac cu orice newcomer în lumea insi­dioasă a celebrităţii. „Soţia din infern“ şi „diva cu pretenţii“ sunt doar câteva dintre descrie­rile pe care tabloidele le-au folosit pentru ea şi, ca urmare, Amal a devenit şi mai discretă, pentru a evita zgomotul presei. Chiar ultima apariţie împreună cu regizorul de 54 de ani a fost în octombrie, la premiera Our Brand is Cri­sis, unde încă emanau acea beţie a îndrăgos­telii, sărutându-se drăgăstos şi îmbrăţişându-se fără timiditate... Acum, însă, nici urmă de Amal. Iar George caută să compenseze cât mai mult dispariţia ei, preamărind într-un mod aproape deranjant mariajul lor. Posibile indicii că, dincolo de fabulaţiile presei, un sâmbure de adevăr există. Unul care îl arată pe Clooney sub papucul dificilei avocate, iar pe Amal lega­tă, vrând-nevrând, de o lume atât de străină ei. Care sunt resorturile care scârţâie în căsnicia unor oameni pe cât de celebri şi independenţi, pe-atât de potriviţi unul pentru celălalt, şi câte compromisuri sunt dispuşi să facă pentru un viitor armonios împreună?

Când dragostea întâlneşte politica

S-au cunoscut printr-un prieten comun, la o gală de binefacere, iar George a rămas ferme­cat. Totuşi, englezoaica n-a dorit să aibă de-a face cu o celebritate. Lumile lor erau, doar, atât de diferite! Însă, după ce starul s-a ambiţionat şi i-a scris într-un email că „cel mai tare băr­bat din lume ar trebui s-o cunoască pe cea mai tare avocată în drepturile omului din lume“... lucrurile au curs firesc. Doar avea dreptate: amândoi ma­turi, experimentaţi, cu cariere de vis şi reputaţie bună în cercuri elitiste... El cu două Oscaruri la ac­tiv şi seducător chiar şi cu păru-i grizonant, ea faimoasă în lumea politică şi foarte calculată, să nu mai pomenim de frumuseţe şi ele­ganţă... Ce le putea sta în cale? Iar la câteva luni de relaţie, trebuia să recunoaştem cu toţii că Amal Ala­muddin l-a transformat pe George Clooney, autoproclamat „un soţ de doi lei“ după căsnicia ratată din ’90 cu Talia Balsam, în ceva ce nu cre­deam vreodată: un bărbat de casă. Aminteam de politică drept atu al avocatei, în condiţiile în care ştim de mult timp că regizorul de 54 de ani este implicat în domeniu. Nu doar că are prieteni din lumea po­litică, fiind foarte apropiat de pre­şedintele Americii, Barack Oba­ma, dar şi tatăl său, Nick Clooney, a fost un jurnalist care a investigat politicienii corupţi din vremea sa. „Tata, care a anchetat Organiza­ţia de Export a Petrolului pentru creşterea preţului gazelor şi pe Gerald Ford pentru că l-a iertat pe Nixon, credea cu tărie că e responsabilitatea noastră – nu doar dreptul – de-a pune la îndoială autori­tatea“, declara actorul acum ceva vreme. Poate de-aceea această pasiune a lui de-a regiza şi juca în filme precum Ides of March ori Syriana.

Aşadar, un subiect destul de sensibil pentru cel care şi-ar fi dorit, conform unor surse, o carieră politică după cinema, trecere deloc neobişnuită la Hollywood (să ne gândim la Reagan şi la Schwarzenegger). Iată de ce avo­cata care l-a reprezentat pe fondatorul Wikileaks Julian Assange şi care a fost consilier al fostului secretar gene­ral al Naţiunilor Unite, Kofi Annan, pare o femeie par­că picată din Rai pentru George! Dar, pentru a demonta ideea unei relaţii cu interese politice, chiar Clooney a comentat: „Am fost întrebat 20 de ani la rând şi mereu am spus că nu. Cine-ar vrea să trăiască în politică? E un iad (...) Sunt plictisit de poveştile inventate şi nu-mi pasă când presa scrie că Amal e gravidă, că ne vom căsători pe platourile serialului Downton Abbey ori că voi can­dida ca guvernator sau senator. Nu îmi pasă“, lămurea el la conferinţa de presă privind filmul (politic, cum altfel?) Our Brand is Crisis, al cărui producător este.

Un compromis apăsător

Dar ei îi pasă. Iar Hollywoodul e o sabie cu două tăişuri, pe care avocata încă n-a învăţat s-o mânuiască, prefe­rând să fugă din centrul atenţiei în care-a adus-o soţul ei şi să apară tot mai rar în public. După atâtea cuvinte grele citite în presă, cum c-ar fi „o soţie infernală“ care caută faimă pe spinarea soţului ei, nici nu ne miră că fuge de o industrie care o sufocă. Şi care, vedem, lasă semne pe trupul ei şi-aşa delicat. „George e paranoic şi o întreabă mereu dacă a mâncat. Când e plecat, îi comandă mâncare pentru a se asigura că îşi ia aportul de calorii“, spune un apropiat. Unii se tem că Amal „arată de parcă ar avea doar 45 de kilograme“. Prietenii cuplului dau vina atât pe stresul jobului, cât şi pe atenţia năucitoare pe care o primeşte de când a devenit soţia regizorului.

Izolat de prieteni. Din cazua rivalităţii dintre Angelina Jolie şi Amal, George s-a îndepărtat de Brad Pitt, care era cel mai bun prieten al său.

Un compromis care era necesar pentru un mariaj so­lid în lumea Hollywoodului. Amal a acceptat ca viaţa ei să fie urmărită pas cu pas, ajungând surprinzător de re­pede „cea mai fascinantă persoană a anului 2014“, vor­băria fiind responsabilitatea soţului – în fond, e lumea lui, nu? Singurii care au convins-o să vorbească despre căsătoria cu actorul au fost cei de la Vogue (cum altfel, pentru un fashion icon?), care au relatat din culisele probei rochiei de mireasă create de regretatul Oscar de la Renta şi, la un an şi câteva luni distanţă, cei de la NBC. La mijlocul lunii trecute, Amal a fost invitată să acorde un interviu despre criza politică din Maldive, fiind avocata fostului preşedinte Mohamed Nasheed, acum aflat în închisoare, dar jurnaliştii nu s-au putut abţine să o compare cu Angelina Jolie, care a ştiut să folosească atât de bine atenţia îndreptată asupra ei în scopuri umanitare. „Nu prea mă văd la fel de celebră, pentru că eu am acelaşi job ca înainte. Dacă am par­te de atenţie din varii motive, cred că e de bine“, a fost răspunsul avocatei. Până acum, însă, George s-a simţit nevoit să compenseze absenţa soţiei sale cu valuri de remarci cel puţin romantice. „Sunt foarte mândru de ea când o văd vorbind la Curtea Internaţională de Apel în Strasbourg, cu robă. E impresionantă“, mărturisea Clo­oney la final de 2015.

Un cuplu normal. Deşi pozează foarte fericiţi, tensiunile nu le-au ocolit căminul conjugal.

Să nu uităm nici de discursul de la Globurile de Aur de anul trecut, când starul, faimos pentru imunitatea sa emoţională, vorbea aproape poetic despre anul său de graţie: „E cu totul altfel când ai pe cineva pe care să îl iubeşti. Şi cu mult mai bine când ştii că ai aştep­tat asta toată viaţa. Amal, indiferent ce soi de alchimie ne-a adus împreună, sunt cât se poate de mândru că sunt soţul tău“. Inimile publicului s-au topit, iar soţia sa a zâmbit vizibil jenată, în lumina bliţurilor îndrep­tate instantaneu spre ea. Şi nici după aniversarea unui an de căsnicie nu a dezamăgit, spunând că Amal e „un om uimitor şi atent. Şi este unul dintre cei mai deştepţi oameni pe care îi cunosc. În plus, are un puternic simţ al umorului. Adeseori, mă simt ca un idiot vorbind cu propria soţie. Niciodată nu spun ceva bun!“.

Sub papucul scump al doamnei Clooney

Poate că termenul de „dificilă“, într-adevăr, i se potriveş­te cel mai bine lui Amal. Pe lângă dependenţa de lucru­rile extravagante, e vorba de forţa cu care l-a cuminţit pe George atât de repede şi atât de radical. Poate şi pentru că regizorul, speriat de ideea unei alte căsnicii ratate, îi res­pectă pretenţiile cu sfinţenie. „Am fost infinit de singur într-o relaţie proastă – nu e nimic care să te izoleze mai tare decât singurătatea în doi“, recunoştea starul odată, după atâtea relaţii pasagere cu femei frumoase... şi-atât. Doar că acestea s-au şi realizat între timp în plan famili­ al (fostele iubite, Stacey Keibler şi Elisabetta Canalis fiind acum şi soţii, şi mame fericite).

Doar de faţadă? O poză plină de veselie, deşi evită acum ieşirile cu Cindy şi Rande.

De inteligenţa avocatei suntem conştienţi cu toţii, deci nu ne miră dacă s-ar fi folosit de entuziasmul lui pentru a-l convinge să facă schimbări majore. „L-a făcut să promită că o lasă mai uşor cu băutura“, referindu-se la prelungitele weeekenduri de petrecere pe care el le-a trăit ani la rând cu Rande Gerber, cel mai bun prieten al lui, şi Cindy Crawford – soţia acestuia. Cu Rande deţine o marcă de tequila, Casamigos, care nu pare să îi cadă prea bine, la propriu şi la figurat, brunetei, sătulă de atâtea întâlniri în patru. „Amal simte că n-are nimic în comun cu prietenii lui“, relatează un apropiat pentru publicaţia franceză Closer. „Nu vrea să mai petreacă niciun weekend cu Cindy şi Rande, iar el i-a promis că-i va respecta dorinţa“. Un semn că avocata a avut o „pledoarie“ convingătoare este că George se gândeşte să vândă casa de vacanţă din Mexic, care se află fix lângă cea a lui Cindy şi Rande. Toate astea, deşi aceştia au numai lucruri bune de spus despre Amal... Chiar Rande a descris-o ca fiind „foarte deşteaptă, fără a te face să te simţi prost, o fată minunată cu care George poate face multe lucruri incredibile“.

O divă cu pretenţii costisitoare?

Pretenţiile sale se reflectă şi-n imaginea afişată. „E in­credibil cum, din prima zi când am cunoscut-o, m-a im­presionat cu stilul ei rafinat. Cum poate să lucreze la 11 cazuri odată, să predea la Universitatea Columbia şi să fie preocupată de rochiile pe care le poartă! E fascinant să vezi ce gusturi bune are“, o lăuda Clooney. Bune... şi scumpe, dacă luăm în calcul ţinutele de zi cu zi care costă mii de dolari fiecare... Aşadar, poate că e o divă moftu­roasă... Azi într-o rochie Alexander McQueen de 4.620 $, mâine cu o haină de 3.975$...

Casa de familie. Cuplu a apelat la renovări masive, care au scos din minţi vecinii.

Să nu uităm şi de fabuloasa casă de 15 milioane $ (a tre­ia după cea din Mexic şi cea din Italia) pe care George o renovează în prezent, în Sonning, Berkshire. Locuinţa va avea nouă dormitoare, un teren de tenis, o piscină imensă, o sală de cinema, o casă de vară – toate protejate de camere video şi garduri rezistente. Şi toate, spre disperarea veci­nilor. „Stau de 20 de ani aici şi n-am mai văzut aşa ceva – e o lipsă totală de respect pentru localnici“, a comentat un vecin pentru Daily Mail, referindu-se la amploarea re­novărilor, care au afectat întregul orăşel. Dar nici planu­rile măreţe ale faimosului cuplu nu merg cum îşi doresc, de când inundaţiile din ianuarie le-au distrus grădina şi o parte din lucrări. Tot pentru Amal, George a adus unul dintre restaurantele ei preferate, Asanebo Sushi din Los Angeles, în Londra. „Ea mereu se plânge că nu există unul în Londra, aşa că actorul a vorbit cu chef-ul şi proprietarul restaurantului, Tetsuya Nakao, să deschidă unul acolo“.

Diferiţi, dar potriviţi

E-adevărat, nimeni nu poate nega marile diferenţe din­tre aceşti doi titani ai unor lumi opuse în multe privinţe. Relaţia lor, aflată permanent în centrul atenţiei, a fost un rollercoaster de experienţe pentru două firi atât de inde­pendente, pentru care dragostea nu era chiar o priorita­te. În timp ce Amal este sătulă de obligaţiile unei soţii de vedetă, George e încă ameţit de noul său statut de bărbat cuminte, aşezat la casa lui. Poate şi cu copii, în viitorul apropiat. Şi Cindy Crawford specula: „Dacă eram între­bată acum cinci ani, ştiam că George ar fi spus că nu va avea copii. Dar mereu m-a surprins, aşa că, cine ştie? N-aş mai spune nu...“

Îi mai salvează joburile, pe lângă iubire. Deşi petrec mult timp în doi, lucru cu care nu sunt obişnuiţi deloc, au parte şi de perioade pe cont propriu. „Adesea plea­că separat în călătorii, pentru o perioadă mai lungă, iar asta e benefic pentru relaţia lor“, spune un apropiat. Vorbim de un mariaj în care dinamica dintre parteneri încă-şi caută jocul perfect. Şi, cu toate că multe cupluri celebre şi-au transformat iubirea tumultuoasă de la început într-un „prizonierat“, pentru cuplul Clooney, sperăm ca efectul să fie invers, iar „prizonieratul“ de început să-i înveţe ce înseamnă iubirea până la adânci bătrâneţi, adevărata provocare a vieţii lor.



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg