Amantele preşedinţilor francezi: secretele erotice ale Palatului Elysee. "Trebuia să baţi de trei ori pe la uşile din Elysee, ca să nu întrerupi pe cineva într-o poziţie compromiţătoare!"

23 februarie, 2021
5 presedinti deschidere jpg jpeg

Ce secrete ascunde palatul prezidenţial francez? "În trecut, era aproape o marcă a prestigiului ca un om ce deţinea puterea, precum preşedintele, să aibă o amantă", comentează Jean Garrigues, istoricul francez care a şi publicat o carte despre trecutul scandalos al Palatului Elysee

"Comportamentul preşedinţilor francezi era precum cel al unui monarh. Azi, acest tip de comportament care tratează femeile precum obiecte nu mai este atât de larg acceptat în societate. Avem mişcarea #metoo. Nu mai tolerăm subjugarea femeilor. Istoria erotică a Palatului Elysee ne arată evoluţia societăţii", spune acelaşi Jean Garrigues, care sprijină şi relatările despre atmosfera mult mai sobră ce domneşte acum la Elysee, în timpul lui Emmanuel Macron. Savuroasă este şi dezvăluirea unui majordom care a lucrează de 40 de ani la Elysee: "Acum ne plictisim de moarte aici. Nimeni nu mai face sex. Înainte, trebuia să baţi de două-trei ori la pe la uşile din Elysee ca să nu dai peste cineva într-o poziţie compromiţătoare!", a declarat acesta pentru Le Figaro. 

presedinti elysee profimedia 0277554507 jpg jpeg

Vremurile s-au schimbat, aşadar, după ce, aproape 300 de ani, palatul a fost în centrul unora dintre cele mai notorii scandaluri sexuale ale Franţei. "Mereu a plutit în atmosfera palatului un parfum erotic care vine de la faptul că este un loc al puterii", spune Garrigues. Dar vine şi de la originile clădirii, am putea spune. Palatul a fost construit ca o reşedinţă privată de către Contele d'Evreux, intrând apoi în proprietatea regelui Ludovic al XV-lea, care l-a luat pentru amanta lui, Marchiza de Pompadour - cea care a găzduit aici petreceri luxoase, pentru care alegea tinere femei care să facă sex cu regele. Ulterior, bancherul Nicolas Beaujoin a trăit aici cu cele şase amante ale sale. Din 1848, Elysee a devenit oficial palatul prezidenţial francez, iar dacă unii preşedinţi, precum Charles de Gaulle şi George Pompidou, s-au remarcat prin comportamentul lor decent şi fidelitatea lor, alţii nu au fost deloc aşa. Preşedintele francez Felix Faure a murit în 1899 la Elysee în urma unei hemoragii cerebrale, în braţele amantei lui pe jumătate goale, Marguerite Steinheil. Presa franceză s-a distrat pe cinste în urma aflării acestor detalii picante: "Felix Faure a murit din cauza exceselor unei vieţi sănătoase", scriau jurnaliştii, iar amanta Marguerite Steinheil a fost poreclită "pompa funebră". 

predinti mitterand gettyimages 2694492 jpg jpeg

Mai târziu, Valery Giscard d'Estaing, preşedinte al Franţei între 1974 şi 1981, ar fi avut, la rândul lui, o viaţă libertină. "A avut atâtea amante câte saloane are Parisul", spunea o glumă. Dar se pare că punctul culminant al debandadei prezidenţiale de la Elysee a fost atins între 1981 şi 1995, pe perioada mandatului lui Francois Mitterand (foto sus). Acesta a mers până într-acolo încât şi-a găzduit cea de-a doua familie, ilegitimă, întemeiată cu amanta lui, într-una dintre anexele palatului. Soţia lui, Danielle, ştia acest lucru şi n-a avut încotro decât să accepte umilitoarea împrejurare care o făcea să sufere îngrozitor. În 1994, Paris Match dezvăluia că Mitterand avea o fiică secretă, Mazarine, născută de amanta lui, Anne Pingeot.

presedintele chirac gettyimages 52447950 jpg jpeg

În timpul lui Mitterand, Elysee a devenit incredibil de libertin, iar comportamentul lui, spun unii jurnaştii francezi, ar fi putut fi considerat chiar hărţuitor faţă de femei. Dovada că lucrurile s-au schimbat treptat este că urmaşul lui Mitterand, Jacques Chirac (foto sus), a preferat să mute amantlâcurile în afara palatului - tocmai după excesele din era Mitterand. Asta nu l-a oprit, însă, să aibă numeroase aventuri, spre suferinţa soţiei lui. Şoferul lui Chirac a dezvăluit la un moment dat că îşi ducea şeful la diverse adrese unde îl aşteptau femei, dar unde petrecea foarte puţin timp pentru că... pur şi simplu atât durau partidele lui de sex. "Îl poreclisem Domnul 15 minute, cu tot cu duş!", a spus şoferul. Nici predecesorul lui Macron, Francois Hollande (foto jos), nu şi-a mai adus amanta la Elysee. Cum ar fi putut, când partenera lui oficială, Valerie Trierweiler fusese tocmai jurnalistă când o cunoscuse?! Hollande a fost suprins de paparazzi, la 18 luni de la alegerea lui, ajungând pe scuter la apartamentul amantei, actriţa Julie Gayet. Elysee devenise tabu, iar preşedintele Macron a definitivat această nouă faţă a palatului. 

presedintele hollande gettyimages 837488650 jpg jpeg

Foto: Getty images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

liz -hudson
Catherine Zeta Jones si fiul4 jpg
Contesa de Wessex, Getty (1) jpg
Eva Longoria și Victoria Beckham (2) jpg
theo
afis al bano romina power jpeg
Kirstie Alley, Getty (2) jpg
Monica Anghel FOTO Instagram
cristina spatar a fost ceruta in casatorie in dubai 1 jpg
oana roman jpg
Marc Anthony și Nadia, Getty (2) jpg
1 obama jpg jpeg
Amal Clooney si George Clooney la gala Kennedy Center de la Casa Alba   profimedia 0742223553 jpg
Bennifer în căutarea bradului perfect, Profimedia (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Diana1 jpg
Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg