Amy Winehouse: Destin tragic

25 iulie, 2011

Dragostea lui Amy pentru muzică s-a manifestat încă din copilărie. La fel şi caracterul rebel. Al doilea copil al unei familii de evrei din Londra (tatăl Michell Winehouse era taximetrist, iar Janis Winehouse, farmacistă), Amy

Dragostea lui Amy pentru muzică s-a manifestat încă din copilărie. La fel şi caracterul rebel. Al doilea copil al unei familii de evrei din Londra (tatăl Michell Winehouse era taximetrist, iar Janis Winehouse, farmacistă), Amy a venit pe lume pe 14 septembrie 1983, ajungând foarte curând să le dea de furcă profesorilor la şcoală, pentru că începea adesea să cânte chiar în timpul orelor de curs.

Pasiunea pentru jazz a moştenit-o de la tatăl său, care-i fredona melodii de-ale lui Frank Sinatra. Părinţii s-au despărţit, însă, când Amy avea doar 9 ani, ea şi fratele mai mare, Alex, rămânând să locuiască majoritatea timpului cu mama lor, în Southgate, suburbia Londrei cunoscută pentru clinica de reabilitare Priory - unde artista s-a internat în mai pentru ultima oară. Din nefericire, fără succes.

La 14 ani, a fost exmatriculată de la Sylvia Young Theatre School, pentru că încălca des regulamentul şi, printre altele, pentru că îşi făcuse piercing în nas. La acea vârstă, primise deja o chitară şi începuse să compună muzică, iar ulterior a început să-şi exerseze calităţile vocale într-un grup numit The Bolsha Band. "Era foarte inteligentă, dar nu era deloc cuminte", avea sa povestească mama Janis în 2007. Dar la 19 ani avea deja un contract cu compania de management a lui Simon Fuller (omul din spatele show-ului American Idol), ajungând ulterior să semneze cu Island Records. "Întotdeauna a fost încăpăţânată", povestea tatăl Mitchell.

2003 a fost un an crucial în viaţa lui Amy - unul în care a făcut un pas decisiv în carieră, dar şi unul la fel de hotărît pe panta autodistrugerii. În ianuarie îl cunoaşte într-un bar - fatidică întâlnire - pe Blake Fielder-Civil, asistent de producţie pe la filmările de videoclipuri, omul alături de care va cunoaşte iadul drogurilor şi al beţiilor. Din dragoste pentru el, îşi tatueazaă numele lui deasupra inimii. în acelaşi an, în octombrie, îşi lansează primul album, Frank, care, în afară de 2 coveruri, conţine cântece la a căror compoziţie Amy a participat substanţial. Fan al formaţiei feminine din anii '60 The Ronettes, ea împrumută de la acestea coafura şi machiajul în stil Cleopatra. Cu Frank câştigă discul de platină în Marea Britanie.

Tumultuoasa relaţie cu Blake îi dă paşaportul spre pierzanie, dar şi inspiraţia pentru albumul Back to Black, lansat în 2006, care o duce pe culmile succesului. La acea dată, starea artistei incepuse să se degradeze vizibil. The Times scria cu îngrijorare că artista pierduse 3 numere la îmbrăcăminte. în mai 2007, se căsătoreşte cu Blake, două luni mai tarziu cei doi fiind fotografiaţi cu urme de sânge pe haine şi plini de vînătăi, pe străzile din Londra. Un mariaj de coşmar, care se traducea prin nopţi scăldate în droguri şi alcool, urmate de certuri şi bătăi. În august 2007, Amy îşi anulează o serie de concerte în Europa, fiind internată după o supradoză de heroină, ecstasy, cocaină, ketamină şi alcool. În octombrie acelaşi an, e arestată în Bergen, Norvegia, pentru posesie de droguri. Într-o serie de interviuri, Amy recunoaşte că e maniaco-depresivă, are probleme de alimentaţie şi se automutilează. "N-am deloc încredere în felul cum arăt. Sunt muzician, nu sunt model. Cu cât mă simt mai nesigură, cu-atât beau mai mult şi îmi tapez părul mai înalt", a declarat ea. Nici implanturile cu silicon n-o vor face să se simtă mai bine cu ea însăşi.

În 2007, părinţii lui Amy îşi manifestau deja public teama că ea şi soţul său s-ar putea sinucide, iar tatăl lui Blake, disperat, le cere fanilor artistei să-i boicoteze acesteia muzica. Tabloidele britanice publicau declaraţii şocante de-ale lui Fielder-Civil, în care acesta spune că el i-a făcut cunoştinţă lui Amy cu cocaina şi că vor ajunge să se taie pentru a-şi uşura durerea sevrajului. 2008 îi aduce 5 premii Grammy, două arestari (provocate de un incident violent şi de droguri), dar şi destrămarea mariajului cu Blake, care intră la închisoare, până în februarie 2009 (pentru că fusese implicat în atacul asupra proprietarului unui pub). E momentul în care Amy ar fi putut fi salvată. Tatăl ei se mută cu ea. Şi apoi o duce pe insula Santa Lucia din Caraibe, de unde presa publică fotografii cu artista alături de un barbat pe nume Josh Bowman. Orice soluţie pentru a o ţine departe de soţul său! Blake cere divorţul pe motiv de adulter (misiune îndeplinită, aparent!) , iar in iulie 2009 , mariajul încetează oficial. Amy câştigase cîteva kilograme în greutate. Părea pe drumul cel bun...

Drogurile au fost, însă, mai puternice decăt ea. Iar la finele lui 2009 alunecă spre o reconciliere cu Blake. Reuşeşte să se ţină, în cele din urmă, departe de el şi începe o relaţie cu regizorul Reg Traviss, cu care declară că vrea să se căsătorească şi să aibă copii. Eforturile lui Reg de a o ţine departe de droguri şi alcool nu dau, însă, rezultate. Pe 25 mai 2011, Amy se interneaza la clinica de reabilitare Priory şi îşi anulează turneul european. Pe 23 iulie e găsită moartă la casa ei din Londra de către un bodyguard. Revista People citează surse care spun că a fost văzută cumpărând droguri cu doar câteva ore înainte de a muri. Dar investigaţiile preliminare ale poliţiei arată că nu s-au găsit urme de stupefiante la locuinţa ei. Surse din Scotland Yard indică faptul că moartea artistei ar fi survenit în urma unei come alcoolice. După prestaţia ei lamentabilă pe scena de la Belgrad, la capătul puterilor, iubitul ei, Reg, renunţase s-o mai ajute şi o părăsise. Iar asta i-a fost fatal.Recente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate