Andreea Esca, amintiri de la Revoluţia din 1989. Avea doar 17 ani: "Moartea lui Ceauşescu era ceva imposibil"

24 decembrie, 2020
2 andreea esca revolutie 1989 jpg jpeg

Andreea Esca îşi aduce aminte de Revoluţie, de clipele pe care le-a trăit atunci. Avea 17 ani pe vremea aceea!

Prezentatoarea de la Pro TV era adolescentă în momentul în care a avut loc prăbuşirea comunismului în România. Era la liceu pe vremea aceea, dar conştientiza perfect tot ce se petrece. Nu a uitat nimic în ce s-a petrecut acum 31 de ani, cum viaţa ei şi a familiei s-a schimbat brusc. 

"Cred că pentru fiecare dintre noi, moartea lui Ceauşescu era ceva imposibil, incredibil. Nu ne imaginam că vom scăpa vreodată", a dezvăluit Andreea Esca într-un documentar realizat de Recorder.

Andreea Esca nu credea că Nicolae Ceauşescu va fi eliminat de la putere, că regimul comunist va dispărea din România. Ea rememorează acum ziua de 22 decembrie 1989, când elicopterul în care se aflau soţii Ceauşescu a decolat de pe clădirea Comitetului Central al PCR: "A fost un sentiment de eliberare extraordinar de mare. Aveam toţi senzaţia că din acest moment puteam să facem orice, puteam să dărâmăm munţii şi să schimbăm tot. Eram precum copiii aceia pe care nu-i laşi la nicio petrecere, şi la prima la care se duc, se îmbată şi o iau razna. Cam aşa eram şi noi după ce a căzut Ceauşescu"

Andreea Esca a fost elevă eminentă pe timpul comunismului

Andreea Esca a dezvăluit că a avut o copilărie frumoasă, în ciuda restricţiilor impuse pe vremea aceea: "Mergeam la toate spectacolele, cântam în corul şcolii, aveam o trupă de dans şi, mai târziu, o trupă de teatru, dar eram deja în liceu".

Şi disctracţie, dar şi învăţătură. Prezentatoarea a fost cel mai bun elev din şcoală, era comandant de unitate, îi conducea pe ceilalţi elevi:  "Am învăţat lucruri pe care nu ştiu cum le mai pot învăţa copiii din ziua de azi. Am învăţat să fiu organizată, să am simţul datoriei şi să duc lucrurile până la capăt. Dacă aveau ceva bun comuniştii, atunci sistemul de selecţie era. Atunci se crea o concurenţă, sistemul te făcea să fii mai bun"

1 andreea esca la scoala jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
Donald Trump  sursa foto   Profimedia jpg
Irina Columbeanu foto OK Magazine DSC 5772 (3) jpg
Mirela Oprisor aka Aspirina din Las Fierbinti si Marius Manole la Intrebarea Mesei Rotunde de la Acasa T   Acasa TV (3) jpg
Eva Pavel, Apel la consilier de la Kanal D (1) jpg
Ben și Jen casă, Profimedia jpg
Lauren Sanchez și Jeff Bezos, Profimedia (1) jpg
Andreea Berecleanu nașă (1) jpg
Michael Douglas cu Dylan și Carys, Profimedia (2) jpg
FotoJet Anca Lungu jpg
dallas jpg jpeg
Sharon Stone jpg
Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
angela similea
Bon Jovi, GettyImages jpg
FotoJet Gere jpg
FotoJet Courteney Cox jpg