Andreea Esca, imagini emoționante cu mama sa: ”Mulțumesc, mamă, că m-ai pregătit, de mică”

2 mai, 2024

Vedeta ProTV s-a confruntat cu o știre care i-a declanșat un noian de amintiri din copilărie. Una care nu a fost deloc simplă, ci plină de iureș, căci mama sa lucra în domeniul medical.

Esca și mama sa PNG

Andreea Esca vede totul ca pe o binecuvântare și e de părere că toate greutățile din copilărie au pregătit-o pentru viață și mai ales pentru jobul solicitant pe care îl gestionează magistral.

Cea mai cunoscută prezentatoare de știri din România mărturisește a fost copleșită de un moment de nostalgie. Andreea a oferit detalii neștiute despre copilăria ei, atunci când tatăl ei lucra la Cernavodă, iar mama ei era asistentă la Institutul Oncologic Fundeni din București. De asemenea, Esca a publicat și două imagini de colecție cu mama ei, pe lângă cele pe care le făcuse publice mai demult.

După ce a fost copleșită de un sentiment de nostalgie, Andreea Esca a împărtășit cu fanii ei câteva amintiri interesante din copilăria sa. Totul a pornit după ce a prezentat la Știrile Pro TV un material în care s-a spus că părinții din familiile monoparentale nu mai pot fi obligați să muncească noaptea. Așadar, Andreea Esca și-a amintit cum mama ei, care era asistentă la Institutul Oncologic Fundeni din București, o trezea în toiul nopții și o lua cu ea la spital când era o urgență. Femeia nu avea cu cine să își lase fiica pentru că tatăl Andreei lucra la Cernavodă și venea acasă doar o dată pe săptămână. În prezent, Dumitru, tatăl Andreei Esca, are 85 de ani, iar mama ei, Lucia, are 82 de ani.

„În timpul jurnalului de astă seară mi-am dat seama că au dreptate și oamenii aceștia care ne spun că toate de prin viață noastră, au legătură cu felul în care ne-am trăit copilăria. De la ce m-a “apucat” gândul? De la legea prin care părinții din familiile monoparentale nu mai pot fi obligați să muncească noaptea. Și care, a plecat de la situația angajaților din spitale, care, dacă sunt părinți singuri, nu au cu cine să își lase copiii în timpul turelor de noapte. Chiar așa! Să vă povestesc cum era la mine. Tata era în București, deci acasă, doar o zi pe săptămână ( că sâmbăta nu era libera) deoarece lucra la Cernavodă. Așadar, mama era singură cu mine, aproape tot timpul. Iar când făcea “ de gardă” , fiind asistentă medicală de sala de operații, la Institutul Oncologic Fundeni, pentru că stăteam aproape de spital, avea voie să doarmă acasă, și dacă apărea o urgență o sunau ( pe fix). Asta mi-am amintit. De mama, care venea și mă trezea, brusc, la orice oră din noapte : “Andreea, e urgențǎ!” Că doar nu mă putea lasă singură în apartament, noaptea, la vârsta aia”, mărturisește Andreea Esca.

„În doi timpi și trei mișcări eram îmbrăcată și în mașină. Câteodată luam și cățelul, ca să nu rămână singur, să latre, și să deranjeze vecinii. Forja mama Dacia roșie ca focul, pe numele ei Muțica…și dădea și drumul casetofonului pe baterii, aflat pe scaunul din față, de unde ne trezea caseta cu Abba sau Iglesias, și odată eram în sala de operații. Nu-mi amintesc să mă fi deranjat aventura aceasta, dimpotrivă, eram ca într-un film de acțiune. Și mi se părea și extraordinar de interesant să văd operații pe viu… nu la televizor. Atunci nu realizam că poate era ciudat ce trăiam, așa eram noi… Acum însă, înțeleg de ce toată viața mi-a plăcut adrenalina. De ce mă îmbrac în 5 minute, și de ce aș pleca oricând, oriunde, cu entuziasm, fară să clipesc. Dar, și de ce mă plictisesc lucrurile “prea normale”… Înainte să intru în jurnal, în fiecare seară, ador în sinea mea, ceea ce ar putea suna ca o amenințare pentru mulți! Regizorul de platou, care intră în cabina de machiaj, puțin agitat, și zice : “Andreea, 5 minute!” sau “Andreea, 3!” Cum bine a zis, azi, Anita, editorul jurnalului: „Tu ai fost de mică, pregătită de emisie! “. Mulțumesc, Mamă, că m-ai pregătit, de mică, pentru emisie ❤️!” a încheiat prezentatoarea TV confesiunea emoționantă.

Foto: Instagram Andreea Esca



Recente pe Ok! Magazine

Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg
Brooke Shields, GettyImages (8) jpg
FotoJet Tom și Suri jpg
iulia si mihai albu jpg