Andreea Răducan a renunţat la şefia Federaţiei Române de Gimnastică. "Pe bârnă era mult mai simplu!"

5 decembrie, 2019
7 andreea raducan demisie federatia de gimnastica 1 jpg jpeg

La doi ani de la preluarea funcţiei, fosta campioană de gimnastică a decis să demisioneze.

Andreea Răducan a uimit azi pe toată lumea, după ce a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică. Care sunt motivele sale?

"Neîndeplinirea obiectivului, calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, m-a făcut să consider că e nevoie de schimbare, că poate nu sunt omul potrivit la conducerea federaţiei. Sub o formă sau alta, o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc să facă o schimbare, spunând că nu sunt soluţii. Nu sunt dispusă în continuare să-mi asum ceea ce nu se doreşte a se face în continuare, motiv pentru care am decis după şedinţa Comitetului Executiv să pun punct prezenţei mele în fruntea Federaţiei Române de Gimnastică."

Cu toate acestea, Andreea Răducan ne-a asigurat că "Voi rămâne în continuare alături de gimnastica românească."

"Au fost doi ani destul de grei, în care am încercat atât cât am putut să dezvolt proiecte frumoase, să redau entuziasmul echipei din federaţia de gimnastică. (...) Ori mesajul nu a fost înţeles, ori mai puţin îmbrăţişat. Ca sportivă de performanţă, vrei ca lucrurile să le faci cât mai aproape de perfecţiune. Pe bârnă era mult mai simplu, decât să rămân aici ca preşedinte al federaţiei", a mai spus fosta gimnastă.

Aleasă în funcţie pe 4 august 2017, Andreea Răducan le reproşează antrenorilor Nicolae Forminte (feminin) şi Marius Urzică (masculin) slabele rezultate de la Campionatele Mondiale de la Stuttgart şi ratarea calificării cu echipele la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

În aceste condiţii, România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo doar la individual, prin sportivii Maria Holbură (individual compus) şi Marian Drăgulescu (sărituri).Recente pe Ok! Magazine

CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
Smiley Foto PR jpg
Kris Jenner, GettyImages (2) jpg