Angela Gheorghiu, cu Al Bano și Laura Pausini la aniversarea de 90 de ani a Sophiei Loren

23 septembrie, 2024

Legendara actriță italiană a fost sărbătorită cu tot fastul la Roma, la evenimentul său aniversar dându-și întâlnire și alte legende ale scenei internaționale.

Angela Gheorghiu la aniversarea de 90 de ani a legendarei Sophia Loren   Instagram (1) jpg

Sophia Loren, un simbol al cinematografiei cu două premii Oscar la Hollywood, și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare la Roma pe 20 septembrie, cu doar câteva zile înaintea actriței franceze Brigitte Bardot. Cele două dive au contribuit la definirea filmului în secolul al XX-lea, devenind simboluri culturale internaționale venerate de milioane de oameni din întreaga lume.

„Sophia Loren, mitul are 90 de ani”, titra cotidianul „Il Corriere della Sera”. Loren, care s-a născut la Roma pe 20 septembrie 1934, a suflat în cele 90 de lumânări la o petrecere privată la Anantara Palazzo Naiadi, un hotel de lux din centrul istoric al capitalei italiene.

După un omagiu organizat într-un cinematograf din Roma de studiourile Cinecitta și de ministrul culturii, actrița s-a întâlnit cu aproximativ 150 de prieteni, colegi și membri ai familiei pentru o cină pe terasa hotelului cu vedere la Băile lui Dioclețian. Acolo, ea a inaugurat și un apartament care îi poartă numele, potrivit aceluiași „Il Corriere della Sera”.

Îmbrăcată elegant cu o bluză albă cu cristale aplicate și pantaloni închiși la culoare (total look Armani), Sophia Loren a primit în cursul dimineții și un mesaj din partea președintelui Republicii, Sergio Mattarella: „Aș dori să îi transmit cele mai sincere urări de bine, împreună cu mulțumirile Republicii pentru extraordinara sa carieră de actriță de film, marcată de atribuirea a numeroase premii naționale și internaționale prestigioase”.

Mulți invitați celebri și reprezentanți instituționali au venit la Roma pentru a-i ura la mulți ani, inclusiv soprana română Angela Gheorghiu, care a stat la aceeași masă cu Al Bano, Mara Venier, Aurelio De Laurentiis, Christian De Sica, Trudie Styler, Margareth Madè (care a interpretat-o pe Loren în filmul biografic „La mia casa è piena di specchi”) Franco Nero, Nancy Brilli, Gigi D'Alessio și primarul Romei, Roberto Gualtieri.

„Te iubesc atât de mult, Sophia, artistă divină, pe care o admir per sempre”, a notat Angela Gheorghiu pe conturile sale de socializare, alături de câteva instantanee de la eveniment. „Fotografia cu Sophia a fost realizată de Carlo Ponti. Mulțumesc, Carlo! Cele mai bune urări și ne vedem în curând”, a mai notat celebra soprană.

Pe fundalul unei priveliști magnifice a Orașului Etern iluminat, Sting, care a cântat „Every little thing she does is magic”, și Laura Pausini care, pe de altă parte, a interpretat „Io sì” („Seen”), piesa de pe coloana sonoră a filmului din 2020 „La vita davanti a sé”, ultimul în care a jucat actrița, regizat de fiul său Edoardo Ponti. Starul pop a cântat și „Tanti auguri” pentru Sophia.

„Avantajul vârstei este că nu putem pierde timpul cu lucruri inutile. O seară cu familia mea, cu copiii mei, cu nepoții mei, cu prietenii mei, cu colegii mei de muncă. Această iubire dintre noi contează. Aceste prietenii sunt viața. Am plâns împreună, am râs împreună, am dansat împreună, iar în această seară putem și toasta împreună. Și dacă există un cadou pe care vreți să mi-l faceți, un dar, acela este să mă sărbătoriți nu numai pe mine, ci pe noi toți cei care suntem încă aici', a spus marea Sophia în timpul petrecerii, fără să ascundă un strop de emoți

Aniversată în întreaga Italie

Principalele ziare italiene din 20 septembrie au analizat cariera extraordinară, de zeci de ani, a lui Loren, una dintre ultimele actrițe supraviețuitoare ale Epocii de Aur de la Hollywood. Radiodifuzorul public italian Rai a planificat mai multe reluări ale filmelor sale, inclusiv o versiune restaurată a filmului „Căsătoria în stil italian” (1964), cu partenerul său preferat, actorul italian Marcello Mastroianni, care a murit la vârsta de 72 de ani în 1996.

Alegerea filmului Marriage Italian Style include, de asemenea, câteva date-cheie: cea de-a 60-a aniversare a filmului lansat în 1964, centenarul nașterii lui Mastroianni, la 26 septembrie 1924, și cea de-a 50-a aniversare a morții regizorului italian Vittorio De Sica.

Văduvă din 2007, de la moartea soțului său, producătorul italian de film Carlo Ponti, Sophia Loren a revenit pe scena televiziunii italiene în 2010, într-un film despre viața sa în care și-a interpretat propria mamă.

FOTO: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Jennifer Lopez Foto Profimedia (1) jpg
FotoJet Anca Dumitra jpg
lora si ionut ghenu jpg
Mirela Retegan cu fiica Maya și Cornel Sorian 6 jpg
Jessica Simpson, Katy Perry si Christina Aguilera au luat Ozempic   Getty Images jpg
sophia loren 1963 profimedia 0127530970 jpeg
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Miliardarul Mohamed Al Fayed împreună cu Regina Elisabeta a II a  foto   GettyImages jpg
Colin Farrell, GettyImages (3) jpg
Lady Amelia Windsor, Profimedia (4) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck Foto Profimedia (1) jpg
Demi Moore și fiicele sale, GettyImages (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
George și Amal Clooney, Premiile Albies, Getty (5) jpg
FotoJet Bennifer (1) jpg
Ben Affleck Getty Images (1) jpg
FotoJet Boris jpg