Angela Lansbury împlineşte azi 92 de ani. Iată prin ce drame a trecut

16 octombrie, 2017
NY1 20th Anniversary Celebration   Arrivals jpeg

Pe vremea când încă nu se făcuse cunoscută cu personajul din serialul "Verdict: Crimă", actriţa merita deja un premiu, pentru rolul de mamă eroină.

O familie de cineaşti, cu Angela actriţă, soţul Peter Shaw director de studio şi cu fiul Anthony actor şi producător.

foto: guliver/getty images

Ajunsă la 92 de ani, Angela Lansbury încă se bucură de vacanţele liniştite la ferma ei din County Cork, Irlanda, chiar dacă sănătatea ei e tot mai şubredă. Din când în când, i se face dor de aerul sărat de pe coastă şi de verdele acela crud al ierbii, pe care nu l-a mai întâlnit nicăieri şi în niciun caz în aglomeratul L.A. „E o casă unde poţi picta, poţi asculta muzică ori, pur şi simplu, te poţi bucura de lucrurile simple“, spune veterana micului ecran despre locul care, la un moment dat, i-a fost mai curând refu­giu, decât casă de vacanţă.

Să tot fie 50 de ani de atunci, de când iureşul hol­lywoodian îi cuprinsese şi pe copiii săi, Anthony şi De­irdre, adolescenţi la acea vreme şi foarte vulnerabili la tot ce însemna tentaţii. Căci să nu vă imaginaţi că-n ve­chiul Hollywood petrecerile nu erau la fel de zgomotoa­se ca acum ori mai puţin îmbibate cu alcool şi cocaină. Un astfel de mediu îi acaparese, pe nesimţite, şi pe cei doi copii ai Angelei şi ai lui Peter Shaw, prin intermediul unor puşti de bani-gata cu care se împrieteniseră. „Au început cu cannabis şi au ajuns la heroină. Peter şi cu mine habar n-aveam ce se întâmplă. Nici nu ştiam prea multe despre droguri!“, povesteşte Angela în revista Clo­ser. Şi, ca şi când pericolul dependenţei de stupefiante nu era de-ajuns, Anthony intrând în comă în urma unei supradoze, Deirdre era tentată să adere şi la cultul lui Charles Manson, pe seama căruia au fost puse unele cri­me, printre care şi moartea actriţei Sharon Tate. Angela şi Peter erau la capătul puterilor. Iar după incendiul care le-a mistuit vila din Malibu, în acelaşi an, au hotărât să lase totul în urmă. „Ne pierduserăm casa, pierduserăm tot. I-am spus atunci soţului meu: «Să mergem acasă, să plecăm în Irlanda». Aşa că ne-am luat copiii cu noi şi duşi am fost!“.

Angela Lansbury, soţul Peter Shaw şi fiul Anthony Shaw

Odată ajunşi în Irlanda, patria mamei sale, departe de pericolele ce-i pândeau în Ţara Făgăduinţei, Angela s-a grăbit să cumpere casa din County Cork. Şi, dintr-o dată, nu mai era vedeta de la Hollywood pe care toţi o ştiau din The Manchurian Candidate – filmul pentru care Lansbury îşi neglijase casa şi copiii. A învăţat să găteas­că, să spele şi să grădinărească. Şi, cum pe vremea aceea nu se găseau atâtea clinici de reabilitare, „am găsit un medic, care le-a prescris în primă instanţă metadonă, un substitut al heroinei care i-a ajutat în perioada de sevraj. Mulţi dintre prietenii fiului meu au murit... Cred că şi eu aş fi putut pierde un copil, dacă nu pe amândoi, dacă nu ar fi fost luaţi de acolo şi mutaţi într-un mediu simplu, ca cel din Irlanda“, crede ea. „Faptul că am plecat de-acolo ne-a salvat familia“, spune ea, care s-a bucurat de dragostea şi sprijinul soţului ei vreme de 54 de ani, până la decesul lui din 2003.

Angela Lansbury şi fiica sa, Deirdre Shaw

Citeşte şi:

Angela Lansbury. Verdict: Alzheimer

Cei mai vârstnici actori de la Hollywood

FOTO Vintage Hollywood: vedete de altădată, aduse la viaţă în fotografii color

Astăzi, Anthony (65) e mândria mamei sale, el deve­nind actor şi ulterior producător al serialului emblemă Verdict: crimă. Iar Deirdre (64) s-a lansat în afaceri, con­ducând de ani buni, împreună cu soţul ei, un restaurant cu specific italienesc în acelaşi Los Angeles.Recente pe Ok! Magazine

Stephan Pelger jpg
Kim Kardashian  jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg