Angela Merkel, la masă cu Regele Charles al III-lea, la dineul de la Berlin

30 martie, 2023

La un an și jumătate după ce a părăsit scena politică, fostul cancelar german a avut ocazia să stea tête-à-tête cu noul monarh al Marii Britanii. 

Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg

Odată cu vizita istorică a lui Charles al III-lea la Berlin, în noua sa calitate de Rege al Marii Britanii, întreaga protipendadă germană a îmbrăcat haina festivă. De la dineul de stat oferit de şeful statului german, Frank-Walter Steinmeier, la Palatul Bellevue, nu avea cum să lipsească Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei, care ani de zile a menţinut o relaţie cordială cu Marea Britanie şi s-a întâlnit adesea şi cu Charles, fost Prinţ de Wales.

Apariţia acesteia a fost aplaudată de ceilalţi invitaţi ai dineului, ambasadori, afacerişti şi politicieni, care recunosc puterea de influenţă a doamnei Angela Merkel chiar şi după încheierea mandatelor sale.

Angela Merkel la dineul de la Berlin  profimedia 0766104657 jpg

Aşa cum ne-a obişnuit, şi în această seară de gală, Angela Merkel n-a renunţat la stilul ei vestimentar sobru, purtând un sacou din saten auriu destul de robust, fără revere, combinat de data aceasta cu o fustă lungă neagră şi cu pantofi comozi, fără toc. Un simplu pandant auriu pe lanţ şi o geantă plic din acelaşi material cu cel al sacoului au mai îndulcit puţin această ţinută destul de austeră.

Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0765981055 jpg

Şarmul acestei femei constă, însă, în ideile ei şi în felul său de-a comunica cu ceilalţi, fiind o prezenţă foarte plăcută şi glumeaţă, chiar pe placul Regelui Charles al III-lea, aşa cum s-a văzut şi din instantaneele surprinse la masa la care au stat împreună şi au ciocnit câte un pahar. Iar cei doi au chiar foarte multe să-şi spună, căci, aşa cum a amintit şi în discursul său, Charles a vizitat deseori Germania şi era o reală plăcere să facă un periplu pe la berăriile cu mărci autentice, după reţete de casă, care servesc şi cei mai buni "wurşti" locali - o plăcere hedonistă şi a fostului cancelar.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

andra jpg
FotoJet Ana Violeta sărut jpg
FotoJetKardashian Kate jpg
Elizabeth Hurley și fiul său Damian Hurley, GettyImages (4) jpg
Bradley Cooper si Gigi Hadid   profimedia 0851507160 jpg
Ricky Martin și fiii săi gemeni, Profimedia (2) jpg
Anca Serea și fiica ei Sarah foto Ok Magazine DSC 7786 (3) jpg
FotoJetChicago jpg
FotoJetKS jpg
Miki ex K Pital jpg
Julia Roberts la lansarea colecției sale de bijuterii cu Chopard, la Chateau Marmont, Los Angeles, Getty Images (2) jpg
Olivia Munn, GettyImages jpg
FotoJetLenny și Zoe Kravitz jpg
FotoJetSofiaV jpg
Printul Frederik si presupusa amanta Genoveva Casanova   Casa Regala daneza, Instagram jpg
Jennifer Aniston  sursa   Shutterstock jpg
Nadia Ferreira și Marc Anthony, Instagram (2) (1) jpg
Charlize Theron  foto   Shutterstock jpg