Antrenorul de la "Neatza cu Razvan şi Dani" îţi dezvăluie 10 secrete despre slăbire!

29 aprilie, 2015

Este perioada în care te pregăteşti pentru a fi în cea mai bună formă pentru vară. Florin Neby, antrenorul de la "Neatza cu Răzvan şi Dani", îţi spune ce legumă are doar 4 calorii, ce aliment transmite creierului senzaţia de saţietate, dar şi ce plantă aromatică te face să reduci porţia la jumătate!

Este perioada în care te pregăteşti pentru a fi în cea mai bună formă pentru vară. Florin Neby, antrenorul de la "Neatza cu Răzvan şi Dani", îţi spune ce legumă are doar 4 calorii, ce aliment transmite creierului senzaţia de saţietate, dar şi ce plantă aromatică te face să reduci porţia la jumătate!

Acum, legumele şi fructele abundă, iar tu trebuie să ştii să exploatezi asta şi să te foloseşti de bogăţia naturii în dieta ta. Florin Neby îţi spune care sunt cele 10 alimente minune ale primăverii care te ajută să-ţi accelerezi slăbirea.

Urzicile oferă un pachet nutritiv generos cu foarte puţine calorii. Bogate în vitaminele A, B, C, potasiu, calciu şi fier, acestea eliberează serotonina şi acetilcolina, neurotransmiţători care reglează apetitul. De asemenea, au proprietăţi diuretice, favorizând eliminarea apei în exces şi a toxinelor.

Sparanghelul este una dintre cele mai bune surse vegetale de acid folic, o formă a vitaminei B (B9) esenţială pentru regenerarea celulară. Însă, acidul folic are un rol important şi în sinteza dopaminei, a serotoninei şi a noradrenalinei, neurotransmiţători responsabili cu starea de bine. Dacă vorbim despre procesul de slăbire, sparanghelul este o legumă- minune, conţinând doar 4 calorii. Să nu uităm nici de conţinutul de inulină, fibra dietetică care ajută la o mai bună absorbţie a nutrienţilor.

Usturoiul verde conţine alicină, compusul care îi dă mirosul specific. În afara acestei proprietăţi, alicina stimulează senzaţia de saţietate la nivelul creierului, împiedicându-te în acest fel să mănânci mai mult decât trebuie.

Ceapa verde este bogată în sulf, un aliat de nădejde al pancreasului în arderea grăsimilor pentru energie. Adaugă firele verzi şi bulbii în salate şi vei evita acumularea depozitelor de grăsime.

Salata verde este, fără îndoială, alimentul perfect pentru cei care vor să slăbească. Conţine fibre şi cantităţi importante de vitamina K, esenţială pentru rezistenţa oaselor. Sunt necesare cinci căni de salată pentru a aduna caloriile unei singure felii de pâine albă.

Spanacul este o sursă ideală de energie, fiind bogat în fier, un nutrient- cheie al celulelor roşii care furnizează oxigen muşchilor. Mai mult, acidul lipoic stimulează catabolizarea nutrienţilor şi folosirea grăsimilor ca sursă preferenţială pentru obţinerea energiei.

Anghinarea este unul dintre inamicii colesterolului; cinarina pe care o conţine este un antioxidant puternic care neutralizează acţiunea radicalilor liberi şi reduce valorile colesterolului. În plus, furnizează magneziu, un mineral implicat în majoritatea reacţiilor biochimice ale organismului.

Vinetele accelerează rata metabolică datorită conţinutului de vitamine şi minerale necesare acestui proces: potasiu, magneziu, cupru, acid folic, vitaminele B1, B3 si B6.

Căpşunile sunt cele mai slab calorice fructe de pădure, fiind o sursă excelentă de antioxidanţi. Conţinutul redus de fructoză şi fibrele alimentare fac ca acestea să fie o gustare sănătoasă şi săţioasă.

Menta are capacitatea de a îi transmite creierului senzaţia de saţietate. Doar câteva frunze din această plantă aromatică te vor face să reduci porţia la jumătate.

Florin Neby este personal trainer şi are un concept unic de antrenament ce implică creativitate, motivaţie şi un psihic puternic. Mai multe detalii aici: http://www.neby.ro/. Pentru a afla mai multe despre Florin Neby urmăreşte şi: https://www.facebook.com/florinnebyconcept.Recente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg