Argentina caută un ţap ispăşitor pentru moartea eroului său: doctorul lui Maradona, investigat pentru omor involuntar. Fiicele marelui sportiv, acuzate, la rândul lor, de moartea lui

3 decembrie, 2020
1 maradona 1 jpg jpeg

Poliţia a efectuat o percheziţie la clinica, dar şi la domiciliul neurochirurgului Leopoldo Luque, în căutarea unor posibile dovezi ale neglijenţei acestuia în cazul Maradona

Luque a postat o imagine zâmbitoare alături de Maradona, pe 12 noiembrie, ziua în care legendarul sportiv de 60 de ani a părăsit spitalul, la 8 zile de la operaţie pe creier prin care trecuse. Maradona s-a întors acasă, la Tigre, unde a primit tot timpul îngrijire medicală şi a putut fi alături de cele trei fiice ale sale, Dalma, Gianinna şi Jana. Acasă este şi locul unde Maradona a decedat în somn - şi nimeni nu i-a semnat certificatul de deces, existând mai multe acuzaţii.

Pe de-o parte, fiicele lui Maradona vor să ştie ce tratament a primit după operaţie tatăl lor, suspectând o substanţă care ar fi putut avea efecte secundare. Doctorul Luque se apără, însă, declarând că Maradona a fost cel mai dificil pacient al său, că era imposibil de colaborat cu el, nu-i asculta sfaturile şi ar fi trebuit ţinut într-o clinică de reabilitare - dar nu a vrut asta. Luque spune chiar că uneori, Maradona îl dădea afară din casă şi, din păcate, tocmai el este făcut acum ţapul ispăşitor în cazul morţii legendei sportive. În primul interviu televizat acordat de el după iniţierea investigaţiei prin care procurorii urmează să stabilească dacă Maradona a fost victima neglijenţei medicale, doctorul a izbucnit în lacrimi, insistând că a făcut tot ce era omeneşte posibil pentru pacientul său. "Am fost şocat când poliţia a apărut la uşa mea. Dar voi colabora în totalitate".

maradona 2 jpg jpeg

Avocatul lui Maradona, Matias Morla, ar dori şi o investigaţie legată de faptul că ambulanţa a ajuns la mai bine de o jumătate de oră de la apelul primit de la reşedinţa lui Diego. Nu în ultimul rând, o sursă din familie, care doreşte să rămână anonimă, arată cu degetul chiar spre fiicele lui! "Cei de la clinica unde a fost operat, împreună cu doctorul Leopoldo, au recomandat ca Maradona să rămână în continuare spitalizat - să fie dus în altă unitate specializată, unde să rămână sub observaţie. Dar familia a decis altfel. Fiicele lui sunt cele care au semnat ca el să fie adus acasă", a declarat sursa anonimă, sugerând că, dacă fiicele nu ar fi luat această decizie, Maradona ar fi fost în viaţă. Iar peste toate, opinia publică din Argentina vrea să ştie cum de eroul ei a putut muri singur pe 25 noiembrie. Autopsia preliminară a stabilit că Maradona murit în somn de edem pulmonar acut şi insuficienţă cardiacă. 

Foto: InstagramRecente pe Ok! Magazine

Pamela Anderson, Canada 2023, Profimedia (3) jpg
Ben și Jen la Grammy PNG
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (4) jpg
Leonardo DiCaprio, Getty jpg
FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}