Aşa arată invazia rusească în Ucraina - povestea femeii care a supravieţuit atacului cu rachete: "Dumnezeule, nu sunt pregătită să mor!"

25 februarie, 2022
5 ucraina bun jpg jpeg

În urma bombardamentelor Rusiei asupra Ucrainei, poveştile supravieţuitorilor sunt cutremurătoare

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a confirmat bombardamente intensive asupra unităţilor din est şi lovituri cu rachetă pe aeroporturile din Borispil, Ozernomu, Kulbakinomu, Ciuguev, Kramatorsk şi Ciornobaivţi. Dintr-unul din aceste locuri vine şi povestea care a născut o serie de imagini virale – simbolice pentru suferinţa localnicilor prinşi în ghearele războiului. Oamenii disperaţi au fugit din calea atacurilor cu rachete, părăsindu-şi casele şi înghesuindu-se la adăpostul staţiilor de metrou (foto galerie). Olena Kurilo, în vârstă de 52 de ani, este o profesoară din Ucraina care nu a mai apucat să se adăpostească, fiind prinsă chiar în locuinţa ei în timpul bombardamentului - dar a supravieţuit în mod miraculos. Imaginile cu femeia care a ieşit dintr-un spital din Ciuguev, de lângă Harkov, cu capul bandajat şi plină de sânge, au devenit virale.  

The picture of Olena Kurilo, heavily bandaged over her face and head, has become one of the most striking pictures of the conflict so far. https://t.co/GauplbZKTL — The Independent (@Independent) February 25, 2022

The picture of Olena Kurilo, heavily bandaged over her face and head, has become one of the most striking pictures of the conflict so far. https://t.co/GauplbZKTL

Aşa arată invazia rusească în Ucraina - povestea femeii care a supravieţuit atacului cu rachete: "Dumnezeule, nu sunt pregătită să mor!"

„N-am avut timp decât să mă gândesc o secundă: Dumnezeule, nu sunt încă pregătită să mor! Am fost în şoc. Şi n-am simţit nicio durere din cauza asta”, spune Olena, a cărei casă a fost complet distrusă. „Sunt foarte norocoasă. Probabil că am un înger păzitor dacă am rămas în viaţă”. În acelaşi atac, un băieţel de 13 ani şi-a pierdut viaţa. „Nu am crezut niciodată că aşa ceva se va întâmpla pe pământul nostru”, a adăugat Olena, care vrea, însă, să rămână în continuare în mijlocul bombardamentelor: „Niciodată, sub nicio formă, nu voi ceda în faţa lui Putin. Mai bine mor. Voi face tot ce pot pentru Ucraina, atât timp cât mai am energie!”, a spus ea pentru Moscow Times. Alţi 20 de oameni sunt spitalizaţi în urma atacului din Ciuguev, care a distrus mai multe clădiri de apartamente.

Foto: Twitter, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG