Aşa arată invazia rusească în Ucraina - povestea femeii care a supravieţuit atacului cu rachete: "Dumnezeule, nu sunt pregătită să mor!"

25 februarie, 2022
5 ucraina bun jpg jpeg

În urma bombardamentelor Rusiei asupra Ucrainei, poveştile supravieţuitorilor sunt cutremurătoare

Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a confirmat bombardamente intensive asupra unităţilor din est şi lovituri cu rachetă pe aeroporturile din Borispil, Ozernomu, Kulbakinomu, Ciuguev, Kramatorsk şi Ciornobaivţi. Dintr-unul din aceste locuri vine şi povestea care a născut o serie de imagini virale – simbolice pentru suferinţa localnicilor prinşi în ghearele războiului. Oamenii disperaţi au fugit din calea atacurilor cu rachete, părăsindu-şi casele şi înghesuindu-se la adăpostul staţiilor de metrou (foto galerie). Olena Kurilo, în vârstă de 52 de ani, este o profesoară din Ucraina care nu a mai apucat să se adăpostească, fiind prinsă chiar în locuinţa ei în timpul bombardamentului - dar a supravieţuit în mod miraculos. Imaginile cu femeia care a ieşit dintr-un spital din Ciuguev, de lângă Harkov, cu capul bandajat şi plină de sânge, au devenit virale.  

The picture of Olena Kurilo, heavily bandaged over her face and head, has become one of the most striking pictures of the conflict so far. https://t.co/GauplbZKTL — The Independent (@Independent) February 25, 2022

The picture of Olena Kurilo, heavily bandaged over her face and head, has become one of the most striking pictures of the conflict so far. https://t.co/GauplbZKTL

Aşa arată invazia rusească în Ucraina - povestea femeii care a supravieţuit atacului cu rachete: "Dumnezeule, nu sunt pregătită să mor!"

„N-am avut timp decât să mă gândesc o secundă: Dumnezeule, nu sunt încă pregătită să mor! Am fost în şoc. Şi n-am simţit nicio durere din cauza asta”, spune Olena, a cărei casă a fost complet distrusă. „Sunt foarte norocoasă. Probabil că am un înger păzitor dacă am rămas în viaţă”. În acelaşi atac, un băieţel de 13 ani şi-a pierdut viaţa. „Nu am crezut niciodată că aşa ceva se va întâmpla pe pământul nostru”, a adăugat Olena, care vrea, însă, să rămână în continuare în mijlocul bombardamentelor: „Niciodată, sub nicio formă, nu voi ceda în faţa lui Putin. Mai bine mor. Voi face tot ce pot pentru Ucraina, atât timp cât mai am energie!”, a spus ea pentru Moscow Times. Alţi 20 de oameni sunt spitalizaţi în urma atacului din Ciuguev, care a distrus mai multe clădiri de apartamente.

Foto: Twitter, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

andreea84 jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg