Astăzi se împlinesc 8 ani de la moartea lui Paul Walker! Starul din "Fast and Furious" şi-a găsit sfârşitul într-un accident auto

30 noiembrie, 2021
9 profimedia 0234680429 jpg jpeg

Tragedia de pe platoul de filmare a peliculei Rust, când un membru al echipei şi-a pierdut viaţa după ce a fost împuşcat de Alec Baldwin, nu e singulară. Actori principali şi-au găsit sfârşitul la fel de şocant şi de prematur, iar filmele la care lucrau s-au încheiat ca omagiu post-mortem. Paul Walker a unul dintre ei...

Ancheta care-l are în prim plan pe actorul şi producătorul Alec Baldwin este în toi. Şi, odată cu noile informaţii despre moartea directorului de imagine Halyna Hutchins şi rănirea regizorului Joel Souza pe 21 octombrie, în New Mexico, ne revine în memorie cel mai răsunător accident petrecut vreodată pe platourile de filmare, cel în care Brandon Lee a fost împuşcat mortal cu un pistol care avea gloanţe adevărate. Dar fiul maestrului în arte marţiale Bruce Lee n-a fost singurul actor care a murit în timpul filmărilor.

James Dean a luat o supradoză de droguri în septembrie 1955, înainte ca montajul de la Giant să se fi terminat, britanicul Oliver Reed a făcut infarct între dublele de la Gladiator (2000), lucru care a presupus angajarea unei dubluri pentru a putea finaliza producţia filmului, până şi Natalie Wood s-a prăpădit într-o pauză de filmare de la Brainstorm (1983), producătorii fiind nevoiţi să apeleze la sora ei, Lana, pentru a încheia filmările. Heath Ledger avea două filme în producţie atunci când a decedat, iar Paul Walker s-a stins la mijlocul filmărilor de la Fast & Furious 7, iar acum, în noiembrie, se împlinesc opt ani de la dispariţia sa regretabilă. Toate aceste morţi au fost accidentale, toate s-au petrecut prematur, chiar prosteşte şi în timp ce starurile lucrau la câte un proiect major din cariera lor, pe care nu l-au mai finalizat niciodată.

Pe 30 noiembrie, se împlinesc opt ani de când a murit

. Actorul filmase deja jumătate din

şi se bucura de câteva zile libere luate de Halloween, în 2013. Din păcate, avea să fie ultima lui vacanţă, vedeta pierzându-şi viaţa într-un teribil accident de maşină. Tragedia nu s-a petrecut pe platoul de filmare, dar a zguduit la fel de puternic Hollywoodul. Actorul de 40 de ani se întorcea acasă de la un eveniment caritabil şi se afla într-un Porsche condus de Roger Rodas când şoferul a pierdut controlul maşinii şi a lovit din plin un stâlp şi doi copaci înainte de-a se face scrum în nişte flăcări nimicitoare. Impactul a fost atât de puternic, încât maşina aproape că s-a rupt în două. Uimitor este faptul că Roger era şofer profesionist!

Însă, la fel de bine, Walker şi Rodas erau proprietarii unei echipe de curse de motociclişti, care adorau viteza. Totuşi, la experienţa pe care o avea şoferul, nu putem să nu ne întrebăm cum de-a fost posibilă tragedia. Fiica regretatului actor, Meadow Walker, s-a repliat după pierderea suferită şi, la cei 17 ani ai ei, i-a dat în judecată pe cei pe care-i considera vinovaţi – compania Porsche şi şoferul. Meadow a primit de la familia lui Roger Rodas 10,1 milioane de dolari, pentru simplul fapt că acesta n-a putut să redreseze maşina pierdută de sub control, iar Porsche a fost, de asemenea, de acord să plătească daune fiicei starului decedat. Suma rămâne, evident, confidenţială.

Cea mai mare satisfacţie pentru familie, însă, trebuie să fi fost efortul depus de colegii de platou şi echipa de filmare, care au decis să continue filmul în onoarea lui Paul. “Dispariţia lui ne-a lovit pe toţi din plin!”, îşi aminteşte regizorul James Wan în

. “Nici n-am adus în discuţie terminarea filmărilor până la înmormântarea lui Paul…”, a continuat acesta. Odată luată decizia de-a duce până la capăt proiectul, scenariul a fost rescris pentru a putea incorpora secvenţe nefolosite din celelalte filme ale francizei şi-a oferi posibilitatea fraţilor Walker, Caleb şi Cody, de-a apărea în locul lui Paul, cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră.

a fost un adevărat omagiu la adresa lui Paul Walker, pe care fanii actorului l-au apreciat nespus, filmul având încasări de 1,5 miliarde de dolari în întreaga lume.

Rezultatul nu este unul ireproşabil, însă, având în vedere cele 350 de cadre noi cu Walker care s-au creat după dispariţia lui, este absolut lăudabil. Iar secvenţa de final – în care cei doi protagonoşti, Dom şi Brian, mai au o ultimă cursă înainte de-a porni pe drumuri separate – ne emoţionează şi-n ziua de azi. “Este cel mai tare moment din istoria cinematografiei!”, exagerează Vin Diesel, colegul de platou al lui Walker şi cel mai bun prieten al său. Şi tocmai pentru că cei doi actori au fost atât de apropiaţi ani de zile, Diesel a rămas, în tot acest timp, în strânsă legătură cu singurul copil al lui Paul. Iar, pe 25 octombrie 2021, a condus-o pe Meadow la altar, în locul tatălui ei dispărut înainte de vreme.Recente pe Ok! Magazine

Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia
Andreea Cristea colaj jpg
Gina Chirila (1) jpg
Irina Shayk la Cannes, Foto Getty (2) jpg