Au câştigat zeci de milioane de dolari, dar nu vor să-şi lase averea urmaşilor. "Copiii noştri nu ştiu că sunt privilegiaţi!"

28 decembrie, 2021
10 copii deschidere jpg jpeg

Aceste vedete nu au probleme financiare – dar totul ţine de opţiuni şi viziune despre viaţă. Dacă unii preferă să-şi obişnuiască urmaşii cu luxul de la cele mai fragede vârste, alţii vor să-i înveţe valoarea banului

Sarah Jessica Parker

3 gettyimages 954420394 jpg jpeg

Vedeta noii serii And Just like That, continuarea Sex and the City îndelung aşteptată pe HBO Max, este fără îndoială un fashion icon. Actriţa s-a făcut remarcată de-a lungul timpului prin ţinutele ei fabuloase. Dar suprinzător este că, potrivit declaraţiilor ei, nu şi-a dorit să transforme pasiunea ei pentru modă într-un răsfăţ nesfârşit cu cei trei copii pe care îi are cu soţul Matthew Broderick. Sarah chiar a povestit că fiul ei cel mare, James, a crescut purtând haine de la rude. „Am atâţia nepoţi mai mari ca el, aşa că am primit haine de la ei pe care i le-am dat lui James. Eu am stabilit de la bun început cu soţul meu că e foarte important să-i facem să înţeleagă pe copiii noştri că nu li se cuvin beneficiile muncii noastre de-o viaţă“, a spus ea.           

Mila Kunis & Ashton Kutcher

7 profimedia 0452679699 jpg jpeg

Mila şi Ashton nu ascund faptul că nu îşi doresc să-i obişnuiască pe cei doi copii ai lor cu branduri scumpe, haine de firmă şi maşini costisitoare. Cei doi fac tot posibilul să îi ţină pe fiica de 7 ani, Wyatt, şi pe fiul de cinci ani, Dimitri, cu picioarele pe pământ încă de pe-acum. „Ne preocupă să-i învăţăm devreme că mami şi tati şi-au câştigat banii, dar ei sunt săraci. Ei, de fapt, nu au nimic pentru că nu au câştigat încă nimic. Faptul că mami şi tati au un cont în bancă nu e treaba lor“, a declarat Mila la un post de radio. Iar Kutcher a susţinut-o la un podcast al lui Dax Shepard: „Copiii mei au o viaţă privilegiată, dar ei nu ştiu asta. Şi nu vor şti niciodată pentru că eu nu voi depozita bani pentru ei. Ne vom dona banii în scop caritabil“, a spus actorul.   

Mark Zuckerberg

5 profimedia 0270462749 jpg jpeg

Fondatorul Facebook şi Priscilla Chan, care i-a devenit soţie în 2012, au doi copii: fiul de patru ani, August, şi fiica de şase ani, Maxima. Inutil să mai spunem că cei doi urmaşi nu ar trebui să muncească nicio secundă având în vedere că tatăl lor are deja, la 37 de ani, o avere de 116 miliarde de dolari. Dar Mark şi-a anunţat – unde altundeva, decât pe Facebook – planul financiar care le va da dureri de cap lui August şi Maximei: îşi va dona 99% din avere în scop caritabil. „Vrem ca tu să creşti într-o lume mai bună decât a noastră. De aceea vom face ce ne stă în putinţă pentru a contribui la asta, nu doar pentru că te iubim, ci pentru că avem o responsabilitate morală faţă de toţi copiii din următoarea generaţie“, şi-a motivat Zuckerberg alegerea la naşterea Maximei. 

Gordon Ramsay

6 profimedia 0406037699 jpg jpeg

8 profimedia 0624675631 jpg jpeg

Celebrul Chef are nişte principii de viaţă foarte clare. El şi soţia Tana au o căsnicie de 24 de ani – din care au rezultat cinci copii. Ramsay deţine o avere de peste 220 de milioane de dolari – dar urmaşii lui au făcut cunoştinţă foarte devreme cu viziunea tatălui lor despre bani. „I-am obişnuit cu anumite lucruri. Când călătoream la business class, ei nu stăteau cu mine. Nu au muncit nici pe sfert cât am muncit eu ca să-şi permită asta. Mai ales când erau mici, îmi spuneţi mie că aveau nevoie să se lăfăie la business class?! Nici vorbă. Am fost foarte stricţi cu asta“, a povestit el. Iar lista cu reguli financiare continuă. „Nu le voi da toată averea noastră. Am căzut de acord cu Tana că fiecare copil primeşte 25% din valoarea casei pe care şi-o va dori pe cont propriu. Diferenţa trebuie să şi-o plătească fiecare singur“. 

Julia Roberts

1 gettyimages 185394623 jpg jpeg

2 gettyimages 626139608 jpg jpeg

Actriţa este recunoscută pentru decenţa cu care îşi creşte copiii – pe gemenii Phinneaus şi Hazel, de 16 ani, şi pe fiul Henry, de 14 ani. Nu doar că îi ţine departe de Hollywood, dar este foarte strictă şi cu timpul petrecut pe social media şi nevoile fiecăruia. „Atâta vreme cât toţi miros frumos şi au un zâmbet larg pe faţă, consider că e de ajuns“, spune Julia, care preferă să trăiască retrasă alături de soţul Danny Moder şi copii la ferma lor din New Mexico. „Nu înţeleg acest concept de a-mi folosi banii pentru a le arăta copiilor mei că-i iubesc. Unii oameni confundă iubirea necondiţionată cu răsfăţul. Phinneaus, Hazel şi Henry ştiu că eu fac foarte clar această distincţie“, punctează ea.           

Foto> Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Al Di Meola  jpg
Diana Șucu, foto Sorin Stana/Ok Magazine (4) jpg
Victoria, David Beckham  jpg
Elle Macpherson, GettyImages (6) jpg
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti, Profimedia jpg
Lucien Laviscount și Shakira, Profimedia (3) jpg
FotoJetGillian jpg
Paris Prince și Blanket Jackson GettyImages 2117918841 jpg
Salma Hayek și Valentina Paloma Pinault la Oscaruri, Getty (3) jpg
4 arnold schwarzenegger jpg jpeg
Shakira, GettyImages 2103262299 jpg
cameron diaz mama 51  jpg
FotoJetKateșiCatherine jpg
Shannen Doherty Kate Middleton jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Dan Negru, Florin Piersic, Leon Dănăilă jpg
Michelle Pfeiffer, Getty jpg
Kathy Hilton Paris și Nicky (2) png