Au şocat lumea ca să obţină un rol!

29 iunie, 2016
clockwork horror jpeg

S-au înfometat ori şi-au rupt oasele... Gândul unui rol care să le aducă nemurirea - plus un Oscar - nu i-a oprit de la nimic pe aceşti actori

Malcolm McDowell

Malcolm a orbit temporar din cauza acestei scene.

Filmul lui Stanley Kubrick, "A Clockwork Orange" l-a aşezat în istoria cinematografiei, mai ales pentru realismul celei mai faimoase scene ale acestei pelicule: Malcolm a fost legat de un scaun şi injectat intravenos cu nişte medicamente care să-i provoace ameţeală şi greaţă, iar ochii i-au fost ţinut forţat deschişi cu nişte instrumente ascuţite, pentru a se uita la filme violente. Ideea din film era ca personajul să ajungă prin acest tratament să asocieze greaţa cu violenţa. Ideea din realitate e că Malcolm a suferit nişte răni la nivelul ochilor, chiar şi-a zgâriat corneea, orbind temporar.

Robert De Niro

Robert a fost gata să-şi distrugă înfăţişarea pentru acest rol.

Pentru senzaţionalul rol al lui Max Cady, din Promontoriul Groazei, fantasticul De Niro a plătit efectiv cu 20.000 de dolari un dentist pentru ca acesta să-i distrugă dantura şi să arate ca şi când ar fi trăit ani de zile neîngrijit în închisoare. Rolul a rămas în istoria cinematografiei şi i-a adus lui Robert o nominalizare la Globul de Aur şi una la Oscar.

Daniel Day Lewis

Daniel este unul dintre cei mai severi actori metodişti.

Despre Daniel se ştie că duce la extrem experienţa de a intra în pielea unui personaj. Poate cea mai extremă legendă care circulă pe seama sa este aceea că şi-ar fi rupt două coaste ca să poată să stea cât mai mult într-o poziţie nefirească în scaunul cu rotile pentru rolul din pelicula My Left Foot. Prestaţia i-a adus în 1990 un trofeu Oscar.

Adrien Brody

Adrien a renunţat la tot pentru o altă viaţă în Europa - cea din Pianistul.

Ca să intre cât mai bine în pielea personajului din Pianistul, Adrien şi-a vândut apartamentul şi maşina şi a plecat în Europa cu doar două bagaje după el. "Mi-am deconectat telefoanele. Şi mi-am mai luat keyboardul pe lângă cele două bagaje", a povestit starul recompensat cu un premiu al Academiei Americane de Film în 2003.

Tom Hanks

Tom şi-a pus viaţa în pericol pentru acest rol.

Pentru rolul din Cast Away, Tom a slăbit 25 de kilograme. Mai mult decât atât, stând săptămâni întregi până la gât în apă, s-a infectat. Infecţia a fost foarte gravă, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală, dar nominalizarea la Oscar a meritat sacrificiul.

Leonardo DiCaprio

Rolul care i-a adus în sfârşit Oscarul...

Cazul DiCaprio şi The Revenant nu mai are nevoie de nicio prezentare. "Fie că a fost vorba de înotat în râuri îngheţate, de dormit în burta unui animal, de mâncat ficat crud... Le-am făcut pe toate. Am fost la un pas de hipotermie. Dacă o pisică are nouă vieţi, cred că am folosit câteva pentru filmul ăsta", a povestit actorul despre experienţa de la filmări. Sacrificii extreme pentru a obţine, în sfârşit, după o aşteptare atât de îndelungată, mult râvnitul premiu Oscar!

50 Cent

50 Cent a slăbit fără să câştige...

Jared Leto, în schimb, s-a numărat printre câştigători.

Rapperul a slăbit 23 de kilograme pentru rolul din All Things Falls Apart, în care a interpretat un jucător de fotbal diagnosticat cu cancer. Partea tragică pentru 50 Cent a fost nu doar că nici măcar n-a fost nominalizat la Oscar, dar filmul nu s-a bucurat în general de un real succes... Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Christian Bale, care a slăbit atât de mult încât şi-a pus sănătatea în pericol pentru rolul din The Machinist. Matthew McConaughey şi Jared Leto s-au numărat şi ei printre actorii care au slăbit mult pentru câte un rol în Dallas Buyers Club - atâta doar că ei s-au înscris în tabăra câştigătorilor, obţinând câte un Oscar.