Ava Gardner a fost cândva la un pas să fie omorâtă în bătaie de o altă vedetă hollywoodiană. Ce s-a întâmplat la Savoy Hotel?

19 aprilie, 2021
1 george c scott ava gardner profimedia 0097194069 jpg jpeg

Învineţită şi plină de sânge, Ava Gardner a crezut cândva că va muri în apartamentul ei de la The Savoy

Disperată să scape,actriţa s-a baricadat în baie. Atacatorul ei era beat şi o ameninţa că o taie cu o sticlă spartă. Nu era, însă, vorba de un străin. Cel care o teroriza pe Ava, strigându-i că o omoară era, la rândul său, actor, care se bucura atunci de succes: George C. Scott (foto jos), cunoscut din filme ca Dr. Strangelove şi The Hustler. Ava Gardner a rămas în istoria hollywoodiană ca fiind vedeta care a avut probleme cu alcoolul şi trei mariaje eşuate - cu Mickey Rooney, Artie Shaw şi Frank Sinatra. Dar o altă biografie dedicată actriţei a adus în faţă şi relaţia zbuciumată cu George C. Scott. "O bătea rău pe Ava, dar de fiecare dată se întorcea la el", spune Kendra Bean, autoarea cărţii "Ava: A Life in Movies". "Era dependentă de el, iar el era un violent notoriu. Într-o bătaie, i-a rupt şi clavicula şi totuşi, ea tot revenea la el. Ştia că el are probleme grave, dar tot spera că îl poate ajuta, chiar dacă asta i-ar fi pus viaţa în pericol". Gardner a descris relaţia drept un episod întunecat şi urât al vieţii ei - cunoscându-l pe George C. Scott în Italia în 1966, la filmările pentru The Bible. Bătăile au început chiar atunci, iar Ava a povestit ce s-a întâmplat în camera lui de hotel: "M-a prins în camera lui şi m-a bătut Dumnezeu ştie cât, până când am reuşit să scap". A doua zi, când Ava a apărut cu ochii învineţiţi la filmări, Peter O'Toole a vrut să îl bată el pe George. Regizorul filmului a angajat atunci bodyguarzi pentru a o proteja. 

george c scott1 profimedia 0094302242 jpg jpeg
george c scott2 profimedia 0378652075 jpg jpeg

Şi totuşi, Ava l-a iertat. Nimeni nu înţelegea de ce ea se tot întorcea la el. Pe de altă parte, şi George C. Scott era genul care, după beţiile violente, când îşi revenea, se ducea în genunchi la actriţă ca să-l ierte. Ba chiar a implorat-o să se căsătorească cu el, deşi el era deja însurat pe atunci, cu Colleen Dewhurst. În cele din urmă, la finalizarea filmărilor, Ava şi-a dat seama că e mai bine să încheie relaţia şi a plecat din Italia spre Londra, unde s-a cazat la The Savoy. George C. Scott a urmărit-o până acolo - iar ea l-a primit din nou, doar pentru ca el să se răzbune pentru că fusese părăsit şi să-i aplice o nouă bătaie soră cu moartea. La propriu, căci Ava a povestit că atunci a văzut demoni în privirile lui, iar actorul îşi pierduse minţile şi ameninţa că o omoară. Ava a reuşit atunci să scape pe geamul de la baie - iar George a distrus camera de hotel, dar nu a fost arestat. Ava, în schimb, nu a mai avut voie să pună piciorul toată viaţa ei în acel hotel. De la Londra, actriţa a fugit la Los Angeles - dar George a urmărit-o şi acolo, a aflat unde se cazase şi a bătut-o din nou. Disperată, Ava l-a sunat pe fostul ei soţ, Frank Sinatra - care a apelat la cunoştinţele lui din mafie pentru a-l speria pe Scott, iar Ava nu şi-a mai văzut de atunci agresorul. Actriţa avea 44 de ani atunci. Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg