Avantajele unui blender şi cum să-l alegi pe cel mai potrivit

21 mai, 2021
1 emag jpg jpeg

 Un suc, împreună cu un mic dejun energizant, este cel mai bun mod de a începe ziua. De asemenea, este minunat ca o gustare la brunch, dacă o însoţiţi cu nişte nuci sau pentru o gustare răcoritoare de după-amiaza în zilele fierbinţi de vară.

Cel mai bun mod de a prepara un suc natural este un blender, deoarece blenderele extrag fiecare picătură din fructe şi legume, astfel încât sucul dvs. să aibă toate vitaminele fructelor şi legumelor.

Profitaţi mai bine de legume şi fructe

 

Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu storcătorul de fructe, care foloseşte doar partea de pulpă a fructelor, blenderul extrage sucul din pulpa fructelor şi legumelor, dar şi vitaminele şi nutrienţii din coajă şi care sunt încorporaţi în suc. Acest lucru se realizează deoarece piesele întregi sunt introduse în blender, fără a fi nevoie să le tăia sau fără a le curăţa de coajă. Desigur, nu putem introduce coji groase şi aspre, cum ar fi cele de portocală sau ananas, dar merele sau perele, de exemplu, merg de minune.

Sucul este 100% lichid

Când stoarceţi la blender fructe sau legume, sucul este complet lichid. Nu există bucăţi mari, nu există bucăţi mici de fructe sau resturi de pulpă care se pot simţi ciudat la băut, mai ales în cazul copiilor. Rezultatul este un suc fără impurităţi, gata de servit. Dacă preferaţi, puteţi preveni turnarea spumei în pahar cu separatorul de spumă care este inclus în accesoriile multor blendere.

Fructele nu se oxidează

Unele modele de blendere au cuţite şi lame din material ceramic, în loc de inox, astfel că fructele nu se oxidează la fel de repede, aşa cum se întâmplă cu discuri metalice. Mai mult, extracţia sucului este îmbunătăţită.

Blendere - ofertele zilei aici

Acest lucru este recomandat mai ales dacă vă plac sucurile de mere sau pere, deoarece acestea sunt două dintre fructele care se oxidează cel mai repede.

De ce să ţii cont când cumperi un blender

Acum că am stabilit ce avantajos este un blender în prepararea unor sucuri de fructe de care organismul are nevoie, să vedem cum alegem un astfel de aparat electrocasnic.

Primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este capacitatea vasului unui blender. Aceasta poate varia destul de mult, dar majoritatea au o capacitate de 1 – 1.5 litri. Dacă spaţiul de depozitare reprezintă o problemă, poţi opta pentru un blender compact ce prepară o singură porţie. Dar dacă obişnuieşti să îţi prepari mesele înainte sau găteşti des pentru familie sau prieteni, ar fi bine să optezi pentru unul din modelele de blendere cu capacitate mai mare.

Apoi, importantă este şi puterea blenderului. Nu este neapărat nevoie să ai un blender special, cu multe funcţii. Câteodată, un blender simplu dar puternic ar putea fi exact ce ai nevoie. Anumite blendere, dacă au puterea necesară, pot fi utilizate pentru sarcini complexe, precum prepararea unutului din diverse nuci sau a sfărâmarea gheţii. Optează pentru blendere cu cel puţin 2 viteze şi, în special, cu funţie Pulse. În ceea ce priveşte puterea, este bine să optezi pentru blendere de cel puţin 500 de watti, pentru a putea prepara uşor şi rapid toate smoothie-urile şi milkshake-urile pe care le vrei.

Blendere - idei pentru acasă

Ţine cont şi de materialele din care e fabricat blenderul. Este important să cauţi blendere realizate din materiale de calitate. Cel mai important este materialul din care este realizat vasul unui blender. Acesta poate fi fabricat din plastic, din sticlă sau, în unele cazuri, din inox. Dacă optezi pentru un blender cu vas din sticlă, asigură-te că este un plastic rezistent. Acestea se zgârie cel mai des, fiind foarte vizibil. Cel mai des, persoanele optează pentru blendere din sticlă. Sunt mai rezistente, nu se zgârie şi sunt mai uşor de curăţat. Cu toate acestea, sunt mult mai grele decât cele din plastic. Mai rar întâlnite sunt modelele de blendere cu vas din inox, dar sunt cele mai rezistente. Dezavantajul este faptul că nu poţi vedea prepararea alimentelor în interior şi va trebui să le verifici constant.Recente pe Ok! Magazine

Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru au luat prima cutie JPG
Tom Cruise, Getty (1) jpg
Soții Willis 2019 (1) jpg
adela popescu jpeg
Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate