Aventurile lui au adus-o pe marginea prăpastiei! John Kennedy a internat-o pe Jackie într-o clinică privată de psihiatrie. Cum s-a întâmplat

27 octombrie, 2021
12 ken6 jpg jpeg

John şi Jacqueline Kennedy păreau a fi cuplul perfect, cel puţin atunci când apăreau în faţa camerei şi a altor persoane. Cu toate acestea, realitatea din spatele căsătoriei lor era mult diferită.

Jacqueline „Jackie” Kennedy a proiectat întotdeauna imaginea unei soţii demne şi a unei femei puternice, dar adevărul este că a fost învăţată de mama ei, Janet Auchincloss, cum să pună preţ pe bani. Auchincloss a avut o influenţă puternică asupra fiicei sale şi asta a afectat aproape fiecare decizie pe care Jackie a luat-o de-a lungul vieţii, în special în ceea ce priveşte căsătoria ei cu regretatul preşedinte al SUA.

Potrivit lui Randy Taraborrelli, autorul cărţii „Jackie, Janet şi Lee”, Auchincloss le-a spus fiicelor sale în 1951 că „banii şi puterea” sunt secretul unui mariaj fericit.

Mama a doi copii, femeia credea că banii sunt cruciali atunci când vine vorba de alegerea unui soţ, lecţie pe care a aplicat-o când s-a căsătorit cu moştenitorul Standard Oil, Hugh Auchincloss, după primul ei divorţ. Auchincloss s-a asigurat că Jackie îi calcă pe urme şi i-a cerut fiicei să-şi părăsească logodnicul de atunci, agentul de bursă John Husted Jr., la petrecerea lor de logodnă, după ce a aflat că obţinea doar 17.000 de dolari pe an. 

Taraborelli a scris că Auchincloss i-a spus lui Jackie că acesta câştiga mai puţini bani decât tatăl ei atunci când s-a căsătorit cu el, ceea ce a determinat-o pe viitoarea Primă Doamnă să-i returneze inelul lui Husted înainte de a-l părăsi.

Husted, care a rămas cu inima frântă, a spus despre  fosta sa dragoste că era „rece ca gheaţa” şi că a simţit că nu s-au cunoscut niciodată cu adevărat.

Următoarea alegere a lui Jackie a fost Kennedy, pe care l-a cunoscut la o cină în 1952. Cei doi au fost prezentaţi de un prieten comun. La acea vreme, el era doar un congresman. Câteva luni mai târziu, Kennedy a reuşit să câştige un loc în Senat şi a cerut-o în căsătorie cu un diamant magnific de 2,88 carate şi un inel cu smarald de 2,84 carate.

Cuplul s-a căsătorit anul următor la Biserica Romano-Catolică Sf. Maria din Newport, Rhode Island, într-o ceremonie la care au participat peste 800 de invitaţi. Deşi uniunea lor a început bine, nu a durat mult până când regretatul preşedinte a început să distracţia în afara căsniciei sale, având relaţii cu alte femei.

Jackie ştia foarte bine că soţul ei o înşela zilnic şi era aproape de a deveni Prima Doamnă din istorie care a divorţat de un preşedinte în exerciţiu, în special după ce a născut o fetiţă moartă, pe Arabella.  La acea vreme, politicianul se afla în croazieră în Marea Mediterană şi nu s-a obosit să zboare acasă pentru a fi cu soţia sa după naşterea traumatizantă. Când Jackie le-a spus mamei şi surorii ei că vrea să divorţeze, ele s-au opus.

Deşi Auchincloss nu a aprobat acţiunile lui Kennedy, ea a susţinut că este preţul pe care trebuie să îl plătească pentru căsătoria cu cineva cu atât de mulţi bani şi putere. Un compromis. Taraborelli şi-a amintit: „Puteţi spune că şi-ar fi dorit ca lucrurile să fie diferite cu JFK, dar trăia într-un mediu în care bărbaţii cu putere şi influenţă înşelau, şi cu siguranţă şi Kennedy o făcea”.

În cartea lui Danforth Prince şi Darwin Porter „Jacqueline Kennedy Onassis: A Life Beyond Her Best Dreams”, există un pasaj despre modul în care Kennedy i-a spus lui Jackie că ar trebui să ştie că o va înşela când se vor căsători.

Potrivit cărţii, el i-a spus soţiei sale că nu este capabil să fie credincios, deoarece nu se putea abţine, descriind numeroasele lui aventuri cu femei. Jackie a decis că, din moment ce nu putea divorţa de el, va juca acelaşi joc ca şi soţul ei, aşa că a început să se distreze cu alţi bărbaţi. Totuşi, acesta a fost începutul sfârşitului.

După ce a suferit avorturi spontane şi a fost profund afectată de depresie, Jackie a aşteptat, într-o noapte, ca soţul ei să sosească, asta după ce consumase mai multe pahare. Cei doi au început să se bată şi, la un moment dat, Kennedy a fost nevoit să fugă în stradă. După aceea, el a internat-o la Clinica Valleyhead din Carlisle, Massachusetts, unde a fost supusă unor tratamente barbare cu electroşocuri.

Terapia cu electroşoc, care trebuia să o ajute cu depresia, nu a făcut altceva decât să-i provoace durere fizică şi, la întoarcerea acasă, a considerat sinuciderea o cale de ieşire din căsnicie. Spre sfârşitul anului 1957, Jackie a născut o fiică, Caroline (care are în prezent 63 de ani), şi un fiu, John, trei ani după aceea, care a murit în 1999, într-un accident de avion . Avea doar de 38 de ani.

În 1963, Jackie a născut prematur un băiat, pe care l-a numit Patrick. Din nefericire, copilul nu era sănătos şi a sfârşit prin a muri la doar două zile de la naştere. Jackie şi Kennedy au rămas căsătoriţi până când acesta a fost asasinat de Lee Harvey Oswald  în Dallas, Texas, în 1963, unul dintre cele mai şocante evenimente din istoria Statelor Unite.Recente pe Ok! Magazine

Tudor Chirilă foto Pro TV jpg
bundy profi jpg
FotoJetScandal jpg
Alex Rodriguez și Jennifer Lopez, Foto GettyImages (4) jpg
Ilinca Vandici nasa de botez (10)   Instagram jpg
leo profi jpg
nicole kidman, tom cruise jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg