Averea actriţei Maia Morgenstern. Ce salariu are lunar ca manager la Teatrul Evreiesc şi cât de bine câştigă din drepturile de autor

23 decembrie, 2020
8 maia morgenstern avere 6 jpg jpeg

Maia Morgenstern este una dintre cele mai iubite şi apreciate actriţe din România. Urcă pe scena teatrelor, joacă şi în seriale de televiziune, publicul se poate bucura mereu de prezenţa ei. A muncit zeci de ani, iar răsplata o primeşte acum, fanii o adoră, dar şi veniturile ei sunt pe măsură. 

Are 58 de ani şi multă forţă de a mai crea, de a apărea pe scenă, de a provoca publicul şi de a-l surprinde în rolul inedite. Maia Morgenstern, doamna teatrului românesc, munceşte de aproximativ 40 de ani. Când a dat examenul la facultate, nu a luat din prima, aşa că a trebuit să muncească şi mai multă, să depună şi mai multe eforturi. Toate aceste hopuri din viaţă au ambiţionat-o să devină şi mai bună, să viseze la roluri şi mai mari care să îi pună în evidenţă talentul.

A devenit una dintre actriţele de referinţă din România, una care aduce zâmbetul pe buze oricărui român, o femeie ambiţioasă care aduce lumină oriunde păşeşte. De o bună perioadă de timp, pe lângă faptul că a continuat cariera de actriţă, Maia Morgenstern este şi manager la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti. Şe ştie că directorii teatrelor din Capitală, aflate în subordinea Primariei Municipiului Bucureşti sau a Ministerului Culturii, încasează venituri considerabile lunar, atât pentru funcţiile pe care le ocupă, dar şi din drepturile de autor. Aşa e şi în cazul celebrei actriţei de 58 de ani. 

S-a aflat ce venituri încasează lunar Maia Morgenstern din declaraţia de avere. Pe anul 2019, majoritatea sumelor au venit din salarii şi drepturi de autor. Actriţa a primit suma de 107.288 de lei de la Teatrul Evreiesc, 20.040 de lei din salariul la Universitatea Hyperion, 685.665 de lei din drepturile de autor şi 6.205 euro din premiile obţinute. Maia Morgenstern a obţinut în total suma de 180.000 de euro în anul 2019. În total salariul ei în lunile lui 2019 a fost în valoare de 15.000 de euro.

Referitor la economiile pe care le are, actriţa  deţine şi mai multe conturi în lei şi euro, respectiv unul de 1.647.957 în lei şi altul de aproximativ 63.000 de euro. În total în conturile ei se află acum 400.000 de euro. Maia Morgenstern deţine şi 3 terenuri în Bucureşti, plus o casă şi două apartamente. 

6 maia morgenstern avere 2 jpg jpeg

Ce frumoasă era Maia Morgenstern în tinereţe! "Acum aştept pensia. E vremea"

A căzut prima oară la Facultatea de Teatru, dar şi-a luat revanşa mai tâziu. A devenit rapid una dintre actriţele de succes, ajutată fiind de o frumuseţe izbitoare. Acum, când teatrele s-au închis, Maia Morgenstern spune, cu umorul ce o caracterizează, că nu mai aşteaptă decât pensia.

Aştept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Amurgul e violet. Aştept pensia. Merit.

Acum patruzeci de ani şi ceva, puţin ceva, am căzut la examenul de la facultate. Facultatea de teatru: IATC. Eram 500 de fete pe 4 locuri. N-am intrat. Meritam. Să nu intru: o nepotrivire. Monolog aiurea şi poeziile. De forţă, de dragoste, populară, fabulă sau de comedie. Şi filosofică. Aveam 18 ani. Am intrat la "muncă ", la Teatrul Evreiesc de Stat. Figurantă corp ansamblu - că n-aveam studii. Aveam 18 ani. Am dansat si-am cântat, şi-am învăţat din mers. Şi-am plâns un pic''. Chiar dacă începutul a fost un pic anevoios pentru Maia, în cele din urmă şi-a îndeplinit visul. “Am intrat la Facultatea de Teatru. Tot 4 locuri erau, iar noi - 500. Da' eu am intrat prima (şi dacă intram a treia... avea ceva? Sau ultima să fi intrat, ce, ar fi fost rău?) Aveam de-acum 19 ani şi eram prima. Studenţie, ambiţii, examene, conflicte, cafele, ţigări, amoruri. Maternitate. Nesiguranţă.

Asta e ţara mea. Tu pleacă la tine în ţară. Nu, această problemă nu există, mi-au spus la BOB. Şi-au rupt memoriul pe care îl depusesem la Ministerul Educaţiei. Ce mai contează. Acum aştept pensia. Merit”.

A făcut stagiul în provincie. “Aşa era legea. Nu mi-a fost uşor. Nu pot zice că mi-a plăcut. Câte trei săptămâni de „turnee” şi deplasări prin toate satele şi catunele din ţară, la ţară. Sau împrejurimi. Case de cultură săteşti. Sau grajduri. Era frig şi zloată şi noroi şi apa prindea pojghiţă de gheaţă în pahar. Dar oamenii ne iubeau, cred. Copiii mai ales: gălăgioşi şi curajoşi, ne luau în stăpânire fără complexe sau preliminarii: eram ai lor, le aparţineam, eram proprietatea lor. Îşi însuşeau poveştile, costumele, măştile noastre, fără multe mofturi. Mulţi ani, ani mulţi… Acum aştept pensia. Merit. Apoi la Teatrul Evreiesc de Stat, iar. Sau la Teatrul Naţional, sau... în deplasări cu Dacia, până la Baia Mare. Şi înapoi. Si mâine la Suceava, după aia la Tulcea. Şi Târgu Jiu, da, să-l leg cu Vâlcea. Râmnicu Vâlcea. Şi la filmare am fost, că am aşteptat. Ce-am mai aşteptat. Am fost la probe, am fost la multe probe. Şi am luat.

Dar mi-au zis să-mi schimb numele. Numele de familie, că-i greu de scris şi pronunţat”.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg