Avocatul lui Weinstein: decizie neaşteptată, cu doar 3 luni înainte de începerea procesului!

16 ianuarie, 2019
1 weinstein bratman gettyimages 1074451370 jpg jpeg

Procesul în care mogulul hollywoodian este acuzat de multiple agresiuni sexuale urmează să înceapă pe 6 mai. Însă Weinstein a rămas fără avocet!

În vârstă de 70 de ani, Benjamin Brafman este unul dintre cei mai de succes avocaţi newyorkezi, printre clienţii săi numărându-se P. Diddy, Jay-Z şi Dominique Strauss-Kahn. Jay-Z l-a şi inclus în versurile melodiei Welcome to New York City. Până de curând, printre clienţii lui s-a numărat şi Harvey Weinstein. Însă Brafman a demisionat, lându-l baltă pe mogul chiar atunci când avea mai mare nevoie de el: cu 3 luni înainte de începerea procesului.

“Nu sunt de la poliţia de moravuri. Am muncit 40 de ani ca să ajung în vârful profesiei mele, iar acesta este cel mai urmărit caz din America acum. A fost flatant să fiu ales de el ”, a spus Brafman pentru Esquire, explicând de ce a acceptat să-l reprezinte pe Weinstein. Mai departe, însă, Harvey, care e obişnuit să conducă în tot şi în toate şi care vine după atâţia ani în care toţi cei din jurul său nu-i ieşeau din cuvânt, nu s-a putut adapta la stilul lui Brafman, care avea o cu totul altă viziune decât el asupra cazului.

Mai mult decât atât, acum, când e pus în faţa unei situaţii atât de grave, Weinstein cere pentru orice lucru o a doua opinie de la alţi avocaţi. “A devenit genul de tip care cere a doua opinie şi despre salata lui cu ton”, spune Brafman, care a recunoscut că s-a certat de multe ori violent cu clientul său – prilej cu care Harvey i.a vorbit urât. Despre asta, comentariul lui Brafman a fost cât se poate de ironic: “Eu suport abuzul mai bine decât alţii!”.

Nu în ultimul rând, se pare că Harvey ar vrea în locul lui o avocată, pentru că o femeie va arăta şi va cântări cu totul altfel într-un caz de agresiuni sexual împotriva femeilor…

image

“Unii clienţi au o viziune despre cum să fie apăraţi care mi se pare total nepotrivită. Iar eu sunt un tip de succes. Îmi permit să refuz şu să returnez un onorariu”, a concluzionat Brafman, care a mai trăit o poveste asemănătoare cu Michael Jackson. Megastarul l-a angajat în procesul de pedofilie - apoi l-a concediat. Sau el şi-a dat demisia, dacă ascultăm versiunea lui. Între timp, procesul lui Weinstein urmează să înceapă pe 6 mai la Manhattan Supreme Court, iar acuzatul este forţat să-şi reconstituie echipa de apărare pe ultima sută de metri.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia
Andreea Cristea colaj jpg
Gina Chirila (1) jpg
Irina Shayk la Cannes, Foto Getty (2) jpg