Băieţii de la Noaptea Târziu lansează proiectul ”Voci fără prejudecăţi”

12 octombrie, 2020
1 tarziu jpg jpeg

Băieţii de la Noaptea Târziu (Cuza, Emi şi Cucu), trag un semnal de alarmă cu proiectul ”Voci fără prejudecăţi”. Cei de la Noaptea Târziu au lansat proiectul ”Voci fără prejudecăţi”, care aduce la suprafaţă o problemă mai puţin mediatizată: discriminarea în rândul tinerilor. Evenimentul live a putut fi urmărit atât pe pagina de Facebook a CTMB, cât şi a formaţiei. Evenimentul de lansare, chiar şi din mediul online, a fost unul atipic, a fost ceva-ul acela ce lipsea în social-media. Protagoniştii au interacţionat cu tinerii pe acest subiect, răspunzând la întrebări despre discriminare, ură rasială şi discurs al urii. Băieţii de la Noaptea Târziu au reiterat importanţa unei mentalităţi sănătoase a societăţii , din care să lipsească orice fel de discriminare, iar incluziunea socială a categoriilor predispuse discriminării să fie una completă. De asemenea s-a discutat despre diversele forme pe care le poate lua discriminarea si despre pericolul discursului urii în contextul situaţiei sociale actuale.

În cadrul evenimentului de lansare al proiectului ”Voci fără prejudecăţi, iniţiat de Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti şi Primăria Capitale,  au fost proiectate 3 filmuleţe pline de stereotipuri, cu intenţia de a fi demitizate. Cele 3 filmuleţe au în cadrul lor actori tineri, care şi-au transpustrăirile legate de discriminare.

În contextul actualei pandemii, atenţia publică s-a îndreptat tot mai rar asupra unui flagel mult mai vechi al societăţii noastre, discriminarea, iar acest moment de cotitura in istoria noastră nu trebuie sa ne distragă atenţia de la problemele structurale de incluziune socială a categoriilor discriminate.

Discriminarea pe bază de sex, etnie, orientare sexuală si nu numai a rămas in continuare un flagel cu care societatea noastră trebuie sa lupte, iar ca fiecare luptă sa fie câştigată, trebuie să ne cunoaştem inamicul. Fie că vorbim de discurs instigator la ură, de discriminarea de gen, ori de discriminarea rasială, acestea pot avea repercusiuni majore asupra victimelor, care se pot manifesta printr-o largă paleta de acţiuni, de la neincluziunea socială până la ostracizarea acestora.

Episoadele de instigare la ură, xenofobie, anti-semitism, discriminare rasială, religioasă şi sexuală, trebuie să rămană doar o amintire nefastă, iar corectitudinea faţă de semenii noştri, egalitatea de şanse şi includerea cu brio în societate a categoriilor vulnerabile să fie viitorul la care să tindem.

Generaţia noastră trebuie sa tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte aceste mentalităţi nesănatoase şi să condamne cu fermitate orice abatere a societăţii de la principiul egalităţii de sanse şi a incluziunii sociale. De aceea, ne-am implicat fără ezitare în proiectul ”Voci fără prejudecăţi”, declară membrii trupei Noaptea Târziu.

"Proiectul "Voci fără prejudecăţi" a fost o provocare în primul rând prin complexitatea sa, iar în al doilea rând prin faptul că, în încercarea mea de a atrage atenţia asupra discriminării, am încercat într-un mod uşor de înţeles pentru tineri şi neagresiv să fac acest lucruri, prin cele trei spoturi pe care le-am realizat asupra problemelor pe care le întâmpină tinerii în viaţa de zi cu zi. Trebuie să recunosc că un aport major în reuşita proiectului l-a avut faptul că am lucrat cu băieţii de la Noaptea Târziu”, spune Bogdan Alexe, regizorul celor trei clipuri.Recente pe Ok! Magazine

Selena Gomez la Cannes, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck profimedia 0874627890 jpg
Melania Trump si Donald Trump la absolvirea lui Barron Trump   profimedia 0873899269 jpg
Kevin Costner și Hayes Costner, Profimedia (1) jpg
Carla Bruni la Cannes 2024   GettyImages 2153558078 jpg
Anca Lungu si sotul Harry Arampatzis la Cannes la premiera Trei kilometrin pana la capatul lumii   Alex Rosu (3) jpg
CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg