Belu şi Bitang, despre ratarea Jocurilor Olimpice din Brazilia

18 aprilie, 2016
Mariana Bitang Octavian Belu jpeg

După rezultatul obţinut ieri de gimnaste la turul preolimpic, antrenorii care au adus României 279 medalii spun că nu-i suprinde ratarea calificării pentru Rio.

Mariana Bitang şi Octavian Belu au adus, de-a lungul anilor, medalii preţioase României.

Echipa feminină de gimnastică a României a ratat prezenţa la Jocurile Olimpice de la Rio după ce s-a clasat doar pe locul 7 în calificarile de la turneul preolimpic ce a avut loc în Brazilia.

Pentru Jocurile Olimpice s-au calificat doar primele patru echipe clasate în acest test event: Brazilia, Germania, Belgia şi Franţa. România a depăşit în clasament doar Coreea de Sud.

Cunoscuta antrenoare Mariana Bitang a vorbit despre cauzele care făcut ca echipa de gimnastică feminină a României să rateze calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Fostul antrenor al lotului feminin de gimnastică al României, Octavian Bellu, a ajuns să regrete că s-a implicat timp de patru luni în pregătirea fetelor.

„Dacă se doreşte neapărat un ţap ispăşitor, mă ofer eu. Indiferent cum priveşti situaţia, tot Bellu şi Bitang sunt vinovaţi. Rezultatul era previzibil. Aceste fetiţe care trebuiau să-şi depăşească limitele au mers accidentate, cu infiltraţii, accidentări mai vechi, iar altele reveneau după pauze mai vechi. Cătălina Ponor a ajutat cât a putut. Eu zic din 2000, de la Atlanta, că lucrurile se vor stinge. Şi la Atlanta am fost la limită. În 2012, la Londra, dacă nu se întorceau Cătălina şi Sandra, lucrurile stăteau la fel de prost. Am semne de întrebare în ceea ce priveşte fetele care ajung la lot. Eu am impresia că nu-şi doresc să facă performanţă, că nu le place acest sport. Eu nu pot să dau sfaturi. Acum sunt în afara fenomenului. Alături de Mariana Bitang am vrut să dau o mână de ajutor, dar nu am avut pe cine ajuta. Nu poţi să merg la infinit cu nişte fetiţe care sunt la lot doar pentru că au vârsta. Şcoala românească de gimnastică există, dar dacă nu se va schimba ceva o să fie şi mai rău. Să sperăm că am învăţat ceva din această experienţă”, a declarat Octavian Bellu.

image

„Explicaţii sunt numeroase. Nu ştiu dacă e momentul acum. Nu am nicio calitate oficială la federaţie sau altundeva. Vorbesc în numele meu acum. A fost un lot de la bun început cu probleme. Am constatat cu tristeţe că nu am fost solicitaţi în decembrie pentru a antrena pentru că nu aveam pe cine, fetele erau mai mult prin spitale, pe la recuperări. Nu sunt eu cea care trebuie să găsească soluţii. Noi spunem de mai mult de 10-15 ani că nu vine nimic din urmă. Am tot încercat să convingem autorităţile, dar am bătut la uşi închise. Acum derulăm o campanie de selecţie în ţară cu un partener privat”, a declarat şi Mariana Bitang, citată de Dolce Sport.

România va avea dreptul să trimită la Jocurile Olimpice de la Rio o singură gimnastă, care va fi desemnată de federaţie.

“Probabil opţiunea va fi pentru gimnasta cea mai în formă la momentul acela. Eu am o apreciere pentru ambele sportive, care nu merită asocierea cu acest moment al gimnasticii. Şi o apreciere deosebită pentru Cătălina Ponor, care în continuare ia cele mai mari note acum. Asta nu înseamnă ca eu optez pentru Cătălina sau Larisa”, a declarat Mariana Bitang, conform Dolce Sport.

image

Ultima dată când România nu participase la o ediţie a Jocurilor Olimpice a fost în 1968. Atunci, Federaţia Română a decis să nu trimită o echipă la turneul final.

Cătălina Ponor mai are o şansă să ajungă la Rio.Recente pe Ok! Magazine

laura4 jpg
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg
Richard Gere și Alejandra Silva Gală Spania jpg
Bennifer Paris jpg
selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg
Jennifer Lopez la Bergdorf Goodman jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg