Bjorn Kuipers, cel care a arbitrat aseară finala UEFA Euro 2020, este cel mai bogat arbitru din lume

12 iulie, 2021
8 bjorn kuipers cel mai bogat arbitru din lume 1 jpg jpeg

Primul olandez care a arbitrat o finală de EURO este "probabil unicul arbitru milionar din fotbalul mondial".

Olandezul Bjorn Kuipers (48), care a alergat ieri pe Wembley alături de naţionalele Italiei şi Angliei în jocul anului, finala UEFA Euro 2020, poartă ecusonul FIFA începând cu 2006 şi a fost votat, în 2018, "Arbitrul anului".

Inedit este însă faptul că Bjorn Kuipers este un antreprenor de succes, ale cărui afaceri l-au făcut milionar. Licenţiat în administrarea afacerilor, Kuipers este co-proprietarul lanţului de supermarket-uri Jumbo Kuipers din Olanda, graţie căruia astăzi este considerat cel mai bogat arbitru din lume. El ar fi strâns o avere de peste 12 milioane de euro din această companiee, care a devenit sponsor oficial pentru olandezul Max Verstappen, unul dintre cei mai talentaţi piloţi din Formula 1, care concurează pentru echipa Red Bull.

La un moment dat, ziariştii spanioli de la cotidianul „AS” au spus despre „central” că, „este, probabil, singurul arbitru milionar din fotbalul mondial”. Şi asta pentru că Bjorn deţine o avere ce este estimată la aproximativ 12 milioane de euro. Este uşor de înţeles că olandezul arbitrează doar din pasiune, chiar dacă, la nivelul la care ajunge, poate obţine din baremuri, peste 100.000-150.000 de euro anual.

2 bjorn kuipers cel mai bogat arbitru din lume 3 jpg jpeg

"Kuipers are sume consistente în bancă, bani care-i permit oricând să se retragă din arbitraj. Dar nu ratează şansa de a conduce în continuare meciuri importante din fotbalul european, iar finala de duminică e o mare împlinire pentru el", scrie „Daily Mail”.

Aseară, Bjorn Kuipers a mai marcat un record, fiind primul olandez care a arbitrat o finală de EURO, cea dintre Italia şi Anglia, încheiată cu victoria primeia.

Kuipers a mai oficiat la centru la această ediţie a Campionatului European trei partide: Danemarca - Belgia 0-2 şi Spania - Slovacia 5-0 (în grupe) şi sfertul de finală Cehia - Danemarca 1-2.

Olandezul a mai ''fluierat'' în două finale ale Europa League şi una din Liga Campionilor, şi a făcut parte din brigăzile de arbitri care au oficiat la EURO 2012 şi 2016 şi la ultimele două Cupe Mondiale.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg